Merhabalar sevgili dostlar,

Bu hafta yine eskilerden bir tarifi hatırlıyalım.

''DARÜZZİYAFE'', Kanuni Sultan Süleyman'ın 1550'li yıllarda Mimar Sinan'a Süleymaniye Külliyesinin bir parçası olarak hazırlattığı  imaret binasıdır.

450 yıl Osmanlı İmparatorluğun da ziyafet salonu olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Adını bu yerden alan köftemiz, günümüzde de bir çok mekan da Osmanlı Köftesi olarak sunulmaktadır. Kıyma ve tavuğu bir araya getiren ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, lezzeti bir yana sunumu ile de misafirlerinize rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir yemektir.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

KÖFTENİN MALZEMELERİ:

• 300 gr Tavuk But

• 300 gr Kuzu Kıyma

• 300 gr Dana Kıyma

• 100 gr galeta unu 

• 1 ad büyük kuru soğan

• 1 ad yumurta

• 200 gr mantar

• 1 çay bardağı file Antep Fıstık(80gr)

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı karabiber,Tarçın,Fesleğen,Yenibahar ve Tarçın

• 2 ad yufka

KIZARTMAK İÇİN.:

• Ayçiçek yağı

• SÜSLEMEK İÇİN:

• Közlenmiş domates + Biber

HAZIRLANIŞI:

• Tavuğu rondoya alarak kıyma haline getirin.

• Mantarları da ekleyerek birlikte tekrar çevirin.

• Bir tepsiye alarak diğer kıymaları ekleyin.

• Kuru soğanı çok küçük olarak doğrayın ve ekleyin.

• Yumurtayı,antep fıstığını,galeta ununu,tuz ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.

• Hazırladığınız köfteyi 2 parçaya ayırın.

• Yağlı kağıt arasında kare şeklinde inceltin (2 adet)

• Yufkanın tekini tezgaha serin ve kare hazırladığınız köfteyi yufkanın tam ortasına yerleştirin.

• Yufkanın yanlarda kalan kısımlarını içe kapatın ve rulo olarak sarın.

• Bu şekilde 2 adet rulo köfteniz olacaktır.

• Köfteleri 1 saat kadar buzdolabında yada acele olmasını istiyorsanız 15 dakika deep freez'de bekletin.

• Köfteleriniz rahat kesilecek kıvama gelecektir.

• Köfte rulolarınızı birer parmak kalınlığında halkalar halinde kesin ve şişlere geçirin.

• Döküm tavanıza sıvıyağ alarak kızdırın ve arkalı önlü devamlı çevirerek şişte ki köftelerinizi kızartın.

• Şişleri servis tabağına alarak yanlarını közlenmiş domatesler ve biberler le süsleyin.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle..