Kürecilik denen tahmin oturtması düz kalıp, 21. Yüzyılda kendini Düz Yuvarlak Dünya teorisine bırakacaktır.

Dünya denildiği ve var olduğu iddia edildiği gibi, kendi ekseni etrafında saatte  1670 km yani, günde 41.000 km yapıyor olsaydı insanoğlu bunu hissederdi. Ki, artı bir de güneşin etrafında dönüş var, Güneş Nasa verilerine göre 150 milyon km ötede, yani çapı Dünya’nın güneş etrafında 400 milyon km eder. Bunca döngü olsaydı gerçektende insan çelikten bir dağın içinde bile olsa bunu hissederdi.

Peki teorim ne; İlber Ortaylı bir tv programında Cemal Şengör’le söyleşirken şöyle dedi; Denizciler hala güneşin bizim üzerimizde döndüğünü varsayarak yol alıyorlar dedi; hesap nasıl tutuyor o zaman kendi ekseni etrafında dönüşü nereye koyacağız. Sadece yazı ile tamamıyla ortaya konulması güç konular bunlar ama bu kadar kuvvetli bir döngü olsa insan bunu hisseder ve bir günde 400 milyon km yaptığında hatta yorulurdu bile.

Tespit yapalım oklarıda üzerimize çekelim; geçtiğimiz yıl 2018’in en çok konuşulan konusu Düz yuvarlak, sabit Dünya idi. Evet, Dünya düzdür Ay’ın arkasında bulut, Güneş’in arkasında bulut fotoğrafları ve videoları var sahte küre fotoğraflarına, 650 milyon km ötedeki Jupiter’e gidildiğine inanmak yerine doğayı Ay ve Güneşi iyi takip etmek yeterli aslında.

Bu bir araştırmaya sevk yazısıdır; Ay ve Güneş sarmal halinde Dünyanın üzerinde dönmektedir. Herkes düz Dünyacılara gece gündüzü soruyor. Güneş batmıyor aydınlık alandan çekilip her zaman Dünya’nın yarısını aydınlatıyor, Ay’da çoğunlukla karanlıkta tarafta. Ay’ı döngülerini soran arkadaşlara bende bir soru soruyorum; Ay’ın karanlık görünmeyen bir yüzü var o zaman küre mantıkta dolunayı nasıl açıklayabilirsiniz.
Ay’ı ve Güneş’i bir de düz dünya penceresinden seyredin; kazanan  ve öğrenen siz olursunuz.

Ne güzel söylemiş Allah-u Teala Nahl Suresi 48. Ayette;

Allah'ın yarattığı herhangi bir şeyi görmediler mi? Onun gölgeleri boyun eğip sağdan sola, soldan sağa  Allah'a secde ederek döner.

Bu secde hali düz Dünya’da mümkündür ve çok çok daha anlamlıdır.