Türkiye deprem bölgesi olmasına rağmen hiç bir şey yapmamaya devam ediyoruz. Son günlerde yaşanan Elâzığ ve Malatya depreminde giden canlara allahtan rahmet,yakınlarına sabır ve tüm Türkiye 'ye başsağlığı diliyorum.İstanbul olmak üzere Türkiyenin heryerinde deprem malesef ki kaçınılmaz olup hatta hergün  beklenmekte.

Buna rağmen çarpık yapılaşma,malzemeden çalma işlerimiz asla sona ermemekle birlikte dolandırılmakta cabası oluyor ne yazık ki bu zamanda.Düzgün mütahit,düzgün inşaat,kaidelere,kurallara uygun diyerek öneride bulunuyorlar bizlerde insan olarak inanıp  güvenip o binalari alıp sonrada altında kalıyoruz ne yazık ki. Sonu yine hüsran,yine hüsran.Mal varlığıyla oynuyorsunuz bari canlarla oynamayın lütfen. Hal böyle olunca da yaralanmalar ölümler kaçınılmaz oluyor tabiki.Eğer bu deprem bölgesinde yaşıyorsak bir takım kurallara da uymak zorundayız.

İnşaatlarımızı çalmadan çırpmadan,dandik malzemeyle yapmamalıyız. Evlerimizde elimizin altında hazırladığımız deprem çantamız mutlaka olmalı .Deprem çantamızın içinde fener,düdük ve su mutlaka bulundurulmalı. Depremden önce evin en sağlam bölgesini belirleyip deprem çantamızı da o bölgede tutmalıyız ki deprem anında panik olmadan direkt çantanın yanında  durmalıyız. Eşimizi, dostumuzu, komşumuzu deprem çantasıyla ilgili uyarıp mutlaka bilgilendirmeliyiz. Biliyoruz artık, öğrendik arkadaşlar deprem öldürmüyor tedbirsizlik ve çarpık yapılar öldürüyor.Artık bu konularla ilgili bilinçlenmeyiz ve de etrafımızıda bilinçlendirmeliyiz. Okullarda öğrenciler ve öğretmenler çok dikkatli ve seri olmalı.Mutlaka okulda ve sınıfta tatbikat yapılmalı ve bu gibi durumlarda pratik olmak çok önemli olduğundan mutlaka üzerinde durulmalı.Bu konuda herkesi uyaralım ve duyarlı olmaya davet edelim ki sıfır  can kaybıyla depremi atlatalım. Bizler aslında çok akıllı ve zeki insanlarız istersek her şeyi başarırız.

Şimdi el ele gönül gönüle verme zamanı.Haydi Türkiye hep birlikte tek yürek olma zamanı.

Gönüllü deprem bölgelerine  yardım zamanı.

Arsızlara,hırsızlara göz açtırmama zamanı.

“Bugün oraya,yarın buraya “unutmama zamanı.Hep birlikte kenetlenme zamanı.Her yeni günde yeni bir ışık zamanı

Sevgisiyle kalın