KÖFTE İÇİN:

500 gr dana kıyma

1 ad kuru soğan

1 ad yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çorba kasesi bayat ekmek ufağı

tuz + karabiber

İÇİ İÇİN:

2 ad havuç

2 ad yumurta

1 küçük çorba kasesi bezelye

SOS:

1 ad büyük kuru soğan

1 ad büyük domates

2 yemek kaşığı zeytinyağ + 1 yemek kaşığı 

tuz + kırmızı biber + kekik

1 yemek kaşığı biber püresi

1 büyük kahve fincanı su

YAPILIŞI:

Köfte malzemelerini bir kaseye alarak yoğurun.1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Tezgaha strech serin ve köfte harcını üzerinde dikdörtgen olarak açın.

Havuçları,bezelyeleri ve yumurtaları haşlayın.

Havuçları şeritler halinde kesin,yumurtaları ortadan ikiye bölün.

Dikdörtgen olarak açtığınız köftenin orta kısmına biraz aralıklı yumurtaları yerleştirin.

Yanlara havuçları dizin,bezelyeleri aralarına serpin.

Strech ile birlikte rulo sarın ve buzdolabında bekletin.

Bu arada sosu hazırlayın.

Soğan ve domatesleri halka doğrayın.

Döküm tavayı zeytinyağ ile yağlayın ve soğan ile domatesleri közleyin.

Tuz,kırmızıbiber ve kekik serpin.

Rondoya alın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyerek püre haline getirin.

Bir tavaya alın ve biber püresi ile suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.

Buzdolabında dinlenen dalyan köfteyi strechten çıkarın ve tepsiye yerleştirin.

Üzerini yağlı kağıt ile kapatın.

180 derece de ısıtılmış fırında önce 30 dakika pişirin.

Daha sonra yağlı kağıdı çıkarın ve 10 dakika daha pişirin.

Servis tabağına alarak üzerine sos gezdirin.

Afiyet olsun.