Merhaba, toplumumuzun yaşadığı bu zor süreçte bugün herkesi ilgilendiren bir konu ile karşınızdayım. 

Moral ve motivasyonumuz düştü, televizyonları açtığımızda olumlu haberlere rastlayamıyoruz. Çoğumuzun içinde kaygı, stres, gerilim, gerginlik  umutsuzluk var . Evde zamanımızı geçiriyoruz, bu durum da canımızı sıkıyor. 

Bugün sizlere Dünya Değişim Akademisi’ nde uygulanan Değişim programlarından Depresyondan Özgürleşme ile ilgili bilgiler sunacağım. Nasıl uygulandığını anlatıp , programın kazandırdıkları dan bahsedeceğim. Sizleri de bu güzel çalışmaya davet edeceğim. 

Depresyon nasıl düşündüğümüzü, nasıl davrandığımızı  ve nasıl hissettiğimizi olumsuz etkiliyor. Sürekli üzüntü, mutsuzluk , kaygı halinde olduğumuzda , bize daha önce zevk veren durumlardan keyif almamaya başladığımızda depresyon kapımızı çalıyor. Gün boyu veya haftalardır aylardır devam eden isteksizlik hali, hayattan zevk alamama, kendine güvenin azalması , uzun süren mutsuzluk , umutsuzluk halleri depresyona neden oluyor. Duyguların gün içinde dalgalanması ve çatışmalı ruh halleri de depresyonun belirtilerinden sayılabilir. 

Depresyon olması için illa ki  derin bir sürecin yaşanmasına gerek yok. Duygularınızı ifade edemediğinizde, baskıladığınızda, enerjiniz düştüğünde depresyon alarm verir. Depresyon belirtileri herkeste farklılık gösterebilir. Kimi bu süreci kısa atlatır kimisinin de iyileşmesi   uzun sürer. 

Depresyon aslında çok net belirtilerle size gelir, tam da o anda önlem aldığınızda kısa zamanda atlatırsınız. Neler mi hissedersiniz? Depresyonda olduğunuzda ruh hali genelde umutsuzdur ve karamsardır. Zihinde  Geleceğe yönelik korkular başlar . Suçluluk , değersiz hissetme, çaresizlik gibi duygular belirleyici olabilir. 

Normalde severek yaptığınız şeylerden keyif almamaya başlayabilirsiniz , yemek yemek gibi günlük ve zorunlu ihtiyaçları gidermek güçleşir. Bazen iştah kaybı bazen de iştah artışı gözlenir. Aile, çevre ile olan ilişkiler zayıflayabilir. Duygu ve düşüncelerde uyumsuzluk oluşur. Günlük aktivitelere ilgi azalır. Yataktan çıkmak istemeyebilirsiniz. Erken saatlerde kalmak zor gelir, saatin alarmını kurar fakat bir türlü kalkamayabilirsiniz . Bunun tam tersi uykuya olan ilgi azalır ve uykusuzluk başlar. Uykuya dalmakta zorluk başlar. O zaman da bir sonraki günün kalitesi düşer ve uyum sağlayamayabilirsiniz. Düşünceleriniz ve hareketleriniz yavaşlayabilir. 

İşe veya okula gitmek istemeyebilirsiniz. Okuduğunuzu anlamada zorluk yaşayabilirsiniz. Dikkat ve odaklanma gücünde zayıflıklar yaşanır. Günün çoğunluğunda kendinizi bitkin hissedersiniz . Karar vermede güçlük yaşayabilirsiniz. Belirgin şekilde içinizde öfke ve huzursuzluk hali olur. 

Şu anda yaşadıklarınız ve gelecekte yaşanılacak olanlarla ilgili karamsarlık hissedebilirsiniz. Sorumluluklara karşı ilginiz azalabilir . Enerji düzeyinde belirgin şekilde düşüklük yaşarsınız.  Sürekli yalnız kalma isteği olabilir ama bu hal derin üzüntü yaşatır.  Çünkü kendinizi yalnız hissedersiniz. Özgüven ve kendinize olan sevginizde azalma gözlemlersiniz. Dalgınlık ve unutkanlık gün içinde yoğun yaşanabilir. Eğer öğrenciyseniz,  çalıştığınız halde derslerinizdeki verimlilik düşebilir çünkü okuduğunuzu anlamakta güçlük yaşanabilir. Konsantrasyon ve odaklanmada sıkıntı çekebilirsiniz. 

Zihindeki düşünceler ya geçmişle ilgili olur ya da geleceğin kaygıları ile ilgili. 

Bu ve bunun gibi saydığım belirtilerden bir veya birkaçı sizde varsa yaşadığınız ruh hali depresyondur. Bu ruh halinden çıkmak ve enerjinizi dönüştürmek tamamen sizin elinizde ! Çaresiz değilsiniz ve işte size en etkili yöntem;

Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Depresyondan Özgürleşme Değişim programı sayesinde depresyonla ilgili farkındalığınız artacak ve depresyondan özgürleşmek için araçları bulacaksınız. 

Program 8 çalışmadan oluşur. Her çalışma pratik ve teorik uygulamalar içerir.Her çalışmada depresyonla ilgili farkındalığı artırıcı küçük bilgilendirmeler verilir. Pratik uygulamalar ise, nefes , vücut hareketleri ve gevşeme tekniklerini kapsar. 

Her çalışmanın uygulanışı dinamiktir ve her çalışmada Değişim teknikleri uygulanır .  Bu teknikler Değişim Uzmanının rehberliği ile, bilimsel, sistemli, yöntemli uygulanır. Teknikler ardı sıra oluşan duruşlardan oluşur. Beden hareketleri nefesler  ile birlikte  dinamik uygulanır. Böylece beden ve zihnin uyumu artar.  Zihindeki düşünceler yavaşlar,  zihin düşüncelere dalamaz sadece tekniğe ve beden hareketine odaklanır. Böylece bedendeki uyuşukluk gider ve organizma canlanır , böylece enerji yükselir. 

Zaman , geri alınamayacak kadar değerlidir. Siz zamanı boş geçirdiğinizde, geçmişe ve geleceğe takıldığınızda olmayan gerçekliğin içinde oluyorsunuz. O zaman “ şimdi “ atlanıyor ve “ şu an” ölüyor. Zamanınızı değerli şeylerle doldurun. Hayatınızda heyecan olduğunda depresyon kapınızı çalmayacak, sizi heyecanlandıran aktivitelere yönelin. Sevdiklerinizle zaman geçirin. Herkesi, herşeyi kötülemeyi ve eleştirmeyi bıraktığınızda pozitifleşerek hayata olumlu bakacaksınız. 

Yaşadığınız depresyonsa, ondan kaçmayın ve korkmayın. Çarenin içinizde olduğunu bilin.  Depresyondan Özgürleşme Değişim programını hemen uygulamaya başlayın. Depresyonu yenmek ve özgürleşme an meselesidir çünkü değişim teknikleri ile   negatif enerji pozitife dönüşecek. Enerjiniz dönüştüğünde kendinizi mutlu, canlı hissedeceksiniz. 

Gülümsemek her acının ilacıdır. Hayata gülümseyin , herşeye rağmen gülümseyin , ciddi olmayı bıraktığınızda üzerinizdeki yükler de hafifletecek. Yaşam daha zevkli hale gelecek. 

Dünya Değişim Akademisindeki Değişim Uzmanları ile  iletişime geçebilir ve Depresyondan Özgürleşme Değişim programını online olarak dilediğiniz yerden uygulayabilirsiniz.