PARİS 

Fransa'nın ev sahipliğinde, Paris'te, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla Uluslararası Libya Konferansı düzenlendi. Konferansa katılan 
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi.


Fabius, Fransa'nın Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakere sürecine destek olacaklarını belirterek, '' Müzakerefasıllarından 22. faslın açılması için Türkiye'ye yardımcı olacağımızı belirttik. Ayrıca teknik konular üzerinde de konuştuk. Türkiye ile dostane ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardık'' ifadelerini kullandı.

Fabius,Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyaretine ilişkin soruya da, ''Böyle bir ziyaret de konuşuldu. Ancak kesin bir tarih belirlenmedi'' yanıtını verdi.

Sorun ortadan kalkarsa Fransa Mali'de bulunmayacaktır

Mali'deki duruma da değinen Fabius, Fransa'nın, terörist gruplar olduğu için Mali'de bulunduğunu, bu ülkedeki operasyonların Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların onayıyla yapıldığını belirterek, ''Sorunun ortadan kalkması durumunda da Fransa Mali'de bulunmayacaktır'' dedi.