Her hafta moda, magazin yorumlarımı sizlerle paylaşıyorum. Fakat bu hafta ülkemizde öyle bir şey yaşadık ki hiç moda, magazin paylaşacak, yazacak durumum kalmadı. Sizler gibi bende çok ama çok üzgünüm. Uzak ta olmak ve hiç bir şey yapamamak ta çok üzdü beni. İlk önce Antalya Manavgat’ta başlayan sonrasın da Marmaris, Bodrum, Alanya, Kayseri, İzmir, Antalya,  Adana, Osmaniye, Mersin, Kozan, Muğla, Didim, Kütahya, Kocaeli gibi bir  çok ilimiz de gelişen, artan yangınlar. Tüm doğayı, hayvanları katletti, insanları evsiz bıraktı.

Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Canlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.

Marmaris’te motosikleti ile yangını söndürme çalışmalarına destek olmak için su taşırken dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden Köyceğizli Şahin Akdemir 25 yaşındaydı.

Şahin kardeşimize de Allahtan rahmet dilerim, ailesinin başı sağ olsun.

Mekanı cennet olsun.

Bu hafta, kimler destek olmuş, kimler destek olur gibi yapmış, ne polemikler olmuş, bize nasıl yansımış, biraz bunları konuşalım istedim.

Yapılanlar bizlere nasıl yansıyor?

Belki,  kimine örnek olur, belki de yaptığımız yanlışı anlarız diye…

Demet Akalın’ın Görünmez Kanatları Var…

Demet’in bu yüzünü hiç görmemiştim.

Yardım, destek kurumu gibi oldu. Allah razı olsun ondan ve ona da destek olup yangında bir  çok köylünün ve bölge sakinlerinin ihtiyaçlarını ve yangın söndürmeye destek olanların ihtiyaçlarını karşılayanlardan. Neye ihtiyaç varsa sosyal medya sayfasında paylaşıyor. Anında destek olacak birilerini bulup, hallediyor. Bir ara paylaşımın da uçak uçuracak pilot arıyordu. Adeta kendini paraladı. Gece, gündüz koşturdu. Dedim ya Demet’in bu tarafını bilmezdim. Bence sadece ben değil, sizde bilmiyordunuz. Tüm Türkiye adına çok teşekkür ederiz Sevgili Demet.

Kahraman Demet…

Artık farklı bir Demet Akalın var gözümüz de, kalbimiz de…

Keşke Hep Güldürseydi Şahan Gökbakar.

Evi Marmaris’te, geçtiğimiz haftalar da daha çok yeni evinin iskelesi ile ilgili polemikler yaşamıştı. Derken günlerdir yanan ormanlar için uyumuyor, yayın yapıyor, yardım çağırıyor, hatta kendi birebir yangın söndürme çalışmalarına katılıp, destek oluyor.

Gece gündüz canlı yayın yaparak, yanan bölgelerin bilgisini veriyor. Derken olacak bu ya yangınların 5. günü alevler onun evinin arkasına kadar geldi. Çok çaba verdi. Artık sesi kısıldı, çok yorgun çok ta bitkin görünüyor. Bir çok kere de canlı yayın esnasında göz yaşlarına hakim olamadı ve ağlarken gördük.

Yardım isterken çaresizlikten göz  yaşlarına boğuldu. Çok ama çok üzüldük. Ben biraz da korktum ve gerildim. Çaresizlik çok kötü bir şey, çok üzücü. Allah tez zamanda yardımcımız olsa da bu insanları böyle zor durumda görmesek. Şahan bizi hep güldürse.

Son gün neyse ki destek isteye, isteye evinin kapısına kadar gelen yangını söndürdüler. Yanında ki komşusunun evi yandı ama. Umarım tekrarı yaşanmaz. Bazı kişiler kendi evi için çabalıyor, yardım ediyormuş gibi görünüyor dese de hayır ben buna inanmıyorum. O yangının evine geleceğini tahmin edemezdi. Yanan yerler evine çok uzaktı. Şahan yardım etmek istedi ve yardımcı da oldu.

Sende hakkını helal et Sevgili Şahan…

Doğa için, evler yanmasın, hayvanlar yanmasın diye günlerce uyumadan çok ama çok uğraştı.

Kahraman Şahan,

Allah razı olsun…

Başka Bir Kahraman da İbrahim Çelikkol.

Yangın da birebir destek verenlerden biri de Sevgili İbrahim Çelikkol. Yangının içine hortumla daldı. Başarılı oyuncu İbrahim Çelikkol Milas’ta alevlerin yaklaştığı termik santralinin olduğu bölgeye giderek, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Çok teşekkür ederiz, hakkını helal et Sevgili İbrahim Çelikkol…

Başka bir Kahraman da İbrahim, sadece pelerini yok. Aslında var da biz görmüyoruz…

Bazı kahramanların pelerini görünmez. Görünür de herkes göremez.

Her Yere Destek Haluk Levent…

Ne güzel kalbi var Haluk Levent’in. Bir çok yerde, zor da kalan kim varsa altından o kalkıyor. Allah başımızdan eksik etmesin seni. Yangında da hep oralardaydı. Ve bir çok yardım da bulundu. En son Ahbap derneği olarak Kazakistan’dan geniş su deposu olan 1 helikopter kiralıyordu.

Teşekkürler Haluk Levent…

Senden, çok olsa keşke…

Ne güzel bir dünya olur…

Kahramanlarımız…

Böyle bir fotoğraf yapmışlar.

Fotoğrafı kim yapmış bilmiyorum ama çok başarılı ve çok ta güzel özetlemiş.

Kahramanlarımız;

Bu zor yangın sürecin de, gecesini gündüze katan destek sağlayan ünlülerimiz, Tokyo olimpiyat oyunların da bolca,  madalyalar kazanarak ülkemizi bizleri biraz olsun şahlandıran, mutlu eden gurur kaynağı sporcularımız, vefat eden minik can köpeğimiz, su şişeleriyle yangına su taşıyan, yardım eden vatandaşımız, çok emek verdiler.  

Bu arada bu kötü süreçte, iki de cinayet haberi ile yıkıldık. Fotoğrafı yapan kişi sağ olsun onları da unutmamış. Kadın cinayetlerinin de artık bir an önce son bulmasını istiyor ve diliyoruz.

Czn Burak SHOW

Ahh birde Czn Burak var. Czn Burak yani Burak Özdemir.

Tırla çok fazla yiyecek, içecek yardımı yapmış.

Allah razı olsun.

Ne güzel…

Ama gel gör ki;

Bir de, ev tipi yangın tüpüyle her tarafı çevreleyen dev alevler arasında, üzerinde beyaz gömlekle, yangına müdahale ederken video çekmişler. Yayınlandı. Video da o her zaman ki güler yüzü vardı. İlginç tabi. Komik olan hiç bir şey yok aslında. Yapmayın bunu, orada birçok kişi evsiz kaldı, hayvanlar öldü, doğa, ağaçlar öldü. Acı bir durum var.

Kimi de nemalanma peşinde.

Bana bu video, çekilip haber olması için yayınlanmış, basına servis edilmiş bir video gibi geldi.

Ki öyle…

Hiç sempatik değil…

Bu arada Manavgat’lı bir köylümüz demiş ki; “Bize yardım ve erzak getirmeniz utandırmıyor, ama verirken video’ya çekmeniz çok utandırıyor”…

Kimse, kimsenin incinebileceğini düşünmüyor maalesef…

Herkes bir sosyal medya da reklam yapma, , üstün olma peşinde…

Bilmem anlatabiliyor muyum?

Tuğba Özay Reklam mıydı?

Yangın başladığı gün, Tuğba Özay bir video paylaştı panikle.

Çiftliğim de yangın var diye. Basın da her yerde haber oldu. Sonrasında hastanede felç geçiriyorum diye bir video kendi çekmiş ve paylaştı.

Tabii sosyal medya kullanıcıları ikiye bölündü. Kimi çok geçmiş olsun derken, kimi de felç geçirirken video nasıl çekilir dedi. Tüm haberler de ve sosyal medya da bu videolar olay oldu. Derken,  ertesi gün Tuğba bir kuyumcu açılışına katılmış.

Hiç bir şey olmamış gibi gayet normal görüntüleri çıktı. Herkes tabii numara yaptı, felç geçirmiştin hani, reklam yapıyor, nasıl felçmiş bu iş olunca ayağa kalktı gibi bir çok yorumlar yapıldı. Tüm basında paylaştı tabii ki. Gün sonun da Tuğba çok sinirlenmiş ve sosyal medyasın da bir canlı yayın açtı. Ateş püskürüyordu.

Ben tabii ki çok üzüldüm bu duruma. Sonuçta evinin bahçesine kadar gelmiş yangın, son anda söndürülmüş. Evi yanmamış ama olsun o korku, endişe de yeter. Ayrıca çevresinde ki tüm ağaçlar ve hayvanlar da can vermiş. Çok ta kolay değil bence şu an psikolojisi çok iyi de değil. Olmasını da beklememeliyiz. Keşke kimseye cevap vermeseydi. Kimin ne düşündüğü çok ta önemli değil. Zor ve üzücü bir süreç yaşadı. Ama ertesi günde önceden yapılmış bir anlaşmadır muhtemelen. Anlaşması varsa tabii ki gitmek zorunda, ayrıca insanız sorunlar yaşıyor olabiliriz ama hayat devam ediyor. Para kazanmazsa, nasıl yaşayacak. Tabii ki işine gidecek, gitmesi de gerekir. Ayrıca bu sıkıntılı sürecin de çalışmak ta iyi gelir. Evin de oturup iyice psikoloji olarak daha da sıkıntı mı çekseydi? Öyle olsaydı;

O zaman memnun mu olur dunuz? Ya da olurduk.

Bu Arada Ülke Yanarken, Saçını Tarayanlar da;

Can Yaman…

Bu ara da “mahalle yanarken, o saçını tararmış” sözü dedikleri bu olsa gerek.

Biz kahrolmuş tüm Televizyonlar dan, sosyal medyadan, yangın haberlerini izleyip üzülürken Can Yaman’ın paylaştığı bu fotoğraflar yok artık dedirtti.

Az edep, az saygı, az insanlık, biraz da vicdan gerek Can Yaman’a dedirtti.

Hatta ünlü oyuncu Tolga Güleç kendisine;

Kardeş durmadan İnstagram da üstü çıplak fotoğraflarını paylaşıp like etkileşim kasacağına, yapsana 2 paylaşım, ihtiyaç listesi paylaş en azından. Paylaş ulan bir şey paylaş tamam en yakışıklı sensin, en iyi vücut sende, tamam nolur diyerek tepkisini dile getirdi. 

Çok ta haklı bir sitem. Ülke yanarken, herkes canla, başla destek olurken, sen boy  boy üstü çıplak keyif fotoğrafları paylaşmak ta ayrı bir kafa tabii.

Bir de Şeyma’mız Var tabii…

İnsanlar, yangınla uğraşırken, bu da keyf peşinde. Öyle bir fotoğraf paylaştı ki;

Kimse hazzetmiyor tabi bu fotoğrafları da görmek istemiyor. Destek olmuyorsun bari biraz sessiz dur.

Gösterme.

Kendi içinde yaşa keyfini, eğlenceni. Hiç mi üzülmedin, hiç mi rahatsız olmadın? Bu kadar can ve doğa kaybından, hiç bir şey yokmuş gibi yemek, eğlence ve gösteriş fotoğraflarına halen devam ediyor.

Garip…

Bir de Süreyya Yalçın…

Bir de Sosyetik güzel Süreyya Yalçın’ımız var. Miami’den 46 bavulla gelmiş. Tabii ki her gün giyinip, süslenip poz verip fotoğraflarını paylaşacak.

Bunun için geldi o kadar çok bavulla.

Ama keşke arka fon, ormanlarımız yanarken fonu olmasaydı…

Ahh Kıyamam…

Patileri uff olmuş. Bu fotoğrafı görünce, ahh kıyamam dedim. Nasıl da masum. Keşke orda olsam, kucağıma alsam, sevsem, sarsam, baksam dedim. İçim gitti. Derken bir gün sonra ölmüş haberini aldık.

Nasıl üzüldüm, nasıl üzgünüm anlatamam.

Affet bizi, seni de kurtaramadık…

Bir de bu yangınlar dan kalbimi, kalbimizi yakan fotoğraflar dan bazıları…

Yanan tüm bölgeler de destek olan, görev yapan herkese, çok çok teşekkürler.

Sağ olun, var olun, hakkınızı helal edin.

Bir daha yaşamamak dileğiyle.

Haftaya umarım güzel günlerde görüşmek üzere,

Sevgiyle, Saygıyla, Selamlarımla.

Kalın Sağlıcakla…

Hoşça Kalın…

Nur TÜRKŞEN