İçsel devrim gerçekleştirmiş insan başka insanlara benzer ama sıradan insan değildir. O, artık insanüstü insandır. Insan bedenine sahip olmasına rağmen artık o, beden değil, Mutlak olanın aracıdır. 

Dünyevi avuntuları bırakmak ve varoluşsal dünyanın içine girmek gerçek mutluluğun temelidir. Bir insanın yaratıcı güç ile temasa geçmesi için O' na gitmesi gerekmez, sadece uyanış gerçekleşmesi gerekir. 

İçsel devrim sizi uyandıracak ve arayışın yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Devrim gerçekleşmesi için güçlü bir arzu gerekmektedir. O zaman devrimsel mucize gerçekleşir. 

İçsel devrim gerçekleşince sayısız sürprizler Varoluştan yağmaya başlar. Devrimin hızlanması için içtenlik, dürüstlük, samimiyet son derece önemlidir. 

Devrimi gerçekleştirirken tüm kuşkuları bırakın ve kendinize güvenin. O zaman hiç beklenmedik bir zamanda devrim gerçekleşecektir. 

Bir insanın ayakta uyumasından sadece o sorumludur. Yaratıcı güç, herkesin özgürlüğüne saygı gösterir çünkü o, O' nun özgürlüğüdür. Mutlak, kimsenin özgürlüğüne müdahale etmez çünkü müdahale ettiği an kendi özgürlüğüne müdahale etmiş olur. 

Varoluşta özgürlük şarttır. O yüzden dünyevi uykuda kalmaya karar veren insan uykuda olmaya devam eder. Mutlak herkese sürekli sesleniyor fakat kimse O ‘ nu duymuyor çünkü uyumaya devam ediyor. Mutlak sürekli herkese seslenir ama onları rahatsız etmez ve korkutmaz. 

Mutlak olanın sesi dingin bir sestir. O sessizce seslenir ve yalnızca duymak isteyenler duyar , duymak istemeyenler ise uyumaya devam eder.

Eğer devrimi samimiyetle aramaya devam ederseniz içsel devrim gerçekleşir. Ancak o zaman görünmeyen görünmeye başlar. Yeryüzü gökyüzüne yükselir ve onunla birleşir. Devrim ve dönüşüm için ısınma olacak ama buharlaşmaya geçiş yapılmayacaktır.

Devrim için bütünleşmek gerekir. Tam bir yoğunluk içinde olmalısınız, kısmi çabalar devrim için yeterli değildir. Devrime tamamen odaklanırsanız içsel devrim de gerçekleşir. Böylece ego da buharlaşır. 

Devrimi seçin ve insanüstü insan olun...!