19 Eylül günü test yayınına başlayan televizyonumuz VATAN TV için bize verdiğiniz moral desteğe teşekkürler.

Yazarlarımız ve okuyucularımız başta olmak üzere mesajlarıyla bize destek veren herkese yürekten teşekkürler.

Şu anda televizyonumuz test yayınında olmasına rağmen, çok kaliteli belgesellerle, yayınımızın başlangıç günlerini de boş geçirmiyoruz.

Ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı, kültürel değerlerimize sahip çıkılması, izleyiciler tarafından takdirle karşılandı ve yayınımızın iyi bir çizgiye oturacağı yolundaki ümitleri daha da güçlendirdi.

Televizyonumuzun yayına geçmesine sevinen bazı dostlarımızın tek üzüntüsü, şehir merkezlerinde kablolu yayın olması nedeniyle yayınımızın izlenme güçlüğü olması?...

Değerli okurlarımız,

TÜRKSAT'ın işlettiği kablolu yayında 40 TV'lik kapasite var. Bu kapasite de şu anda dolu maalesef. Analog yayından, dijital yayına geçebilmek için TÜRKSAT'ın çalışmaları sürmektedir. Bu gerçekleştiği takdirde, kablolu yayında yer açılması imkânı doğabilecektir. Böyle bir imkân doğduğu anda, inşallah kablolu yayına da girip, televizyonu daha geniş kitlelere izletme imkânı bulabileceğiz.

Mevcut sistemlerde TV izlenme oranları.

1- Uydu yayınlarının izlenme oranı % 45

2- Karasal, çatı antenleriyle izlenme oranı % 35

3- Kablolu yayınla izlenme oranı % 15

4- Digitürk antenleriyle izlenme oranı  % 5

Toplam izlenme oranı % 100

Görüleceği gibi Türkiye ve tüm dünya TV yayınlarını uydu üzerinden izleme eğilimindedir.

İlerleyen zamanlarda, uydu izlenme oranı daha da artacaktır.

Sevgili okuyucular, Vatan TV'yi dostlarınıza da tavsiye ederek, izlenme ve tanınma sürecimize katkıda bulunmanızı bekliyorum. Kucak dolusu sevgiler.