PARİS/SEYNE -  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye askeri bir helikopterle geldi. İki liderin kazanın meydana geldiği bölge üzerinde helikopterle kısa bir uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.

Daha sonra İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile bir araya gelen liderler, çalışmalarla ilgili Fransız güvenlik ve sağlık ekipleri yetkililerinden bilgi aldı.

Bölge valisi liderlere, enkaz kurtarma çalışmalarının koordine edildiği bir çadırda brifing verdi.

Liderler daha sonra Seyne-les-Alpes kasabasındaki kiliseye geçerek, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi ve dua etti.

Yakınlar için psikolojik destek

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, bölgeye Marsilya Havaalanı'ndan taşındı. Ölenlerin yakınlarının konaklaması için 900 lojman tahsis edilirken, bu kişilere psikolojik destek vermek amacıyla özel ekipler oluşturuldu. Ölenlerin yakınlarına yardımcı olmak için ayrıca bölgeye 40 çevirmen gönderildi.

Bu arada hava koşullarının, enkaz arama çalışmaları için bugün daha uygun olduğu ve hava koşularının yarın da iyi olmasının beklendiği bildirildi.

Enkazın düştüğü bölgede güvenlik çemberi kuran jandarma, enkazın bulunduğu dağlık alana ulaşmak için de 7 kilometre uzunluğunda parkur oluşturdu.

Enkaz arama çalışmalarına 10 helikopter ile 300’e yakın itfaiye ve jandarma katılıyor.