Yazıp çizmekten illallah dediğimiz Coronavirüs belası ve her gün yitirdiğimiz canlar, yapılan test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla kesintiye uğrayan spor dünyamız yetmezmiş gibi, bir de geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de yaşanan deprem felaketi. Bir kez daha ve şiddetle yürekten sarsıldık.

Allah’tan kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara ise sağlık diliyor ve hiç de iyi geçmeyen şu 2020 yılının bir an evvel tamamlanmasını diliyorum.

Geçtiğimiz hafta içinde, tam da İzmir depreminin yaşandığı gün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak, iki günlüğüne bu güzel şehrimizdeydim.

Hemen herkesin dondurmanın başkenti olarak bildiği mert, cesur ve iyi yürekli insanların kenti Kahramanmaraş’a kelimenin tam anlamıyla hayran kaldım.

Şehrin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın edebiyat kategorisine dahil olması için büyük çaba harcayan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le de kısa bir görüşme şansı buldum.

Gerçekten hayli geniş, etkili ve bu sevdayı yüreğinde taşıyan bir ekibe liderlik eden başkanla o kısacık süreçte spordan sanata hızlandırılmış bir sohbet gerçekleştirdik.

Karacaoğlan’ın, Aşık Mahsuni Şerif’in, Necip Fazıl Kısakürek’in ve buna benzer birçok saz ve söz abidesinin, ‘Yedi güzel adam’ gibi bir görsel başyapıtın memleketi Kahramanmaraş’a dair satırbaşlarının altını çizdi başkan Güngör ve ekledi, “Çünkü sözümüz var”.

Şehrin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi kesinlikle hak ettiğini, yukarıda sadece birkaçını saydığım sanat insanlarından bile anlamak mümkün. Kaldı ki, bu isimlerin yanına kesinlikle onlarcasını daha yazabiliriz.

Aslında mini bir röportaj tadında gelişen sohbette başkanla konuştuklarımızın içinde bir çarpıcı satır başı da, Kahramanmaraşspor oldu. Şu sıralarda, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de baş belası konumundaki Coronavirüs, misli.com 2. Lig’de mücadele eden Kırmızı Beyazlı takımı da kelimenin tam anlamıyla vurmuş durumda. 14’ü futbolcu, toplam 19 kişinin Covid 19’a yakalanması nedeniyle iki haftadır maçlarını oynayamıyorlar.

Hayrettin başkan, “Biz her şeyin olduğu gibi, bunun da altından kalkarız” diyor. Şiire, edebiyata kısacası sanata olan sevginin sel olup aktığı şehrin, spora da, özellikle Kahramanmaraşspor’a da yürekten bağlı olduğunu vurguluyor.

Kademe kademe, ancak sağlam adımlarla hedefe ulaşmak istediklerini belirten başkan, “Kadim, yüreği vatanı için çarpan sıcakkanlı insanlar şehri Kahramanmaraş’ın nihai hedefi, tabi ki zirvedir. Bu yolda adım adım ilerliyoruz” diyerek, gözlerinin yukarılarda olduğunun bir anlamda tanımlamasını yaptı.

İnşallah her kulvarda ve de çizdikleri yolda ortaya koydukları ‘Kahraman’ca çaba karşılıksız kalmaz ve hedefe ulaşılır.

Hoşçakalın…