Kitap Dünyası 

Zihin Tetikçileri-Algı Yönetimi ve Gerçekler

Aydın Serdar Kuru’nun  Zihin Tetikçileri- Algı Yönetimi ve Gerçekler adlı kitabı Karma Kitaplar’dan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : “ Tüm hayatın kararlardan oluşur. Sabah kalktığında yüzünü hangi sabunla yıkayacaksın? Hangi kıyafetleri giyeceksin? Kahvaltıda ne yiyeceksin? Tek bir günde bunlar gibi binlerce karar alıyorsun. Tüm bu kararları da kendi özgür iraden ve aklınla aldığını düşünüyorsun. Emin misin? Sadece dişini hangi macunla fırçalayacağını belirlemek için bile; hiç görmediğin yerlerde, hiç tanımadığın kişiler, aralıksız çalışıyor. Sence trilyon dolarlık sektörler senin kararlarını şansa ve tesadüfe mi bırakıyor? Uyanık olduğun her an yüzlerce “Algı Yönetimi” mesajının etkisi altındasın ama suda yaşadığını bilmeyen bir balık gibisin. Bilmediğin için daha iyi bir hedef oluyorsun. Çünkü, bilmediğin bir düşmana karşı savaşma ve kazanma ihtimalin yoktur. Seni düşüren yumruk, görmediğin yumruktur. Şeytanın en büyük hilesi de insanları aslında var olmadığına inandırmaktır. Uyumak güzeldir ve rahattır. Ama aralıksız olanına uyku değil koma denir. Daha ne kadar uyumaya devam edeceksin? Uyan!” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Palyaço 

Arzu Kaya’nın ilk şiir kitabı Palyaço 1994 yılında Ak-Pa Yayınları’ndan çıktı. Henüz 16 Yaşında iken çıkardığı bu kitapta Arzu Kaya yaşının çok ötesinde şiirleriyle dikkat çekiyor. Daha çok küçük yaşlarda başladığı yazma macerasının ilk ürünü olan kitapta soyuttan somuta imge ve sembollerin olduğu zaman zaman büyümüş de küçülmüş dedirten çok okuyan kültürlü bir şair diline rastlıyoruz. İlk günden bugüne kendine has şiir dilini kolaylıkla fark edebildiğimiz Palyaço kitabında gerçekten de birbirinden güzel şiirler yer alıyor. O günün şartlarında öğretmenlerinin de desteği basılan kitaptan şiirler okumak çok güzel. 

İlkler 

Bebek…

Gülmek..

Ağlamak..

Sana ilk duygularını tanıştırayım..

Karnın toksa , 

Altın kuru 

Yatağın sıcak 

Güleceksin o zaman 

Karnın aç 

Altın ıslak

Yatağın soğuk 

Söylemem gerek yok zaten ağlarsın 

Sonra sık sık tanışacaksın bu duygularla

Sebepler aynı mı kalacak bilemiyorum 

Karnın tok , altın kuru , yatağın sıcak…

Gülmelisin canım. 2.4.94 

Arzu Kaya Kimdir? 

1978 Yılında Malatya’da doğdu. Malatya Sağlık Meslek Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümünde Eğitim aldı. Çeşitli Edebiyat Dergilerinde şiir , öykü ve denemeleri yayınlandı. Kısa film senaryoları yazdı. İzmir’de Tiyatro Pasaport’da çok sayıda çocuk ve yetişkin oyunu yazıp yönetti. Tiyatro çalışmaları devam etmektedir. Palyaço ve Günebakan gibi eserleri vardır. 

Tiyatro Dünyası

TİYATRO PASAPORT’TAN :  “DELİLER”

GÜLDÜREREK DÜŞÜNDÜRDÜ, DÜŞÜNDÜREREK GÜLDÜRDÜ; GÜNÜMÜZE AYNA TUTTU

“…Gözü dönmüş aç sahici bir şeye

Yaşamı hissetmek için şiddeti artırıyor

Hız göbek adı olmuş hepimizin

Aşma arzusu ile tutuştuğumuz

Anlık hedefler 

Aşınca da durmadan bir höyük…”

Tiyatro Pasaport’un Deliler adlı oyunu sahnelendi,  oyun güldürerek düşündürdü, düşündürerek güldürdü, eğlenceli bir seyir keyfi yaşattı. Dijital bağımlılık konulu komedi türündeki Deliler, günümüz yaşantısına ayna tuttu.  Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda,  İlker Keskin, Fatih Taşdemir, Gülhan Uçar, Güler Demir, Yavuz Karakoç, Eda Nurlu, Dursen Karaca, Rabia Betül Karakaya, Gizem Kaya ve Serkan Çakır rol aldı. Sahne gerisinde ise Burak Kaya ve Neşe Kaya vardı. Arzu Kaya’nın yazıp yönettiği oyun 4 Nisan Cumartesi günü Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde yeniden seyirci ile buluşacak.

Medya Dünyası 

TÜRKİYENİN İLK TÜRKÇE BULGARCA DERGİSİ : EUROPE TRAKYA LİFE 

Filika Medya ortaklarından olan Dilek Çakır ve Sevtap Öcal Aşkın  İki kadın girişimci, levanın TL karşısında değer bulması sonucunda Trakya bölgesinde ciddi bir Bulgaristan halkının yoğunluğunu gözlemlediler. Bu hareketlilik karşısında turistlerin bilinçli bir şekilde Trakya bölgesinde gezip dolaşabilmeleri için onlara yol gösterebilecek, bilgi verebilecek Türkçe ve Bulgarca dergi çıkartmayı hedeflediler. Bu hedef doğrultusunda bir çok kurum ve kuruluşlara gidip hedeflerini anlattılar Trakya bölgesinin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünen kurum ve kuruluşlardan destek alarak ve sponsorların katkılarıyla Türkiye de ki bir  ilkin adımını gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 7 aylık çalışma sonucunda 

Europe Trakya Life dergisi, Türkçe ve Bulgarca olarak tüm Trakya ve Bulgaristan’a hizmet vermeyi amaçlamıştır. Türkiye’nin ilk Türkçe ve Bulgarca dergisi olarak Ocak 2020 tarihinden itibaren yayın hayatına başlamıştır. Europe Trakya Life dergisinin genel yayın yönetmeni Dilek Çakır derginin oluşum sürecini şu şekilde açıklamıştır;

Dergimiz kültür ,sanat, gezi ve magazinle harmanlanmış, yaşadığımız bölgeyi daha yakından tanıtmayı ,insanların dergiyi okurken tanıtımı daha keyifli hale getirmeyi amaçlamıştır. Dergimiz 4 ayda bir yayınlanacaktır. Dergimizin amacı komşu olan iki ülke arasında ikili ilişkileri kuvvetlendirmek, ticaret akışını hızlandırmak, turistlerin bilinçli bir şekilde Trakya bölgesine ulaşmalarını sağlayıp turizmi canlandırmaktır. İki kadın girişimci Derginin akabinde turlar düzenleyerek Bulgaristan bölgesindeki turistleri Trakya’dan İstanbul’a kadar ulaşmalarına imkan sağlayacaklarını belirttiler. Türkiye’ye kazandırdığı turistleri istatistiğe dökerek ulusal basınla paylaşacaklarını belirttiler. Biz iki kadın girişimci bir hayalle yola çıktık.Bu hayalimize ortak olan ,bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve Süleymanpaşa Belediye başkanı Sn. Cüneyt Yüksel Beye teşekkürlerimizi sunarız.

Türkiyem Tv’nin Yeni Genel Yayın Yönetmeni : Dila Erdem 

Başarılı ve güzel haberci Dila Erdem yükselişini sürdürüyor. Genç yaşına rağmen birçok farklı çalışması ve başarılarıyla dikkat çeken Dila Erdem Türkiyem Tv’nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Kanalda ayrıca her sabah Sabahın Sesi adlı programı’da hazırlayıp sunan Dila Erdem Türkiyem Tv’de önümüzdeki günlerde farklı proje ve çalışmalarla gündeme gelecek. 

Dila Erdem

Dila Erdem 24 Eylül 1995’te doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İstanbul gelişim üniversitesi sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünden mezun oldu. Ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişim alanına yöneldi. Başkent iletişim akademisinde spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Spikerliğin önemli ismi Cem Öğretir’den beden dili,  etkili iletişim ve diksiyon eğitimleri aldı. Halen Anadolu üniversitesinde medya ve iletişim bölümü eğitimini de sürdüren Dila Erdem iş yaşamına  Fox tv ve kanal D ‘de tanıtım filmlerinde oynayarak başladı. Hastane ve ev tanıtım filmlerinde yer aldı. Bir süre Milletvekili aday adaylarına diksiyon dersi verdi. Son olarak Bengütürk Tv’de çalışmaya başlayan Dila Erdem Dila’nın Mikrofonu adlı programı hazırlayıp sundu. Dila Erdem Son olarak BengüTürk Tv’de  Haber Randevusu isimli programı sundu. Daha Sonra Türkiyem Tv’de Görev alan Dila Erdem Kanalın Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmektedir.  Dila Erdem bu mesleğe dair yeteneği çok yönlülüğü kendine özgü sunumu , çalışkanlığı , haberin mutfak kısmı ve muhabirlikteki özverisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Dila Erdem gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası 

Ender Emek’ten Resmini Öptüm de Yattım

Sözü Aşkın Tuna, müzigi Selami Sel’e ait yıllar önce Cengiz Kurtoğlu’nun yorumladığı ’resmini öptüm de yattım’ isimli eser Suat Sakarya aranjesi ile Ender Emek tarafından yeniden yorumlanırken, Türk futbolunun efsane isimlerinden Bülent Uygun klipte yer alarak Sivaslı sanatçıya destek verdi. Teknik direktör Bülent Uygun klipte asker selamı verirken, ünlü radyoculardan Afrikalı Ali de eşlik etti. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu olan Ender Emek daha önce ’Çeker Giderim’ , ’Biz Çoktan Ayrıldık’ ve Gururum Sensin’ isimli şarkılarını icra etmişti. Klibinde oynayan Bülent Uygun’un kendisine verdiği destek karşısında çok mutlu olduğunu belirten Ender Emek, "Bir challenge başlatmak istiyoruz. İsteyen sevdiğinin resmini öpecek, isteyen Türk Bayrağı’nı öpecek. Böyle bir çalışmayı başlattık. Umarız klibimiz de yapacağımız çalışmalar da beğeni toplar" dedi.