Sıcak havalar da kolay yapımı ve bir o kadar da lezzetli oluşu ile misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir çay saati ikramı..

Hindistan cevizi lezzetini sevenler bu pasta da bu nefis lezzeti damaklarında bolca hissedecekler..İstediğiniz bir meyva ile süsleyebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • ALT TABAN:
  • 1 ad hazır kek tabanı
  • COCOSTAR İÇİN:
  • 125 gr tereyağ
  • 1 kutu (200 gr) krema
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 280 gr hindistan cevizi
  • ÜST KISIM İÇİN:
  • 1 paket tatlı sos (çikolatalı)
  • 1 su bardaüı süt
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Frambuaz
  • YAPILIŞI:
  • Hazır satılan kek tabanının tekini kelepçeli kalıbınıza yerleştirin.
  • Cococstar için,bir kaseye tereyağını alın ve kısık ateşte yakmadan eritin.
  • Kremayı ve şekeri ekleyerek ,kaynatmadan şekerin erimesini sağlayın.
  • Tuzunu ekleyin,karıştırın.
  • Ateşten indirin ve başka bir kaseye alarak soğutun.
  • Hindistan cevizini ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Kelepçeli kalıba yerleştirdiğiniz kek tabanının üzerine eşit olacak şekilde bastırarak yerleştirin.
  • Üzerini strech'le kapatarak buzdolabında biraz sertleşmesi için bekletin.
  • Üzerine dökeceğiniz çikolatalı sosu pişirmeden soğuk süt ile çırparak hazırlayın.
  • Koyu kıvam alan sosu buzdolabında beklettiğiniz pastanın üzerine gezdirin.
  • 1/2 Saat daha buzdolabında dinlendirin.
  • Ve ikram etmeden önce meyvelerle süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..