Gerçek değişim aracılığla yeni bir insan ortaya çıkar. Gerçek değişim, içsel değişimi, saflaşmayı ve spritüelleşmeyi kapsar. Aydın bir gelecek için muhteşem bir değişime ihtiyaç vardır. 

Değişim sayesinde yeryüzünde hali hazırda yasayan eski insanlık son bulacak ve yeni insanlarla dolu toplum doğacak. Yeni varoluşsal görüşe sahip yenilenmiş değişimci insan ile yeni bir yaşam inşa edilecek. Yeni yaşam, bütünlük, spritüellik ve coşku içinde yaşanan bir yaşam olacak.

Yeni insan her anını müzik, dans, coşku ve kutlama ile geçirecek. O zaman her an var oluşun kutlaması kalplerde yaşanacak.

Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim programları sayesinde yeni insan kendini daha iyi tanıyacak,  hatalarını görecek, hatalarından ders alacak ve içsel sorunlarını çözerek içsel devrimi gerçekleştirecek. 

Değişime direnç her zaman acılara neden olur. Varoluşsal yasaya göre direnç akışa terstir. Fakat eski insan öldüğünde,  birey yaşamın akışına uyum sağladığında ve değişime direnç göstermediğinde tekrar doğar. Acılar içinde kıvranan eski insan değişim sefkatiyle dönüşür.

Ölümden sonra insanlara hayali zevkleri vaat etmek kandırmacadan başka birşey değildir. Saf olan eski insan kandırıldıkça kendine olan güvenini kaybeder. 

İnsanlara bu dünyada ne kadar acı çekilirse, öteki dünyada o kadar zevk alınacak inancı dayatıldı. Acı çeken insan da kolay bir şekilde kontrol altına alındığı için kaldırıldı. Gerçeklerden uzaklaştırıldı.

Bu yanlış kavramlardan kurtulmanın tek yolu değişimdir. Aksi halde insanlar sadece boş hayaller kurar ve gerçekten uzaklaşır. Değişimin sağladığı gerçek yaşamdan ve gerçek andan daha önemli, kıymetli bir şey yoktur. 

Yeni insan, devrimsel bir değişimdir. Bu içsel devrimi önce kendinizde başlatmaya hazır mısınız?