Gerginlik, stres neredeyse herkesin hayatını olumsuz etkileyen faktörlerdir. İnsan hayatına bir düzen , disiplin getirmediği sürece fiziksel, zihinsel, duygusal ve psikolojik olarak hasara uğramaya maruz kalır. Her türlü rahatsızlık stres kaynaklıdır. Hatta ölüme bile neden olan kanser, kalp rahatsızlıkları gerginlik kaynaklıdır. Gerginliğin ortadan kalkması ve gevşemeye kavuşulması Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim  tekniklerinin düzenli uygulanması ile mümkündür.  Bunun için sabırlı ve istekli olmak gerekir. Tüm sakinleştirici ve gevşetici ilaçlar  olumsuz yan etkiye sahiptir ve bedenin çoğu bölgelerinde hasarlar bırakır .Oysa Değişim teknikleri kalıcı, doğal, kendiliğinden olan bir şifa yöntemidir.

  

      Gerginlikten kurtulmayı başarırsanız yaşam problemlerinizi halledebilme yeteneğine sahip olursunuz. Stresi hayatınızdan uzaklaştırırsanız öfkenizi de yenersiniz ve duyguların olumsuz etkisinden kurtulursunuz.  Stres en çok kas, duygu ve zihin düzeylerinde gerçekleşir ve atılması ya ilaçlarla olur ya da doğal şifa yöntemleriyle olur. Değişim Teknikleri ile kas gerginli tamamen ortadan kalkar  gevşemeye erişirsiniz.  Gevşemek ve rahatlamak koltukta televizyon karşısında sırt üstü yatıp dinlenmek değildir. Gevşemek, zihinsel ve duygusal gerginliğin tamamen atılmasıdır. İşte tam da bu noktada içeriğinde nefes teknikleri ve vücut çalıştırma tekniklerini barındıran Değişim çalışmaları bilinçaltının derinliklerine iner ve  birikmiş zihinsel gerginliği  gidererek tam bir gevşeme sağlar.

       Bazen kısa süreli de olsa yüzeysel mutluluk yaşarsınız ama çoğu zaman gün içinde belirli nedenler sizin gergin hissetmenize neden olur. Yorulursunuz ve yatağa uzanırsınız; gevşediğinizi zannedersiniz. Fakat tüm gerilim hala fiziksel, zihinsel ve duygusal düzeyde mevcuttur. İçsel gerginlikten habersiz olarak rahatladığınızı hissedersiniz. Gergin olduğunuzdan gergin bir şekilde yatağa yatarak sabah yorgun uyanıırsınız. Tam şekilde gevşemek için kaslar, duyular, zihin içsel gerginliği atmalıdır. Gerçek gevşemeye ancak bu şekilde varılır. 

     Değişim teknikleri kaliteli bir uyku da sağlar size.   Hem gevşer hem de içsel olarak kişiliğinizi yeniden yapılandırırsınız. Her çalışma sonrası eski anılara ait olumsuz izler ortadan kalkar ve geçmişten özgürleşirsiniz. Değişim  tekniklerini uygulayarak tüm düzeylerde değişim ve dönüşüm  yaşarsınız. Bu değişim sizi biraz daha stres ve gerginlikten uzaklaştırır. Eğer gerginseniz bedenin tüm organları da gergin olur. Mide gerilir, mide gerilince dolaşım sistemi gerilir. Sonra da beyin gerilir; bu kısır döngü olarak devam eder. Bu yüzden değişmez kararlılıkla Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim programlarını  düzenli yapın; her gün değişiminize kendiniz ortak olacaksınız. Gergin bir hayat çekilmez ve sizi depresyona sokar. Daha huzurlu, sakin, mutlu yaşam sizin elinizde. Hayatınızdaki olumsuzluklardan kurtulunca fiziksel, zihinsel, duygusal ve psikolojik olarak refaha ereceksiniz.

      Nasıl demir altına dönüşüyorsa Değişim teknikleri de sizi dönüştürür ve size altın gelecek sunar.  Böylece gerginlikten kurtularak gerçeklikle her gün yüzleşirsiniz. Gerçeğin kapıları karşınızda ardına kadar açılacak.