Ramazan ayını bitirmemize ve Bayram hazırlıklarına başlamamıza kısa bir süre kaldığına göre,evlerimiz de bayram hazırlıkları da başladı.

Bayram evlerde aile,akrabalar ve dostlarla geçireceğimiz günlerde sevdiklerimiz için hazırlıyacağımız ve olmazsa olmazı dediğimiz tatlılar ve böreklerdir.

Bu bayram güzel şerbetli bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz?

Çok eskilere dayanan geçmişiyle ama günümüzde de lezzeti ile arana tatlılar arasında olan ''DİLBER DUDAĞI''bu bayram mutfaklarınızı bereketlendirsin.

Hepinize sağlık,mutluluk ve keyifli geçireceğiniz bayramlar dilerim.

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN

1 çay bardağı su

1 çay bardağı zeytinyağ

1 çay bardağı yoğurt yada süt

1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağ

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

4 su bardağı un (yumurta ve çay bardağı ölçüleri farklı olabileceğinden unu kontrollü ekleyin)

AÇMAK İÇİN:

Buğday nişastası

ARALARINA VE ÜZERİNE:

200 gr eritilmiş ve ılınmış tereyağ

İÇ HARCI:

Ceviz yada fındık kırığı

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Antep fıstığı tozu

YAPILIŞI:

Bir kaseye su,yoğurt,zeytinyağ,yumuşak tereyağ,yumurta ve sirkeyeyi alarak karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yoğurun.

Hamuru tezgahınıza alın ve güzelce yoğurun.

Ele yapışmayan ne çok sert ne çok yumuşak olmayacak şekilde yoğurun.

Hamuru 1/2 saat dinlendirin.

Hamuru 10 ad bezeye ayırın ve bolca nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açarak strech içine yerleştirin.

1 saat bekletin.

Dinlenen hamur bezelerini yine ilk sefer bol nişasta ile açmaya başlayın.

İnce,arkası tül gibi gözükecek şekilde yufkayı açın.

İlk 5 hamur bezesini açın.

Aralarına fırça ile eritilmiş tereyağ serperek yufkaları üst üste yerleştirin.

Yarım ay şeklinde kapatın.

Bir su bardağı ile yuvarlak kesin.

Herbir yuvarlağın içine ceviz yada fındık kırığı koyarak yine yarım ay şeklinde kapatın.

Diğer 5 hamur bezesini de aynı şekilde hazırlayın.

Tatlıları fırın tepsisine dizin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin.

160 derece de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

ŞERBET İÇİN:

3,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

bir dilim limon

YAPILIŞI:

Şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.

Fokurdamaya başlayınca limon dilimi ekleyin.

Şerbetiniz koyu kıvam alana kadar kaynatın.

Hem tatlınız hem şerbetiniz sıcak olacak.

Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbetini (şerbet koyu kıvamda olmalı)bir kepçe yardımıyla gezdirin.

2-3 saat dinlenen tatlınızın üzerini antep fıstığı ile süsleyin.

Dışı çıtır içi yumuşacık bayram tatlınız ikrama hazır.

hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Bereketli sofralar...