Yaşam dinamik bir akıştır. Bu akışla açtığınızda değişim enerjisi ile dolar ve sürekli yenilenir, tazelenir, canlanırsınız. Değişim sizi bu akışın içinde her daim tutar. 

Değişim bilinçli ve sistematik şekilde gerçekleştiğinde yaşamla uyum ve bütünlük içinde olursunuz. Daha pozitif, olumlu ve yaratıcı şekilde yaşamın içinde var olursunuz. Gerçek yaşam nedensiz mutluluk, saadet ve coşkudur. İçinizdeki coşkuyu hissettiğinizde çevrenizdeki kişilere de bu coşku yayılır. Değişim başlar ve değişim farkındalığı ile cehalet yok olur. 

Değişim, yaratıcılık patlamasıdır. İçinizde uyuyan potansiyeller değişim sayesinde aktif olur ve tüm engeller aşılarak fırsatlara dönüşür. Her soruna çözüm bulabilecek yeteneği ve gücü içinizde hissettiğinizde değişim yolculuğu başlar. Değişim yolculuğu son derece heyecan vericidir. Heyecan yaşamak demektir, heyecansız bir hayat sıkıcı ve  anlamsızdır. 

Hayatınıza anlam katmak için yaşam ve değişim aşkı gerekir. Böylece her anınız dopdolu olur ve sevgi seli sizi bambaşka bilinmeyen yollara götürür. Bilinmeyen her zaman ürkütücü olsa da heyecan vericidir. Cesaret bu yolu taçlandırır, cesaret meşalesi yanınca her yer aydınlanır ve içinizde her şeyi yapabilmeyi sağlayan gücü hissedersiniz. 

Değişim yolculuğunda yürürken tüm yıkıcı güçler yapıcı güçlere dönüşür. Öfke sevecenliğe, kızgınlık sevecenliğe, nefret sevgiye, kıskançlık takdire. Özgüven yükselir, kendinize güvendikçe çevredekilere de güvenirsiniz. Sağlıksız alışkanlıklarınızdan doğal ve kendiliğinden vazgeçersiniz. Bu vazgeçiş, baskılama şeklinde değil tamamen kendiliğindendir.

 Korkusuz olmak yaşamda en büyük mutluluktur. Bu mutluluğu yaşadığınızda her adımınız cesaret dolu olur. Korku, kaygı, beklentiler, hayal kırıklıkları yaşamın zehirleridir. Bu zehirlerden arınmak için farkındalık yükselmeli ve eylemler bilinçli olarak icra edilmelidir. 

Beş duyu organının sürekli aktif olması, sizi dış dünyaya yönlendirir. Böylece kendinizden uzaklaşır ve yanılsama içinde olursunuz. Kalıcı ve gerçek dünyaya açılmak için kalbinizi değişime açmalı ve yeniye kucak açmalısınız. Yeninin gelişiyle eskiler tamamen kül olur. 

Negatif düşünceler pozitife dönünce ve duygular yatışıp zihin dinginleşince öz doğanızı hissedersiniz. Düşüncesizlik, huzur ve dinginlik en muhteşem haldir. 

Değişim yolcusu olduğunuzda farklı bir göze sahip olursunuz. Bu göz, değişim gözüdür. Değişim gözüyle her şeye ve herkese başka bir boyuttan bakarsınız.

Gerçek değişim sizi tüm kalıplardan , yargılardan uzaklaştırarak saflaştırır. Masumiyet ve saflık, gerçek değişimin hem sonucu hem de nedenidir.

Her an değişim içinde olduğunuzda geçmiş ölür, gelecek ilgilendirmez. Sadece tek bir zaman vardır. O da şimdiki an’ dır.