“Sanat iyileştirir”

“Sanat yolculuğumuzda tekere çomak sokanlarla, kültürel birikimlerimizi yeni kuşaklara aktarmama yobazlığına düşenlere karşı uyanık olmak gerekir”  Uğur Gergin

“İyi bir eğitim ve sanat çocuklarımızın temel gereksinimlerindendir” Ahmet Özpınar

Çocuklarda sanat eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur.Anne karnındaki bebeğe müzik dinletmek onu hem mutlu yapar hem de kulak eğitimini almaya başlar. 

Doğumdan itibaren ise görsel, duyusal, dokunsal yönden sanat etkinliklerine (müzik, resim, enstrüman, dans, ninni ve şarkı söylemek gibi) uyum sağlatmaya çalışılabilir. 

Müzik dinletmek, müzik aletlerine dokundurmak, seslerini dinlemek, resimlere baktırmak, çocuk tiyatrolarına gitmek, müzeleri gezdirmek yararlıdır. Duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Çocukların doğal yeteneğini erken anlamak bu sayede olur. 

Hayal dünyası gelişir. Küçük yaşlarda onun sezgi ve isteğine göre sanatsal etkinlik yapması onda yaratıcılık özelliğini ortaya çıkarır. İlerde kendine özgü sanat geliştirmesini sağlar. 

Müzelere, sanat galerilerine,sergilere ne kadar erken götürülürlerse o kadar çok şey öğrenir, psikososyal gelişmesi, mutluluğu ve sanatsal etkinliklere yatkınlığı o kadar artar. 

Çocuklarda beş duyu ve sezgiyi katarak sanat alanında  hem yeteneklerini hemde yaratıcılığını geliştirmek mümkündür. Çocuk hafızası güçlüdür, anımsamaları iyidir.