*İnsanlarda beslenmenin bağışıklık sistemi üzerinde büyük rol oynadığı bilinmektedir.

*Fastfood tarzı beslenme bağışıklık sistemine yüksek ölçüde zarar vermektedir.

*Fastfood gibi doymuş yağdan, şekerden ve tuzdan zengin bir diyet bağışıklık sistemini bozarak enfeksiyonun yanı sıra ciddi hastalıklara zemin hazırlar.

*Kalorisi yüksek ama lif ve besin değeri düşük olan fastfood tarzı beslenme özellikle çocuk ve gençlerin sağlığını dolayısıyla toplumun geleceğini tehdit etmektedir.

*İşlenmiş nişasta, şeker, tuz, doymuş yağ ve trans yağ asitleri bakımından zengin; doğal antioksidanlar meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllardan gelen lifler ile omega-3 yağ asitleri bakımından zayıf olan fastfood tarzı beslenme şekli, doğal bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışmasını bozar.

*Fastfood tarzı beslenme şekli, vücutta anormal iltihabi süreci arttırarak bağışıklık sisteminin gereksiz yere aşırı yüklenmesine , erken dönemde yorulup yaşlanmasınaneden olur.

*İşlenmiş et ve hazır konserve gıdalar yüksek düzeyde tuz içerdiğinden bağışıklık sistemini bozabilir.

*Yüksek miktarda tuz tüketimi , vücudun iltihaba yanıtına yardımcı olan T hücrelerini baskılayarak bağışıklık sistemini bozmaktadır.

*Akdeniz tipi beslenme  bağışıklık sistemi, kanser, diyabet, şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, metabolik sendrom ve zihinsel bozukluklar gibi çeşitli hastalıklara karşı koruyucudur.

ÇÖZÜM:

*D , C ve B12 vitamini ve çinko takviyesi alınız.

*SARIMSAK ( günlük önerilen  2-5 gr. taze çiğ sarımsak, kuru sarımsak tozu 0.4 ila 1.2 gram, sarımsak yağı 2-5 mg, sarımsak ekstresi  300- 1.000 mg.’ dir.

TERCİH EDİLECEKLER:

*ZERDEÇAL (500 -2000 mg , EKİNEZYA  ( 300 mg. kuru) ,MEYAN KÖKÜ (3-15 gr.). ZENCEFİL  5-10 gr.taze zencefil 2-3 doza bölünerek), YABAN MERSİNİ, BİTTER ÇİKOLATA,AVOKADA, KALIN KABUKLU KURUYEMİŞ, ISPANAK, TATLI PATATES, BROKOLİ, FERMENTE GIDALAR (lahana turşusu, kefir, yoğurt, ev yapımı sirke ), PREBİYOTİK GIDALAR ( elma, keten tohumu, patates, yulaf, arpa, muz, sarımsak, kivi), KARPUZ, YENİLEBİLİR MANTARLAR, ÇÖREKOTU, KARABİBER, KARANFİL, KUŞBURNU ÇEKİRDEĞİ, POLEN, SUMAK, TARÇIN, EKİNEZYA

*Bağışıklık sistemini destekleyen , soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların septomlarını  hafifletip hastalığa yakalanma riskini ve sıklığını azaltan bitkisel bir destektir.

*Günde 2 kez 300-600 mg. içilmesi önerilir ve 7 10 gün boyunca devam edilmelidir.

ALKALİ SU ÖRNEĞİ:

*2 litre su   

*Dilimlenmiş 1 adet limon

*1/ 2 adet yeşil elma ya da

*1 çay kaşığı elma sirkesi  

*1 adet çubuk tarçın  

HAZIRLANIŞI:

*Limon ve elmayı çok iyi yıkayınız.

*Kabuklarını soymadan suyun içerisine dilimleyerek koyunuz.   

* 1 çay elma sirkesini de suya ilave ediniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİCİ  BESİN DESTEĞİ

Aşağıdaki karışım her sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı tüketirseniz. Her türlü hastalığa karşı savunma sisteminizi güçlendirerek, vücudunuzu korumaya almış olursunuz. Sağlıklı ve kaliteli yaşam için kahvaltı sofranızda olması gerekenlerin başında gelmeli.

MALZEMELER:

*SIZMA ZEYTİNYAĞI

*ZERDEÇAL

*ÇÖREK OTU

*KARABİBER

HAZIRLANIŞI TEK KİŞİLİK:

1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı çörek otu

1 çay kaşığı ucuyla çok az karabiber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.