Geçen hafta kaybedilen 3 puanın ardından , Ankaragücü karşısında Emre'nin dönüşü Kruse'nin yükünü hafifleteceğini düşünüyorduk ve doğru olduğunu anladık.  Garry Rodrigues'in sakatlığı sonrasında Emre oyuna dahil oldu ve maçın gidişatı değişti. Fenerbahçe hücum hattı ne kadar iyiyse, savunması da o kadar kötü. Maç başlamadan önce Fenerbahçe taraftarları "Kalemizde gol görecek miyiz" diye düşünmekten yoruldu.

Hücum hattında Muriqi, Emre, Kruse ve Gustavo Ankaragücü karşısında muhteşem oyunlarıyla alkış topladı. Ayrıca Ozan Tufan sağ bekte başarılı futboluyla  oynadığı mücadeleyle Isla ve Dirar'ı aratmadı. Kruse yaptığı asist ve oynadığı futbolla kalitesini bir kez daha gösterdi.Vedat Muriqi hem hırsı hem attığı gollerle Fenerbahçe'yi taşımaya devam etti. Bir kez daha ne kadar doğru transferler olduklarını görmüş olduk.

Derbi öncesi kazanılan 3 puan Fenerbahçe açısından çok önemliydi. Ersun Yanal savunmadaki sorunları çözmesi durumunda, derbide Fenerbahçe taraftarları rahat maç izleyecektir.