AKP eski MKYK üyesi Ayhan OGAN, hangi akla ve güce hizmet ediyor ve bu cesareti nereden buluyor bilinmez ama TV ekranlarında  “YENİ DEVLET KURUYORUZ” gibi abuk bir söz söyleyince toplumu çileden çıkarmayı başardı. Amaç Türkiye Cumhuriyetini yıkmaksa gidecekleri yer tarihin çöplüğüdür, kimse bunu unutmasın.

Gerçi AKP’li bazı yetkililerin Cumhuriyetle, Türklükle, Atatürk’le sorunları olduğuna zaman zaman tanıklık ediyoruz. Örneğin şimdi milletvekili olan eski bir il Başkanı “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduğunu” söylemişti. Bir diğeri Cumhuriyeti reklam arası olarak nitelemiş, Türk diye bir ırkın olmadığını iddia eden, Türk bayrağı değişmeli diyen dahi olmuştu...

Bazıları “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” sözünden de rahatsız olmuşlar, okullarda “TÜRKÜM DOĞRUYUM’la başlayan andımız yasaklanmış, resmi kurum ve kuruluşların tabelalarından “TC” ibarelerini silmişler, “bana Türklükle gelmeyin” denilmişti.

Daha yeni Milli eğitim Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “Atatürk ilke ve inkılaplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır” ifadesi çıkarıldı.

Demek ki bir karın ağrısı var... Bu adamların durduk yerde konuşmaları boşuna değil, çünkü yetişme tarzları ve kendi içlerinde geliştirdikleri fikri yapılarının temeli böyle atılmış.  Belki etnik aidiyetleri nedeniyle de komplekse kapılmış olabilirler...

Eğitim, hukuk, ekonomik, kültürel ve sosyal seviye yerlerde sürünürken hala ortaçağ kafasıyla neyin kininin peşindeler anlamak mümkün değil.... Dolayısıyla bu konuşmaları yapanların parti yönetimi tarafından şiddetle cezalandırılmaları ve savcıların yasal işlem yapmaları gerekirken üstünkörü partimizi bağlamaz açıklaması durumu savsaklamaktan öteye bir anlam taşımayacağı için bu olayların önü kesilmez.

Bir yandan sınırlarımızı değiştirme heves ve arzusu içindeki küresel güçler yerel işbirlikçilleriyle birlikte, güneyimizi İran sınırından Akdeniz’e uzanan bir Kürt Koridoru ile kuşatırken, dangalakça rejim, devlet, Cumhuriyet, Türk, Atatürk tartışmaları açmak istiyenlerin samimiyetleri sorgulanmalıdır. Küresel komplonun FETÖ ile başaramadığı kaos/darbe planına bu tür yanlışlarla gelmedik mi??? “Alnı secdeye değiyor” diye devletin kadrolarını teslim ettiğiniz bu alçaklara “ne istedilerse vermemişmiydiniz”.

Lütfen ama lütfen hemen şimdi tüm bu saçmalıklara son vermeli, 1982 anayasasının başlangıç bölümünde yer alan;  “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve O’nun inkılâp ve ilkeleri doğrultusunda; Türk Vatanı ve Milletinin ebedî varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü  koruyup kollamak” adına birlik ve beraberliğimizi sağlamak zorundayız.

Hiçbir faaliyetin Türk millî menfaatlerinin, Türk varlığının, Devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihî ve manevî değerlerinin, Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılâpları ve medeniyetçiliğinin karşısında korunma göremeyeceğini” unutmamalıyız.

Bu Cumhuriyeti kuranlar, ömürlerini Balkan savaşlarında (1912-1913), Libya’da, Yemen’de, Birinci Dünya Savaşının (1914-1918) Çanakkale, Trakya, Galiçya, Kafkas, Ortadoğu (Süveyş, Filistin-Suriye, Mekke, Medine) cephelerinde geçirdikleri yetmezmiş gibi vatanı kurtarmak için yeniden çizmelerini giyip, Kurtuluş Savaşını (1919-1922) başlattılar. Savaş meydanlarında on yıl boyunca yaşadıkları derin tecrübe sonucu bu Cumhuriyeti kurdular. Bunu yıkmanın maliyeti çok ağır olur, herkes aklını başına toplasın.