Herkese sevgiler selamlar,

Artık yaz kış her sebzeyi bulabildiğimiz için patlıcan ile pişirilen yemekleri de kış mevsimin de rahatlıkla pişirebiliyoruz.Hele ki patlıcan sevenler için yaz mevsimini beklemeye gerek kalmıyor.Bol miktarda A vitamini ve fosfor içeren patlıcan az yağlı pişirildiğinde de yüksek kolestrolü düşürme de faydalıdır.

Bugün ki karnıyarık tarifimiz bilinen karnıyarık tarifinin aksine patlıcanın içine ciğer ve mantarın girmesi .kaşar peyniri ile de lezzetine lezzet katması olacak.

Haydi hep birlikte pişirelim.Hepinize kolay gelsin..

MALZEMELER:

4 adet kemer patlıcan

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı ayçiçek yağı

İÇ MALZEMESİ:

500 gr kuzu ciğer (küçük küp doğranmış)

1ad orta boy kırmızı soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağ

5 ad orta boy mantar

6-7 dal ince doğranmış dereotu

Tuz

Kekik

ÜZERİNE:

Domates

Sivri biber

Kaşar peyniri dilimleri

YAPILIŞI:

Patlıcanların sadece tepe kısımlarını kesin ve tam ortadan ikiye kesin.

Üst kısımlarına bıçakla kesik atın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.

Diğer tarafta soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın ve bir tavaya alarak tereyağ ekleyerek kavurmaya başlayın.

Mantarları halka doğrayın ve yumuşamaya başlayan soğan sarımsaklara ekleyin.

Küçük küpler halinde kesilen ciğerleri ekleyin.Kavurmaya devam edin.

Hepsi birlikte kavrularak piştikten sonra ateşten indirin ve tuzunu,kekiğini ince kıyılmış dereotunu ilave ederek karıştırın.

Patlıcanların açık kısımlarından iç harcını içine doldurun.

Yanlarına sivri biberleri,üstüne domates dilimi ve kaşar dilimini yerleştirin.

Borcama yada fırın tepsisine yerleştirerek 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...