ABD’de 20 eyalet bağımsızlık istedi. 100 bin Amerikalı, 20 dilekçe ile eyaletlerinin ABD’den ayrılması için Beyaz Saray’a başvurdu!...

20 AYRI DİLEKÇE!
ABD'de 6 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçiminde Başkan Barack Obama’nın yeniden seçilmesinden sonra 100 bin ABD'li, eyaletlerinin ülkeden ayrılması için dilekçe imzaladı.
Beyaz Saray’ın ‘We the People’ adlı internet sitesinde yapılan başvurular, 20 eyaletten geldi. Çok kısa sürede 100 bin kişinin imzaladığı 20 dilekçe ile ‘eyaletlerin bağımsızlık istekleri’ belirtildi.

BEYAZ SARAY ŞOKTA!
Bu dilekçelerle, ‘Amerikan tarihinde’ ilk kez ‘bölünme’ resmi bir şekilde dile getirilmiş oldu. Ayrılmak ve bağımsız olmak isteyen eyaletlerin bu isteği Beyaz Saray’ı şoka sokmaya yetti.
Beyaz Saray, ABD Anayasası'nda eyaletlerin birliği terk etmesine izin veren bir madde bulunmadığı gerekçesiyle dilekçelere henüz bir cevap vermedi. Referandum konusu tartışılıyor.
Bağımsızlık isteği için en çok imza toplayan Texas eyaleti olurken, kuzeyde Kızılderililerin yaşadığı eyaletlerin de dilekçe vermesi dikkat çekti. Haritada bağımsızlık isteyen eyaletler kırmızı ve turuncu ile gösteriliyor.