Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün şöyle bir İç Anadoluya uzanalım ve Sivas'ın çok özel bir yemeği olan ''Divriği Pilavı'nı birlikte hazırlıyalım.

Düğünler, bayramlar ve de özel günler de hazırlanan, bir tencerede bir kaç lezzeti birden barındıran çok sevilen ve tercih edilen bir yemektir.

Et'in, Pirincin ve nohutun birleşimi ile protein değeri yüksek, bir o kadar da lezzetli ve bereketli bir yemektir. Onun içindir ki kalabalık toplanmalar da ve gelen gidenin çok olduğu evler de özellikle bayram ve düğün gibi günler de tercih edilir. Dediğim gibi bir tencere de üç çeşit yemeği bulacağınız bu enfes lezzeti sizlere detaylı olarak yazmaya çalışacağım.

Türk Mutfağın da Yöresel Yemekler araştırıldığın da çok renkli ve çok sayıda belki de hala keşfedilmemiş bir çok lezzetle karşılaşırız. O yörenin toprağı, suyu, tarlasında yetiştirdiği ve cografi özelliği ile bağlantılı olarak yemeklerine rastladığını görürsünüz.

Zaman zaman sizlere Yöresel Yemekleri tanıtmak için ,orijinal tarifleri yazmaya çalışıyorum. Bugün İç Anadolu seçtik, gelecek günler de bir başka yöre yemeğin de sizlerin de özellikle istediği tarif olursa seve seve yazmaya ve anlatmaya çalışırım.

Kolları sıvayalım,önlüklerimizi takalım ve yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Hepinize kolay gelsin, mutfaklarınız bereketli olsun.

• MALZEMELER:

• 3 su bardağı baldo pirinç

• 1 kg dana yada kuzu kuşbaşı (orijinali kuzu etidir ama dana tercih edildiği için biz dana etini kullandık )

• 100 gr badem

• 2 yemek kaşığı kuş üzümü

• 1 ad kuru soğan

• 1,5 su bardağı haşlanmış nohut

• 1 kahve fincanı zeytinyağ + 50 gr tereyağ

• 1,5 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı yenibahar

• 1,5 çay kaşığı karabiber

• 5 su bardağı su

• HAZIRLANMASI:

• Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve kızdırın.

• Et'i ekleyerek karıştırın ve mühürleyin.

• 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatarak eti haşlayın.

• Kuru soğanı küçük doğrayın.

• Bir tavaya tereyağının yarısını alarak soğanları kavurun.

• Diğer bir küçük tavaa kalan tereyağını alın ve bademleri kavurun.

• Kavrulan soğanlara nohutları ekleyin ve 5 dakika birlikte karıştırın.

• Pirinci 15 dakika ılık su içinde bekletin ve bolca yıkayın.

• Pişen etlerinizi süzerek suyunu ve etini ayırın.

• Nohut ,soğan karışımına etleri ekleyin.

• Pirinci süzdürerek ilave edin.

• Bademleri, üzümü, tuzunu, karabiber, yenibahar ilavesiyle güzelce karıştırın.

• 4 su bardağı et suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

• Bir başka seçenek olarak,tencerenin altına etleri yerleştirin ve üzerine ppirinçli karışımı alın,suyunu verin ve bir tabak kapatarak pişmeye bırakın.

• Pilav piştikten sonra ilk sıcağı çıksın,servis tabağına ters çevirin.

• Bu enfes lezzetli yemeği bu hafta yemek listemize alalım.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...