Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Zlatanova: "Sorun geçici, suç ise eski hükümete aittir"
Avrupa Komisyonu'nun Çevre Programı kapsamında Bulgristan'a 900 milyon avroluk fondan para ödeneklerinin geçici olarak askıya alınmasına karar verdi.
Bulgaristan Ulusal Haber Ajansı BTA, kararın AK Bölgesel Politikadan Sorumlu Komiser Johannes Hahn'ın Sözcüsü Shirin Wheeler tarafından açıklandığını belirtti. Bulgaristan'daki çevrecilik sektörünün çeşitli alanlarındaki çalışmaları destekleyen projelerle ilgili yapılan denetimlerde harcamalar konusunda bazı şüpheler ortaya çıktığı ifade edildi.
Avrupa Komisyonu, karanını açıklanması üzerine Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Adalet Bakanı Zinaida Zlatanova özel bir televizyonda yaptığı konuşmada, "Sorun geçici, suç ise eski hükümete aittir" dedi. Karara neden olan prosedür pürüzlerin ortadan kaldırılmasına ilişkin önlemler alındığını kaydeden Zlatanova, "Hükümetimiz daha yeni göreve başlamış sayılır. Avrupa Komisyonu ise son 2 yılda yürütme organların kimi çalışmaları yüzünden tavır koymuş bulunuyor. Umarım en kısa zamanda ödemeler yenilenecek" ifadelerini kullandı.
Zlavanova, 2011'e kadar iktidarda olan Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi'nin (GERB) yönetiminin son döneminde, Avrupa Komisyonu tarafından 4 uyarı mektubu gönderildiğini bildirdi.