BRÜKSEL

AB, Suriye'de çatışmadaki tüm taraflara okullar ve hastaneler dahil sivil tesisleri hedef almaktan vazgeçme çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözcülerinden Nabila Massrali, AA muhabirinin Rusya'nın Suriye'de bir okulu vurmasına dair sorusu üzerine, saldırıya ilişkin basında çıkan haberleri gördüklerini kaydetti. AB'den daha önce yapılan açıklamaları hatırlatan Massrali, yazılı cevabında, "Açıklamalarda açıkça çatışmadaki tüm tarafların okullar ve hastaneler dahil sivil tesisleri hedef almaktan vazgeçmesi gerektiğini vurguladık" dedi.

Massrali, bu konuyu barış görüşmeleri sırasında AB'nin gündeme getirip getirmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de ocak ayı sonunda başlaması planlanan görüşmelere destek için somut güven artırıcı adımların atılmasının önemli olduğunu belirterek görüşmelerle "sivillere dönük saldırı, bombardıman ve sivil bölgelerin ablukaya alınmasına son verilmesinin amaçlandığını" vurguladı.

Rus savaş uçakları dün Suriye'nin Halep kentine bağlı Anjara beldesindeki bir okula düzenlediği hava saldırısında 8'i öğrenci 17 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirilmişti.