Merhabalar,

  Türk Mutfağının önemli bir yerine oturan ''KÖFTELER'',yörelerimizin bir çok çeşidi ile tüketilen yemekler arasında ilk sıralarda yerini alır.Gerek evlerimizin gerekse dış mekanlarda tükettiğimiz en sevilen yemeklerdendir.

    Izgarası,kızartması yada mangalı ile yanında patates kızartması,makarna ve salata ile hem doyurucu hem göze hitap edişi ile tercih sebebimizdir.

     Misafir ikramına gelince de genellikle eğer bir köfte çeşidine menümüzde yer vereceksek ''DALYAN KÖFYE''yi tercih ederiz.

     Gelin bugün bu lezzetli köftemizi hep birlikte hazırlıyalım.hepinize şimdiden kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • KÖFTE İÇİN:
  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 orta boy çorba kasesi bayat ekmek ufağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Bir tepsi içine kıymayı alın.
  • Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu süzdükten sonra kıymanın üzerine alın.
  • Bayat ekmeği,yumurtayı,zeytinyağını,tuz ve biberini ekledikten sonra güzelce yoğurun.
  • Üzerini strech'le kapatın ve buzdolabına kaldırın.
  • İÇ MALZEMELER:
  • 2 ad havuç
  • 2 ad yumurta
  • 1 küçük çorba kasesi taze yada konserve bezelye
  • HAZIRLANIŞI:
  • Havuç ve yumurtaları haşlayın soğutun ve havuçu uzunlamasına kesin,yumurtaları tam ortadan ikiye bölün.
  • Bezelyeleriniz konserve ise sadece yıkayın ve süzdürün.taze ise bir taşım onları da kaynatın ve süzdürün.
  • SOS İÇİN:
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 1 ad büyük domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber püresi
  • Tuz,kırmızı biber,kekik
  • 1 kahve fincanı su
  • HAZIRLANIŞI:
  • Kuru soğan ve domatesleri halka doğrayın.
  • Döküm tavanıza 1 yemek kaşığı zeytinyağ alın ve kızdırın.
  • Soğan ve domatesleri tava da közleyin.
  • Közledikten sonra rondoya alın ve biber püresi de ekleyerek püre haline getirin.
  • Bir tavaya püreyi alın,kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve suyu ekleyerek bir aşım kaynatın.
  • HAZIRLANIŞI:
  • Buzdolabında bekleyen köfteyi alın ve dikdörtgen kestiğiniz strech arasında eşit ölçülerde açarak düzeltin.
  • Tam orta kısmına yumurtaları,yanlarına havuçları,ara boşluklara da bezelyeleri yerleştirin.
  • Strech yardımıyla rulo sarın.
  • Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ sürün.
  • Üzerini çok amaçlı kağıt(içi yağlı kağıt üzeri folyo)ile kapatın.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Daha sonra üzerindeki kağıdı kaldırın ve 10 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız ''DALYAN KÖFTE''nizin üzerine sosunu gezdirin.
  • Dilimler halinde keserek sevdiklerinizle paylaşın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Not:Tarifimizi Neşem Çelik YouTube kanalından izleyebilirsiniz.