Dünya artık eskisi gibi olmayacak. Corona Virüs hadisesinden sonra yavaş yavaş dünya dengeleri değişime uğrayacak. Aslında bunun emareleri yıllar önce verilmişti. Dünya da bir değişim yaşanacağı bazı Küresel olaylarda açığa çıkmaya başlamıştı. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşma çok ama çok önemliydi… Ne demişti Cumhurbaşkanı: ‘’Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kurulan yeni dünyada en güçlü yerimizi almak için çalışacağız. Her bir vatandaşımızın emeğine, kabiliyetine çalışkanlığa ihtiyacımız var. Çalışabilen her fabrikamız çalışacak. Ekilmemiş tek karış toprak kalmayacak üretim devam edecek.’’ demişti. Bu demektir ki Virüs salgınından sonra Türkiye’de de köklü değişiklikler yapılacaktır. Pek çok konuda bu değişiklikleri göreceğiz. 

Yine baktığımız da 2018 yılında Cumhurbaşkanı; Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan Afrika ziyaretinin, oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Biz, yeni bir dünya düzeni kurulurken Afrika ile birlikte yürümek istiyoruz." açıklamasını yapmıştı. Aslında kurulan yeni düzende Türkiye’nin konumu ve önemi çok büyüktü. 

Cumhurbaşkanı’nın Yeni Düzen ile ilgili bir diğer önemli söylemi ise 2019 yılında idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çince Huánqiú Shíbào ve İngilizce Global Times gazeteleri için "Ortak gelecek vizyonu paylaşan iki ülke" başlıklı bir makale yazmıştı. Bu makalede ise Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Yeni bir dünya sisteminin kurulmasında Türkiye ve Çin’e büyük görevler düşüyor.’’ demiş ve bu hususu özellikle dile getirmişti. 

Evet sevgili dostlar dengeler yeniden kuruluyor. Dünyada da Dünyanın merkezinde de, Türkiye’de de… Değişen Dünya dengeleri artık Batı’dan Doğu’ya doğru kaymaktadır. Türkiye kurumlarını da buna göre dizayn etmektedir. Bunun örnekleri çoktur. Özellikle 26 Aralık 2019 tarihinde Dış İşleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmasında Asya kıtası ile kalpten, tarihi ve kalıcı bağlarımızın olduğunu ve 21’inci yüzyılda Asya’nın, yeniden dünyanın ağırlık merkezi haline geleceğini söylemesi de dikkate değerdir. Dış İşleri Bakanlığının da ilan edilen yeni vizyonu ise ‘’Yeninden Asya’’ vizyonudur.  Avrasya Birliği bu güç dengelerinin en önemli Uluslararası yapısı olacaktır. Bu yapının da hem Jeopolitik hem de Jeostratejik konumu itibari ile merkez ülkesi Türkiye olacaktır. Dünya dengeleri Haçlı Seferlerinden sonra yeniden Doğu’ya kayacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah. Ama bu sürecin sancıları da olacaktır. Bu gücün en önemli değişim tarihi de çok önceden beri söylediğimiz ve ‘’Derin Dünya Devleti ve Ortadoğu’’ kitabımda belirttiğim üzere 2021 yılı olacaktır. 2021 Siyonizmin önemli bir tarihidir. Global Monarşi’nin en önemli planları 2021’de görülecektir. 

Ve son söz: ‘’Türkiye’nin devletleri, kişileri ve olayları da aşan ilahi bir misyonu var. Bu misyon tecelli ettiğinde Türkiye’nin derin gücü daha iyi anlaşılacaktır.’’