Kitap  Dünyası 

Nöbetçi Gözyaşları 

Deray Yurdakul’un yeni kitabı Nöbetçi Gözyaşları Mihenk Kitap’tan çıktı.  "Bazen hüzün bazen de mutluluk barındıran, duygularını akıl süzgecinden geçirip yüreği ile harmanlayanlar için yazıldı Nöbetçi Gözyaşları. "Yazar Deray Yurdakul'dan her bir cümlesinde kalbinize ve ruhunuza dokunacak bir kitap. -Unuttum sandıkların; zaman içerisinde bir şarkının sözlerinde, bir koku ile burnunun ucunda, dudak kıvrımındaki tebessümde ya da nöbetçi gözyaşlarında çıkıverirler ortaya.  Deray Yurdakul ise kitaba dair şunları söyledi : “ Aile bağları, ilişkiler, duygu ve mantık arasındaki ikilemler, sosyal medya ve en cok da " iyi insan olmak" erdemi uzerine yazılı denemeler ve aforizmalardan oluşuyor.  Uzun yıllardır  içinde bulunduğum çalışma hayatı, aldığım kişisel gelişim eğitimleri, aile- dostluk iliskilerim, danışmanlık yaptığım kişilerde ve sosyal sorumluluktan çok vicdani sorumluluk dediğim huzurevi, sevgi evleri, rehabilitasyon merkezlerinde ki ziyaretlerimden edindiğim gözlemleri farkındalık oluşturabilmek umudu ile yazıya aktarmaya çalıştım. Kalemime güç veren yüregime, o yüreği besleyen önce aileme, sonra dostlarıma, danışanlarıma, okurlarıma ve siz başta olmak üzere gazete ekibine cok teşekkür ederim. “Sayfa Sayısı  136  Ebat   13,5 x 19,5

Kitap tüm online satış noktalarında ve kitapçılarda mevcut.

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA’DAN MICHELIN YILDIZLARINA TAŞ ÇIKARACAK NİTELİKTE BİR KİTAP : DENİZDEN 

Masterchef Mehmet Yalçınkaya, ‘Balığın iade-i itibarı’ motto’suyla hazırladığı ve 35 yıllık kariyerinin birikimi ile oluşturduğu 84 çok özel tarif içeren ilk kitabı DENİZDEN ile ülkemizin deniz ürünlerini dünyaya tanıtacak.Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın, çok özel tarifleri mükemmel fotoğraflar eşliğinde sergilediği ilk kitabı DENİZDEN, deniz mahsullerinin hikayesi, pişirilme teknikleri, eşsiz lezzetlere dönüştürülme aşamaları ve sunumunu en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor. Tam 84 çok özel tarifin yer aldığı DENİZDEN, bizi her yemeğin temelinde yatan denge ile tanıştırıyor. Barbun balığının sofradaki değerinden dolayı altın ile özdeşleştirerek SOM olarak adlandırılması, Gömeç ilçesine ithafen hazırladığı; balık ve eti birleştirdiği ‘surf&turf’ tarifleri ile Yalçınkaya’nın hikayelerini paylaştığı onlarca çeşit balık ile kitap sofralarda balığın yerini yeniden tanımlıyor.DENİZDEN, özel içeriği dışında tüm hazırlık aşamalarının anlatıldığı ve Cunda Adası’nda balıkçılarla yapılan özel çekimlerin yer aldığı kısa bir belgesel filmle de öne çıkıyor. Kitap kapağında kullanılan ve denize atıfta bulunmak için sulu boya tekniği ile illüstrasyonu yapılan şefin özel portresi de şef kitapları için ilk kez uygulanan bir ‘art effect’ olarak tanımlanıyor.Sofralarda balığın yerini yeniden tanımlayacak DENİZDEN, bir yandan da balık tüketimindeki kişisel farkındalık, doğaya saygı üzerine sosyal sorumluluk içeriyor. “Bundan 50 yıl sonra sofralarınızda hamsi olmayacak, uyarıyorum doğa sinyal veriyor” diyen Masterchef Mehmet Yalçınkaya; doğaya ve nesillerin devamına saygı duymamız gerektiğinin altını çiziyor.‘Geleneksel Dokunuş’, ‘Modern Dokunuş’, ‘Surf&Turf’, ‘Kreatif’ ve ‘Fermente’ ile 5 özel bölümden oluşan ve Alfa Yayınları’ndan  çıkan DENİZDEN,11 Temmuz 2021 Pazar günü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Cunda Despotevi’nde gerçekleştirilen ‘Chef’s Table’ ile basın mensupları ve ünlülerle buluştu.

Müzik Dünyası 

2021'nin Şarkısı YARALI KALBİM, Sanatçı - Müzisyen Çilem Duman'dan...

Pandeminin başladığı süreçlerden bu güne müzik ve stüdyo çalışmalarına hız kesmeden, ara vermeden devam eden Müzisyen & Sanatçı Çilem Duman 

müzik listelerine iddealı bir yapım ile giriş yapıyor.

2015 Ne Demek Lazım,

2017 Sinerji,

2018 feat proje Aklın Yolu,

2019 Yıllar Affetmez ile eserlerin ardından 2021 yılının hit slowları arasına girmeye aday şarkı "Yaralı Kalbim".

19 Mart 2021 tarihinde tüm dijital platformlarda dinleyicisi ile. 

Söz ve bestesi sanatçı Çilem Duman'a ait eseri kendi sesinden yorumluyor. Klip ünlü yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Ali Eşitmez tarafından İstanbul'un Karadeniz'e uzanan noktasında 

kışın bitimi baharın gelişi konsepti ile çekildi. Hakan Sarıca prodüksiyon yapımı ile 19 Mart 2021'de "Yaralı Kalbim"  tüm müzikseverlerle dijital platformlarda buluşuyor.

Söz: Çilem Duman

Beste: Çilem Duman

Yorumcu: Çilem Duman

Aranjör:Hakan Sarıca

Albüm Kapak Fotoğraf: Ali Eşitmez

Klip Yönetmeni: Ali Eşitmez

Yapım Şirketi: Hakan Sarıca Production    

Şarkı: Yaralı Kalbim Şarkı Sözleri

Ah bu yaralı kalbim

Ah şu, vefalı gönlüm

Ne aşkları ne sevdaları barındırdı

Bir gün bile sormadı niye neden diye

Çünkü aşklar böyleydi

Şahidimdir yaradan

Sevgimdir beni yaşatan

Aşkımdır hesap soran

Sevdamdır beni anlatan

Ah bu, yaralı kalbim

Ah şu vefalı gönlüm

Ne aşkları ne sevdaları barındırdı

Birgün bile sormadı niye neden diye

Çünkü aşklar böyleydi

Yaralı yaralı kalbim

Yaralı yaralı gönlüm

Yaralı yaralı ruhum yaralı

Yaralı yaralı kalbim

Karalı karalı ömrüm

Kanadı kırıldı kalbim yaralı

  

İLKER BİLGİÇ “ BUZ GİBİ “ 

İlker Bilgiç'ten Yepyeni bir Yaz Şarkısı “ Buz Gibi “

İlker Bilgiç müzik yolculuğuna yepyeni teklisi “Buz Gibi“ ile devam ediyor. Kendi yazıp seslendirdiği şarkıları kalabalıklar ile söylemek en büyük mutluluğu olduğunu belirten Bilgiç kendi yazıp bestelediği yeni şarkıları ile sık sık adından bahsettirecek. 

Nerdesin, Başrol ve Kalbim Senin albümlerinden sonra İlker Bilgiç yeni şarkısında da çok iddialı, yaz sıcaklarını içim buz gibi diyerek karşılıyor. 

Söz ve müziği kendisine ait olan “Buz Gibi“nin aranjesinde ise Serkan Balkan’ın imzası var. Yönetmenliğini Cem Uçar’ın üstlendiği klipte aşkı tek taraflı yaşayan bir adamın hikayesi işleniyor. Klipte Bilgiç’e Krystyna Chernomaz eşlik ediyor. 

DMC etiketi taşıyan ‘’Buz Gibi’’ 19 Ağustos'ta DMC etiketi ile tüm dijital platformlarda ve klibi NetD kanalında yayında!

KAYRA “ELE VERİYOR”

‘99 Yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gelen "Kayra Kedaş" müziğe 12 yaşında dışarıda görüp heves ettiği bir klasik gitarı eline alarak başlamıştır. O yıllarda 3 ay gitar eğitimi aldıktan sonra evde kendisini geliştirip sadece hobi olarak çeşitli yerlerde gitar çalmaya ve şarkılar söylemeye başlamıştır. Aynı zamanda eğitim hayatına devam ettiği için o yıllarda müzik onun için pek ön planda olamamıştır. Lise 3 ve lise 4 yıllarında ilk defa sözünü yazıp kendi bestelediği parçalar üretmeye başlamıştır. Üniversite öğrenciliği boyunca dans ve tiyatro gibi başka sanat dallarının da kapsamlı eğitimlerini başarı ile tamamlayarak kendini geliştirmeye devam etmiştir. 

Kadir Has Üniversite'sinde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan "Kayra" pandemi sürecinin başlamasıyla beraber evdeki karantina sürecini verimli değerlendirerek en büyük tutkusu olan müzik adına bir kamp sürecine girmiştir. Bu karantina dönemi içerisinde yaklaşık olarak 100'e yakın parçayı kendisi besteleyip yazmıştır. 

Kayra'nın bu dönemde üretmiş olduğu işlerden biri olan "Ele Veriyor" şarkısı 23 Temmuz 2021'de yayınlanan ilk tekli çalışması olmuştur.

 

SUZET “YASAK DA OLSA”

‘Yasak Da Olsa’ albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Suzet, küçük yaşlardan beri müzikle haşır neşir olmuştur. Bir süre İngiltere’de müzikal tiyatro eğitimi alan sanatçı,  sahne aldığı özel geceler ve organizasyonlarda sesi, fiziği ve showuyla dinleyenleri büyülemiştir. 7 dil konuşan ve yıllardır çeşitli ülkelerde bulunan sanatçı, halen @dunya_alem_geziyorum isimli sosyal medya sayfasında gittiği ülkeleri kendisi ile beraber takipçilerine de gezdirmekten büyük keyif almaktadır. 

 Sözlerini Suzet’in yazadığı, beste ve düzenlemesini Eser Taşkıran’ın yaptığı; bu yazın hit şarkısı olmaya aday ‘Yasak Da Olsa’nın klibini İmre Haydaroğlu çekti. Şarkıyı dinlerken yerinizde duramayacak, tıklanma rekorlarına koşan klibi izlerken sanatçının sergilediği görsel şölene şahit olacaksınız.

Dilek Pehlivan’dan Keskin Bıçak 

Sanatçı  yazar Dilek Pehlivan yapımcılığını ve prodüktörlüğünü yaptığı sözü müziği yine kendisine ait olan Keskin Bıçak adında yeni hareketli şarkısını Amerikalı dağıtım şirketi Tunecore ile dünya genelinde sevenlerine sundu.

Şarkının sözleri ve müziği Dilek Pehlivan imzası taşırken. Keskin Bıçak şarkısının aranjörlüğünü başarılı Dj Murat Uyar yapmış. Fotoğraf çekimlerinde stil olarak savaşçı prenses imajıyla güçlü bir kadın profili çizen sanatçı. Klip çekiminde sanat yönetmenliğini de üstlenerek sanatçı klibinde Hollywood yapımlarını aratmayacak görselde bir klip ortaya çıkarmış.

Klip dünyaca ünlü fantastik ve aksiyon filmi Game of Thrones ile kıyaslanıp oldukça dikkat çekiyor. Klipte kullanılan demir taht , kılıçlar ,mızraklar, şövalyeler , kostümler ve ateş dansçıları bizi ortaçağa götürüyor. Şarkı ve klip bize tarihten günümüze kadın erkek ilişkileri arasındaki savaşı,  ilişkilerdeki söz sahibi otorite olma, birbirleri üzerindeki güç kurma kavgası  bunu gösteriyor. Kadın erkek aşkını aralarındaki çekişmeyi, ortaçağdaki gladyatörlerin arena dövüşlerine benzetilip farklı bir bakış yorum getirilmiş aşka klipte. 

Dünya çapında ilk kez bir klipte kılıç kullanılarak çekim yapma özelliği taşıyor Keskin Bıçak şarkısı ve sanatçı Dilek Pehlivan çekimlerin zorlu geçtiğini kılıç kullanmanın ağır ve spor yapmaktan daha yorucu olduğunu dile getiriyor. Sanatçı büyük emekli klibini sahibi olduğu youtube kanalı Dilek Pehlivan TV' den yayınladı. 

https://www.youtube.com/watch?v=_G6yOEgpS4E

Dilek Pehlivan müziğe yeteneği ve soprano sesiyle, çocuk yaşlarındayken çevresi tarafından keşfedildi ve müziğe erken yaşlarda başladı. İlk şarkısını ve bestesini 13 yaşındayken yaptı. İlköğretim yıllarında çocuk korolarında şarkılar söyledi. Lise yıllarında ise ses ve müzik yarışmalarına katıldı.

Dilek Pehlivan 9 Nisan Kırklareli doğumlu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü mezunudur. İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuarında Müzik Yüksek Lisans yapmış. İstanbul Müzik Akademisinden Şan Eğitimi ve usta tiyatrocu Ayla Algan’dan da Oyunculuk, Diksiyon ve Dublaj eğitimleri almış. Bu eğitimlerle beraber oyunculuk tecrübesi de olmuş.'' Yamak Ahmet, Elde Var  Hayat , Lale Devri ''  gibi dizilerde ve reklam filmlerinde oyunculuk yapmış. Üniversite eğitimi süresince televizyon ve radyo programlarında bulunmuş senaryolar yazmış. Cıne5 TV kanalı başta olmak üzere birçok medya alanında da programlar sunmuş.

İlk single çalışması '' Bana Ne Kısmetle Var '' ve ikinci single  çalışması '' Keskin Bıçak '' . Aynı zamanda yayınlanmış iki  kitabı da bulunuyor. '' Zayıf Bedenlere Yüktür Aşk '' ve '' Yamalı Kalp '' isimlerinde. Türkiye başta olmak üzere dünya geneli birçok konser ve etkinliklerde sahne performansları sergilemiş turneler yapmış.