Merhabalar sevgili dostlar,

Bu hafta çay saati ikramlarına yer verdim.Çay ve kahvesiz olmaz diyenler ve mutlaka yanında ikramı da olmalı diyenler..Haydi buyrun o zaman ,yapımı bir o kadar kolay ama lezzeti pasta kıvamında enfes bir tarif..

Adı niye çılgın diyorsanız da malzemelerin hepsini isterseniz hiç kase kirletmeden pişeceği kek kalıbında bile karıştırarak fırınlamanız..

Canınız kek çektiğinde hemen hazırlanarak fırına girebilecek bu kadar pratik bir tarif bulamazsınız..Üzerine hazırladığımız ganaj pasta kekinizi bir anda pasta haline getirecek ve üzerine bir kaç dilim muz yada herhangi bir meyve ile bir doğum günü pastası haline bile getirebilirsiniz.Benden söylemesi..Deneyin sizler karar verin..İnanın pişman olmayacaksınız..

Haydi o zaman malzemelerle başlayalım ve hazırlayalım..Hepinize kolay gelsin..

  • MALZEMELER:
  • 20 cm'lik kalp içindir.
  • 190 gr (1,5 su bardağı )un
  • 100gr (1/2 su bardağı )toz şeker
  • 25 gr kakao (1 küçük paket )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 70ml (5 yemek kaşığı ) sızma zeytinyağ yada kanola yağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 240 ml (1 su bardağı )sıcak su
  • 1 fiske tuz
  • ÜZERİNE:
  • 200 ml krema
  • 240 gr bitter + sütlü karışık çikolata
  • SÜSLEME:
  • Meyve
  • HAZIRLANIŞI:
  • Un,kakao,kabartma tozu ve tuzu eleyerek kaseye yada kek kalıbına aktarın.
  • Toz şekerini ekleyerek karıştırın.
  • Zeytinyağını,sirkeyi,vanilyayı ekleyin ve sıcak suyu vererek koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
  • Eğer kek kalıbı içinde karıştırdıysanız güzelce düzeltin.Eşit dağılması için kalıbı tezgaha vurarak eşitleyin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve fırından çıkararak kalıp içinde soğutun.
  • Üzerine hazırlayacağınız ganaj için;Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Küçük doğradığınız çikolataları ekleyerek karıştırın ve kıvam almasını sağlayın.
  • Kalıbınız kelepçeli ise ,kek kalıpta iken hazırladığınız ganaj'ı üzerine yerleştirin ve soğutun.
  • Servis tabağına aldığınız kek'i muz dilimleri yada istediğiniz başka meyvelerle süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle…