WASHINGTON

Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan ABD’ye direkt uçuşların yapıldığı bazı havalimanlarında güvenlik önlemlerinin arttırılacağı bildirildi.

ABD terörle mücadele yetkilileri, terör örgütü El-Kaide’nin Suriye ve Yemen’deki uzantılarının  güvenlik taramasında saptanmadan havalimanlarından geçebilecek bombalar üzerinde çalıştıklarının belirlenmesinin ardındangüvenlik önlemlerini artırma kararı aldıklarını açıkladı.

Amerikalı üst düzey bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan ABD’ye direkt uçuşların yapıldığı bazı havalimanlarında başlatılacağını kaydetti.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson da yaptığı yazılı açıklamada artırılmış güvenlik önlemlerinin birkaç gün içinde uygulamaya konacağını belirtti. Yeni önlemlerin hangi ülkeler ve havalimanlarında uygulanacağı konusunda bilgi vermeyen Johnson, “Konuyla ilgili son bilgileri, yabancı müttefiklerimizle paylaşıyoruz ve havacılık sektörüyle istişare ediyoruz” dedi.

MSNBC TV kanalına da konuşan Johnson, “Bu periyodik olarak yapılan bir uygulama. İnsanlar, aşırı tepki göstermemeli ve spekülasyonlardan kaçınmalı” ifadesini kullandı.