Kitap Dünyası 

 

ÇIKMAZLAR SOKAĞI

Herkesten gizlediği sırrıyla, bir hayal uğruna çıktığı yolda kendisini hiç beklemediği zorluklarla karşılaşacak ve bu zorlu yolculuğun yükü üstüne yüklenince de kendisini sokaklarda kalıp, hastane acillerinde yatarken bulacak olan bir genç. Yaşadığı yıkımlar, başarısızlıklar, kayıp ve ölümler, sokaklar ve donduran soğuklarda ki mücadelesiyle hayalinin peşinden koşan genç oyuncu, pek kimsenin bilmediği o zorlu günleri bu kez okuyucusuyla buluşturuyor.

   Zaman zaman bu sürecin cansız şahidi olarak gördüğü İstanbul’u sırdaş kabul edip ona seslenişler yapan yazar, bir çok yerde İstanbul teması ve tarihiyle de kitaba damga vuruyor. 

   Kitabın ikinci bölümünde ise “Duruş Bozuklukları” ve “Kişisel Gerilişim” başlıkları altında ego ve özgüven yönetimine, hedefe ulaşırken uğranılan handikaplara ve ulaşılan bir hedefte zehirlenmeden kalmaya, kişisel gelişim dünyasının fark edilmeyen hataları ve insanların gelişirken uğradıkları gerilmeye dikkat çekiyor.

   Yerli ve yabancı bir çok film ve projede boy gösteren ve yurtdışında da ülkemizi temsil eden genç oyuncu Furkan Karaderi , Çıkmazlar Sokağı kitabıyla ilk kez yazarlık dünyasına adım atıyor.

Müzik Dünyası 

Bilal Sonses ve Seda Tripkolic   "SONU GELMEZ" 

Bilal Sonses & Seda Tripkolic'in Wovie etiketiyle yayınlanan ''Sonu Gelmez'' adlı single çalışması tüm digital platformlarda yayında! Pop müziğin önemli isimlerine verdiği şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren, dinlenme ve izlenme rekorları kıran şarkılara söz ve besteleriyle imza atan, son dönemin en popüler genç müzisyenlerinden Bilal Sonses yıllardır birçok fenomen olmuş şarkıya imzasını atmış olan Seda Tripkolic ile iş birliği yaptığı “Sonu Gelmez” şarkısıyla dinleyicileriyle buluşuyor.  Sözleri Seda Sular'a, müziği Duygu Orhan'a, düzenlemesi Bilal Sonses'e ait olan "Sonu Gelmez" Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde kliplendirildi. 

Selçuk Abay’dan Sosyal Mesajlar İçeren Şarkı!

Rock Müzik sanatçısı Selçuk Abay, geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgının yarattığı etkileşimi kaleme aldı. Dünyada yaşanan sıkıntıları ve insanların içinde bulunduğu zorlu durumlara dikkat çeken Abay, sosyal mesajlar içeren “DEMEDİM” mi şarkısını Avrupa Müzik markasıyla 6 Nisan Pazartesi günü yayımladı. Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, insanları evine kapattığı gibi şarkıcıların da sanatlarını evlerinde icra etmesine neden oluyor. Dünyanın geldiği durum, salgının neden olduğu sıkıntılar ve insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek isteyen Türkçe rock şarkıcısı Selçuk Abay, yaşamın ve doğanın değerinin bilinmemesine ilişkin sosyal mesajlar içeren bir şarkı yazıp besteledi. "Demedim mi" adlı şarkı, single olarak Avrupa Müzik etiketiyle çıktı ve şarkının müzik platformlarına dağıtımı yapıldı. - "Tüm caddeler bomboş şimdi, gökyüzünde uçan kuş yok" Sokakların boş kalmasına ve doğanın tahrip edilmesine atıf yapılan şarkıda, şu ifadeler bulunuyor:

"Tüm caddeler bomboş şimdi, gökyüzünde uçan kuş yok, mahallede çocuk sesi, kapı çalan postacı yok.Tüm dünya ayaklanmış, candan öte tatlı yok, tüm dünya mahşer yeri, candan öte tatlı yok. Demedim mi, demedim mi, mala mülke bel bağlama, demedim mi, demedim mi, fani dünyaya aldanma. Demedim mi, demedim mi, tok yatıp aç bırakma."

- "Bu şarkıyı bize aslında doğa söylüyor"

Selçuk Abay, şarkıyı insanların, hayvanların, doğanın, nefes alabilmenin ve hayatın kıymetinin bilinmesi temennisiyle yazdığını belirterek, "Bu zor günlerde insanların yaşadıkları güzel günlerin değerini bilmemesini ve fani dünyaya aldanılmasını, bir şarkıyla anlatmaya çalıştım. Bu günlerin çabucak bitmesi ve insanların yaşamın değerini bilmesi, en büyük temennim." dedi. Doğanın insanlara deprem ve sel gibi afetlerle birçok kez mesaj verdiğini, koronavirüsün de bu mesajlarından biri olduğuna inandığını aktaran Abay, "İnsanlar yaşadıkları dünya için daha dikkatli olmalı. Doğa, hafife alınmaması gerektiğini bize adeta söylüyor bu felaketlerle. Şarkıyı da aslında bize doğa söylüyor." ifadelerini kullandı. Şarkının oluşum sürecini de anlatan Abay, bir şarkıcı olarak kapandığı evde üretmesi gerektiğini düşündüğünü ve şarkısıyla evde neler yapılabileceğini göstermek istediğini sözlerine ekledi.

SEREN UZUN ‘DAN  YENİ SİNGLE !

‘’YALNIZ ‘’  BACK DROP MÜZİK  ETİKETİ İLE TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYIMLANDI! ‘’PULİM ‘’ şarkısıyla dikkat çeken ,sosyal paylaşım sitesi Youtube ‘da  yaklaşık  3 ayda 25 milyon izlenme sayısına ulaşırken, merak konusu olan   Seren Uzun ikinci single çalışması  Yalnız’ı   müzikseverlerin  beğenisine sundu… ‘’Yalnız’’ isimli şarkının söz ve müziği ‘’Derdim Olsun’’ ‘’Dolunay’’ gibi rakamsal  anlamda yüzlerce milyon dinlenmiş  besteleri olan Emre Şakar imzası  taşıyor. Düzenleme  ise   Opirus Müziğe ait. Seren Uzun ‘un ‘’Yalnız ‘’ isimli  yeni  single ‘ı   Back Drop Müzik etketiyle  20 Mart ‘ta dijital platformlarda  yayımlandı. Video klip ;Tahsin Güney yönetmenliğinde  profesyonel bir ekiple çekildi. Çok yakında  hem yayımlanacak . hem de müzik kanallarında yerini almaya hazır. Single fotografları ise ; fotograf sanatçısı Murat Arık’a ait.

Sevda Giray’dan Mektup 

Sevda Giray'ın, Armoni Müzik etiketiyle yayınlanan "Mektup" isimli tekli çalışması, video klibiyle netd müzik'te.  Söz: Ayşe Birgül Yılmaz Müzik: Özkan Turgay Düzenleme: Selim Çaldıran imzalı şarkının klibin Yönetmenliğini Teoman Topçu üstlendi. Son zamanlarda adından sıkça bahsettiren Fantezi müziğinin güçlü sesi Sevda Giray gerek açıklamalarıyla gerek de çıkardığı şarkıları ile büyük atakta. Son olarak Ajda Pekkan şarkısını cover yapıp kliplendiren Sevda Giray yeni klibi için gün sayıyor. Salgın süreci sonrası yine pek çok proje gerçekleştirecek olan ve Sapanca'da çektiği klip için Paris’te alışveriş yapan güzel sanatçı, iddialı geldiğini yaptığı işlerle rakiplerine gösteriyor. Yeni Diva olarak gündemde olan Sevda Giray'ın tüm dijital platformlarda "Mektup" isimli şarkısı yayında.

MUSTAFA CECELİ "Kİ SEN"

Mustafa Ceceli'nin, DMC etiketiyle yayınlanan "Ki Sen" isimli tekli çalışması tüm digital platformlarda yayında... Sözleri Sezen Aksu, müziği İlker Bayraktar, düzenlemesi Mustafa Ceceli imzası taşıyan şarkı Selin İmer Ceceli yönetmenliğinde kliplendirildi. Söz: Sezen Aksu Müzik: İlker Bayraktar Düzenleme & Mix: Mustafa Ceceli Mastering: Koray Püskül Yönetmen: Selin İmer Ceceli Görüntü Yönetmeni: Vesile Şarlıoğlu

Medya Dünyası 


JÜLİDE ATEŞ İLE “40”  HABER GLOBAL’DE 

 “40”ta sorulmamış soru kalmayacak, gündem “40”la yazılacak. Jülide Ateş ile “40” programında, birbirinden renkli ünlü konukların ağırlanacağı, zorluk derecesi değişen toplamda yanıtlanması gereken 40 soru var. Her soruya cevap verme süresi 2 dakika olacak. Sanat, siyaset, spor gibi değişik alanlarda ün yapmış konuklar bu 40 soruyu sansürsüz, müdahalesiz ilk ağızdan cevaplayacaklar. Fikirlerini, yaşadıklarını ve anlatmak istediklerini seyirciye ve Jülide Ateş’e ilk ağızdan özgürce anlatacaklar.  Jülide Ateş ile “40” her Perşembe 20:55’te Haber Global’de.

 

Deniz Olgun’la Gündem Ege Tv’de 

Egenin gülen yüzü Ege Tv denilince ilk akla gelen isimlerden Deniz Olgun tekrar Ege Tv’de programlara başladı. Başarılı ve güzel sunucu Gündem programı ile gündemi belirliyor. Program yayın hayatına da önemli isimleri konuk ederek başladı. Siyaset dünyasından önemli isimlerin de konuk olduğu programda yerel yöneticiler belediye başkanları hem çalışmalarını anlatıyor Hem gündemi yorumluyor. Koronavirüs süreci nedeni ile canlı bağlantılarla gerçekleştirilen programı mutlaka izleyin.   Güzel programcı Deniz Olgun’un kendine özgü moderatörlüğü ile Gündem programı Ege Tv’de!

Pınar Ergüner Uçankuş TV’de 

Televizyon ekranlarının en sevilen sunucularından Pınar Ergüner Uçankuş Tv’de. Başarısı pek çok ödülle tescilli güzel sunucu Uçankuş Tv’de hafta içi her akşam 19.30’da Canlı Masa programı ile ekrana geliyor. Pınar Ergüner moderatörlüğünü üstlendiği programda her akşam Tayyar Işıksaçan ve Elife Yılmaz  ile gündemi yorumluyor. Deneyimli televizyoncu Uçankuş Tv’de hafta içi her akşam 16.15’te Dikkat Dikkat adlı yarışma programını sunuyor. Pınar Ergüner’in kendine özgü sunumu ve yorumları ile Dikkat Dikkat ve Canlı Masa’yı halen izlemediyseniz mutlaka takip edin.