Beşiktaş, zaman zaman sıkıntılı top kayıpları yaşasa da bu sezon en büyük özelliği  istekli ve mücadeleci oyunu. Kaybettiği maçlarda bile bu hırsın sahaya yansıması takımın en büyük avantajı. Futbolcular asla kaybetmeyi düşünmeden savaşıyorlar, bunda en büyük etken, Burak Yılmaz'ın takımı sürekli ileriye taşıması.  Özellikle Atiba bu konuda inanılmaz işler yapıyor, mücadeleden asla vazgeçmiyor. Dorukhan son üç haftadır bir düşüş yaşasa da Atiba'nın enerjisi onu sahada tutuyor. Alanyaspor, Sergen hocayla birlikte diri ve çok iyi direkt hücum oynayan bir takım görüntüsü çiziyor. Sergen hoca takımını Beşiktaş'ın zayıf yönlerine gayet iyi çalıştırmış. 

Beşiktaş'ın en sıkıntılı bölgesi bu maçta da yine  4'lü savunma hattıydı. Bu hattı Efecan'la Cenk Ahmet, Djalma Campos'la Fernandes çok zorladı. Beşiktaş'ın galibiyetinde en önemli pay Vida ve Karius' un gününde olmalarıydı. Savunmada basit hatalar ve tandemde uyumsuzluk çok göze çarpıyor. Vida, Mirin'in kademe hatalarına bile yetişiyor neredeyse. Savunmada bu tip açıklar ön plana çıkınca ileriye top taşımak zorlaşıyor ve Adem Ljajic topu almak için çok geriye geliyor ve esas işini yapamıyor. Önümüzdeki sezon için mutlaka yeni bir savunma hattı oluşturulması Beşiktaş'ın en büyük önceliklerinin başında geliyor. Elbette ki transferler yapılacaktır  ama, alttan gelen 1.95 boyundaki Alpay Çelebi, uzun boyuyla oyun kuran ve hızlı orta yapabilen, teknik özellikleriyle Vida'nın yanına yavaş yavaş monte edilebilir. Yine Rıdvan Yılmaz gelecekte Caner'i aratmayacak bir sol bek olarak parlıyor. Burak Yılmaz, takımın yıldızı evet ama ileri uçta alternatifleri olması açısından Güven Yalçın gibi Oğuzhan Akgün'ün de önümüzdeki sezon ikinci yarılarda maçlara girebilmesi Beşiktaş'ın kazanımı olur. 

Querasme golden önce girdiği birkaç pozisyonda orta yapmayarak ben bu maç gol atacağım izlenimi uyandırmıştı ve nitekim golünü de attı. Her ne kadar bir kesim tarafından devamlı eleştirilse de, maç eksiği de olsa Lens'in haftalardır yapamadığını yaptı ve gerçekten müthiş bir sol ayak vuruşuyla ağları havalandırdı. 

Taraftarın ısrarla 11'de görmek istediği Kagawa tekniğiyle, oyun tarzı ve zekasıyla, müthiş ara paslarıyla yüksek kalitede bir oyuncu fakat maç eksiği ve fiziksel güç eksikliği birebirde zorlanmasına neden oluyor. Bu yüzden Şenol hocanın onu ikinci yarılarda oyuna almasını anlayabiliyoruz.  Aslında bu bir anlamda Beşiktaş'a yarar da sağlayabilir diye düşünüyorum. İlk oynadığı Antalya maçındaki gibi her maçta 2 gol atsa ve devamlı 11 de oynasa piyasası  yükselir ve takımda kalması zorlaşır. Biliyoruz ki satın alma opsiyonu Beşiktaş'ta değil, oyuncu isterse ve makul bir fiyatta anlaşılırsa kalacak. 

Aytemiz Alanyaspor, Sergen Yalçın geldikten sonra gerek oyunuyla gerekse puan durumundaki konumu itibariyle yükselen bir grafik çizdi. Futbolu çirkinleştirmeden, önde ve direkt oyun oynamaları yani kontratak tercih etmemeleri bunda en büyük etken. Bu oyun stilinin hocadan kaynaklı olduğu bariz. 

Hücum oyununu seven Beşiktaş taraftarının, bu haftaki en net mesajı; Sergen Yalçın mesajıdır. Geçen haftaki talihsiz puan kaybından sonra maça gelen 17 bin küsür taraftar yönetime notunu net bir şekilde iletmiştir.