Dünya olarak geleceğimizden umudumuzu yitirdiğimiz zor günlerden geçiyoruz. Hangimiz zaman zaman kapılmadık umutsuzluğa... Yitirdiğimiz, üzüldüğümüz ne varsa ağlamadık mı? Kendimizi bir çıkmazın içinde hissetmedik mi? Her şeye rağmen umudumuza tutunmadık mı?

İşsizlik ve maddi sorunlar, ilişkinin yada evliliğin bitmesi,sınavdan veya iş görüşmesinden kötü sonuç almak, bir çok sorunla uğraşmak, kişiyi hayattan kopartabiliyor. Maalesef gün geçmiyor ki kişinin intihar ettiği yada toplu intiharla karşılaşmadığımız.Toplum olarak çok üzüntü duyduk. "Umudumu yitirdim önümde bir gelecek görmüyorum." Cümlelerini çok duyduk kısaca. "Umudumuz  öldü; cümleten başımız sağolsun.” 

Huzur ve mutluluk gibi bazı insani duygularımızı yaşamak, kendimizi geliştirmek, değiştirmek ve umudun peşinden koşturmak için artık küçük dünyamızdan, kendi kabuğumuzdan çıkma zamanı belkide gelmiştir.

Bir zamanlar, Pers hükümdarı Kiros iki mahkumu ölümle cezalandırır. Mahkumlardan biri hükümdara eğer canını bağışlarsa çok sevdiği atına bir yılda uçmayı öğreteceğini söyler. Bu vaat karşısında şaşıran hükümdar mahkumun canını bir yıl için bağışlar. 

Ölüme gitmekte olan bir mahkum diğerine ümitsizce atların uçamayacağını ve yalnızca kaçınılmaz sonu geciktirdiğini söyler. 

Ardından şöyle bir cevap alır:

"Doğru, ancak kendime bir yıl içinde sırasıyla gerçekleşme ihtimali olan dört özgürlük şansı veriyorum. Birincisi hükümdar ölebilir, ikincisi at ölebilir, üçüncüsü ben ölebilirim, dördüncüsü belki at uçmayı öğrenebilir." Diye cevap verir.

Her şeye rağmen yaşamak güzel: 

Umut etmek bize yakışır, umulanı vermek Allah'a. Her şey bitti dediğimizde, başka bir başlangıcın kapıları bize açılacaktır. Kurumuş bir ağaçın tekrar filizlenerek büyümesi gibi belkide hayat. Kim bilir? 

Artık silkelenip kendimize gelme zamanı, yaşamak için vazgeçmeyip mücadele etme, hayat sana meydan okuyorum, seni yeneceğim ve kendime güveniyorum deme zamanı, becerilerimizi ekonomiye dönüştürme zamanı.

Şimdi siz karar verin, beyninizin içindeki umutsuzluk senfonisini daha ne kadar dinleyeceksiniz?Ya da batsın bu dünya mı diyelim?

“Hayat ben kazanacağım”

Sevgilerimle..

#bendemiştim