Kitap Dünyası 

İFA - II. Kitap

-İLİŞKİLER VE STRES-

Tanınan akademisyen yazar Sinan Canan’ ın okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği  İnsanın Fabrika Ayarları Serisi’ nin ikinci kitabı “İFA -İlişkiler ve Stres-” Tuti Kitap’ tan çıktı. Bilimsel konuları hem bir uzman gözünden hem de son derece ilgi çekici ve herkesin anlayabileceği bir seviyeden anlatabilmesiyle de tanıdığımız Prof. Dr. Sinan Canan Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, Değişen Beynim ve Unutulacak Şeyler’ in ardından şimdi de İnsanın Fabrika Ayarları serisiyle okuyucusuyla buluşuyor. İnsanın Fabrika Ayarları -İlişkiler ve Stres- İFA üçlemesinin birinci kitabı Beden’ in ardından gelen ikinci kitabıdır. İnsanın Fabrika Ayarları serisi bir bütün olarak insanlığın gereklerini İFA edebilmek için, bilimsel gerçeklere farklı bir çerçeve öneriyor. En büyük insanî dertlerimizin başında kendimizi anlamak geliyor. Binlerce yıldır aslında en temel uğraşımız bu. Kısacası, farklı olduğumuzun farkındayız ama neden böyle olduğumuzu anlayabildiğimizi söylemek, en azından bu satırların yazıldığı 21. yüzyıl başlarında pek mümkün değil. İnsanın Fabrika Ayarları, buradan yola çıkarak kendinizi başka bir bakış açısından bir kez daha anlamaya davet ediyor. Hepimiz “daha doğru yaşamaya” çalışıyoruz. Sürekli öğrenme peşindeyiz ama gittikçe genişleyen bilgi havuzundan çoğu zaman doğruları seçemiyoruz. İnsan Bilmeye Nasıl Başladı? Olumlu ve Zengin Sosyal İlişkiler Nasıl Olmalı? Neden Yalnız Olmuyor? İyilik Yapmak Niye İyidir? Sosyal Medyaya Neden Bayılıyoruz? Düşük Stresli Bir Yaşam Mümkün müdür? Canan serinin bu ikinci kitabı İlişkiler ve Stres’ te bu ve benzeri sorulara cevaplar sunuyor. Bu seride, hem bilimsel olarak insana dair bildiklerimizi, hem de kadim bilgeliğimizden gelen deneyimleri yan yana koymaya çalışarak, insanın “aslında nasıl bir şey olduğuna” dair bir portre çizmeyi deneyeceğini belirten Canan: “Temelde biyolojik bedenimiz üzerinden ilerleyecek “İnsanın Fabrika Ayarları” anlatısının esas amacı, hangi alanda çalışırsa çalışsın, insanla ilgili yeni bilgi ve düşüncelere ulaşmak isteyenlere biraz olsun ilham verebilmektir. Ama daha önemli bir hedefim, eğer mümkün olursa, okuyan herkesin kendisi, hayatı, sağlığı ve zihinsel dünyası ile ilgili farklı bir bakış açısını bir ucundan yakalama cesaretini hissetmesidir.” diyor.

Kalbime Af Çıktı 

Elif Polat Dinçer’in Kalbime Af Çıktı adlı kitabı Kutlu Yayınevi’nden çıktı. Önümüzdeki günlerde imza günleri de devam edecek olan yazarın kitabı tanıtım bülteninde şu şekilde ifade ediliyor : “ Kişilerin hayatta birçok amacı vardır. En başı tabii ki de yaşamak! Peki ya nasıl? İnsanoğlunun yaradılışının en can alıcı noktasıdır; kişinin benliği. Yön verebildiği kadar doğru yolda gider insanoğlu. Başarabildiği kadar var olur hayatta ve ruhundaki mutluluğu hissedebildiği kadar gülümser dünyaya. En kolay olan gülümsemek iken, neden dökülür bunca gözyaşı? Neden yaşanır bunca vahşet? Neden kötülük hayatımızda her zaman kendine bir yer bulur? Açıklamaya kalksak belki yaradılışa kadar gider sözün sonu yine de benlik olduğu sürece bir soru işareti daha koyacaktır akıllar bu cümleye de! Elif Polat Dinçer bize mutluluk adına, güzel olan her şey adına ve umuda tutulacak bir ışık adına kılavuzluk ediyor “Kalbime Af Çıktı” derken. Benliği, bencillikle değil mutluluk adına kullanarak, mantıklı düşünerek ve en önemlisi severek nasıl kullanabileceğimizi en yalın haliyle anlatıyor.” Bu başarılı eseri mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. 

Tiyatro Dünyası 

SEKİZ MART TİYATRO SAHNESİNDE

Sekiz Mart Dünya Kadınlar Günü tiyatro sahnesine taşındı.  Tiyatro Pasaport’un Sekiz Mart adlı komedi oyunu 20 Şubat’ta İzmirli tiyatro severlerle buluşacak. Kadının toplumsal hayattaki yeri ve kadın hakları ekseninde birbirinden bağımsız kısa komedilerden oluşan Sekiz Mart, 20 Şubat Perşembe günü,  saat 20.00’da Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.  Betül Karakaya, Burak Berkay, Dursen Karaca, Eda Nurlu, Fatih Taşdemir, Güler Demir, İlker Keskin, Gülhan Uçar, Gizem Kaya, Serkan Çakır ve Yavuz Karakoç’un rol aldığı oyunu Arzu Kaya yazıp yönetti.  Dekor, kostüm, ışık ve müzikleri tüm ekibe ait olan oyunun afiş tasarımı ise Lokman Önsoy’a ait. 

Müzik Dünyası 

Cem Yenel ‘’ÇOK AŞIĞIM’’

2019’da  ‘’Aşk bu biter mi’’ ile ilk single çalışmasını yayınlayan Cem Yenel daha sonra Fikret Şeneş şarkıları adı altında yayınlanan tribüt albümünde ‘’Son Yolcu’’ şarkısı ile yer aldı. 2020 için büyük planların temelini atan Cem Yenel’in  ikinci Single çalışması  ‘’Çok Aşığım’’ Volga Tamöz Prodüktörlüğünde ve Ypsilon Musix etiketi ile tüm digital platformlarda yayında.

ÇOK AŞIĞIM Söz: Cem Yenel Müzik:Volga Tamöz-Cem Yenel  Düzenleme: Volga Tamöz

Klip Yönetmeni: Murat Joker

DOĞUKAN MEDETOĞLU BUNCA ZAMAN 

Doğukan Medetoğlu’nun yeni teklisi “Bunca Zaman” tüm dijital platformalarda yayınlandı. Söz yazarı, besteci kimliği ve yorumculuğuyla önemli işler başaran Doğukan Medetoğlu, yeni teklisi söz ve müziği kendisine ait olan ‘‘Bunca Zaman”ı hayranlarının beğenisine sundu. Volga Tamöz'ün prodüktör ve aranjörlüğünde, Ypsilon Musix etiketiyle çıkan ve bir ayrılık hikayesinin anlatıldığı duygusal şarkının sözleri ve yorumuyla Doğukan Medetoğlu'nun önümüzdeki günlerde müzik listelerine damga vurması bekleniyor. Önceki çalışmalarında sözü ve müziği Medetoğlu’na ait olan Bengü & Hakan Altun’un söylediği ‘’Sanki’’ şarkısı ve Behzat Gerçeker ile beraber sözü ve müziği de kendisine ait olan ‘’Yorma’’ şarkısında da Bengü ile beraber düet yapan Medetoğlu, "Bunca Zaman” isimli teklisi ile de çok konuşulacak. BUNCA ZAMAN Söz-Müzik: Doğukan Medetoğlu Düzenleme: Volga Tamöz Yönetmen: Murat Joker

MUSTAFA CECELİ "SAÇMA SAPAN"

MUSTAFA CECELİ'nin yeni teklisi "  SAÇMA SAPAN " DMC etiketiyle tüm digital platformlarda yayında. Sözü ve Müziği Emir Şamur' a düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait olan şarkının video klibi Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekildi. 

EMRAH DEMİRALP ‘İN 2. TEKLİSİ    ‘’YALANDAN ‘’

EMRAH DEMİRALP  ŞARKI:  ''YALANDAN'' SÖZ-MÜZİK-DÜZENLEME:EMRAH DEMİRALP TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYIMLANDI… Besteci kimliğiyle dikkat çeken ,farklı yorumu ile beğenilen Emrah Demiralp ; Yalan’dan isimli yeni teklisini Müzikal İşler Production etketi ile yayımladı… Emrah Demiralp ; 2018 yılında İrem Derici’nin yorumladığı ‘Tek Tabanca ‘’ , 2017 yılında Toprak Sağlam’ın  yorumladığı ‘’Can Yarası ‘’ adlı şarkıların bestecisi, kendi yorumu ile ilk kez ‘’Güzel Kadın ‘’ isimli şarkısını geçtiğimiz günlerde  dinleyici ile buluşturdu. Şarkısı   SPOTİFY ‘de ilk 50 ‘ye giren  şarkılar bölümünde yerini aldı. Akustik canlı  performansları ve farklı yorumu ile de  aynı zamanda dikkat çeken Emrah Demiralp ; Müzkal İşler Youtube kanalında bir çok çalışmasına yer vermeye devam ediyor. Yalan ‘dan adlı şarkının söz,müzik ve düzenlemesi Emrah Demiralp ‘ e ait.Şarkının video klibi  çok yakında müzik kanallarında yerini almaya hazır.