*İnsanlarda beslenmenin bağışıklık sistemi üzerinde büyük rol oynadığı bilinmektedir.

*Fastfood tarzı beslenme bağışıklık sistemine yüksek ölçüde zarar vermektedir.

*Fastfood gibi doymuş yağdan, şekerden ve tuzdan zengin bir diyet bağışıklık sistemini bozarak enfeksiyonun yanı sıra ciddi hastalıklara zemin hazırlar.

*Kalorisi yüksek ama lif ve besin değeri düşük olan fastfood tarzı beslenme özellikle çocuk ve gençlerin sağlığını dolayısıyla toplumun geleceğini tehdit etmektedir.

*İşlenmiş nişasta, şeker, tuz, doymuş yağ ve trans yağ asitleri bakımından zengin; doğal antioksidanlar meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllardan gelen lifler ile omega-3 yağ asitleri bakımından zayıf olan fastfood tarzı beslenme şekli, doğal bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışmasını bozar.

*Fastfood tarzı beslenme şekli, vücutta anormal iltihabi süreci arttırarak bağışıklık sisteminin gereksiz yere aşırı yüklenmesine , erken dönemde yorulup yaşlanmasınaneden olur.

*İşlenmiş et ve hazır konserve gıdalar yüksek düzeyde tuz içerdiğinden bağışıklık sistemini bozabilir.

*Yüksek miktarda tuz tüketimi , vücudun iltihaba yanıtına yardımcı olan T hücrelerini baskılayarak bağışıklık sistemini bozmaktadır.

*Akdeniz tipi beslenme  bağışıklık sistemi, kanser, diyabet, şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, metabolik sendrom ve zihinsel bozukluklar gibi çeşitli hastalıklara karşı koruyucudur.

ÇÖZÜM:

*D , C ve B12 vitamini ve çinko takviyesi alınız.

*SARIMSAK ( günlük önerilen  2-5 gr. taze çiğ sarımsak, kuru sarımsak tozu 0.4 ila 1.2 gram, sarımsak yağı 2-5 mg, sarımsak ekstresi  300- 1.000 mg.’ dir.

TERCİH EDİLECEKLER:

*ZERDEÇAL (500 -2000 mg , EKİNEZYA  ( 300 mg. kuru) ,MEYAN KÖKÜ (3-15 gr.). ZENCEFİL  5-10 gr.taze zencefil 2-3 doza bölünerek), YABAN MERSİNİ, BİTTER ÇİKOLATA,AVOKADA, KALIN KABUKLU KURUYEMİŞ, ISPANAK, TATLI PATATES, BROKOLİ, FERMENTE GIDALAR (lahana turşusu, kefir, yoğurt, ev yapımı sirke ), PREBİYOTİK GIDALAR ( elma, keten tohumu, patates, yulaf, arpa, muz, sarımsak, kivi), KARPUZ, YENİLEBİLİR MANTARLAR, ÇÖREKOTU, KARABİBER, KARANFİL, KUŞBURNU ÇEKİRDEĞİ, POLEN, SUMAK, TARÇIN, EKİNEZYA

*Bağışıklık sistemini destekleyen , soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların septomlarını  hafifletip hastalığa yakalanma riskini ve sıklığını azaltan bitkisel bir destektir.

*Günde 2 kez 300-600 mg. içilmesi önerilir ve 7 10 gün boyunca devam edilmelidir.

ALKALİ SU ÖRNEĞİ:

*2 litre su   

*Dilimlenmiş 1 adet limon

*1/ 2 adet yeşil elma ya da

*1 çay kaşığı elma sirkesi  

*1 adet çubuk tarçın  

HAZIRLANIŞI:

*Limon ve elmayı çok iyi yıkayınız.

*Kabuklarını soymadan suyun içerisine dilimleyerek koyunuz.   

* 1 çay elma sirkesini de suya ilave ediniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİCİ  BESİN DESTEĞİ

Aşağıdaki karışım her sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı tüketirseniz. Her türlü hastalığa karşı savunma sisteminizi güçlendirerek, vücudunuzu korumaya almış olursunuz. Sağlıklı ve kaliteli yaşam için kahvaltı sofranızda olması gerekenlerin başında gelmeli.

MALZEMELER:

*SIZMA ZEYTİNYAĞI

*ZERDEÇAL

*ÇÖREK OTU

*KARABİBER

HAZIRLANIŞI TEK KİŞİLİK:

1 Tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı çörek otu

1 çay kaşığı ucuyla çok az karabiber