Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna'da devam eden gösterilerin önde gelen isimlerinden olan, geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan ve daha sonra dövülmüş halde bulunan Dimitry Bulatov'un durumundan endişe duyduğunu belirtti.
Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Ukrayna muhalefet partilerinin temsilcileriyle görüşen Ashton, yaptığı açıklamada, Bulatov'a kötü davranılmasından, işkence edilmesinden ve hasta yatağında tutuklama girişiminden dolayı dehşete düştüğünü ifade etti.
Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Ashton, gelecek hafta görüşmeler yapmak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceğini kaydetti.
Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in de Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara ile görüştüğü, Steinmeier'in Bulatov'un talep etmesi durumunda, Almanya'da tedavi görmesi için ülkeden çıkışına izin verilmesini istediği ifade edildi.
Muhalif lider Arseniy Yatsenyuk ile de görüştüğü belirtilen Steinmeier'in, Ukrayna'daki durumu ''son derece karmaşık'' olarak nitelediği kaydedildi.
Diğer taraftan Ukrayna muhalefetinin önemli isimlerinden olan eski boksör Vitali Klitschko da Güvenlik Konferansı'na katılmak amacıyla Münih'e geldi.