Yeni olana kapıları açmak bazen korkuların oluşmasına yol açsa da, yeni her zaman gelişme, değişme ve tekamül belirtisidir. Yeni olana kapılarınızı kapatmayın, aksine onu sevgiyle kucaklayın. Korku mantığı kullanmak, sevgi ise ruhu hissetmektir.

Cesur olmak için sevmelisiniz ve kalbinizi açmalısınız. Sevmek ve güvenmek için cesur olmak gerekir. Sevgi bir gizemdir ve bilinmeyene doğru gitmektir. Geleceğin yaşanması için geçmiş bırakılmalıdır. Bu da cesaret ister. Geçmişi bırakıp şimdide kalınca geleceğe doğru güvenle yol alırsınız. Gelecek ne kadar tehlike hissettiriyorsa buna aldırmayın ve güvenle yola devam edin. Korkulara aldırmayın. Geleceğin umutla yaşanmasını istiyorsanız tehlikeleri de göze almanız gerekir.

Garantili yolları bırakın, gelecek bilinmez olsa da heyecan vericidir. Hayat tehlikeler içerir. Bu tehlikelerle yaşamanın yolu, tehlikeleri göze almaktır. Gerçeklerden korkmayın ve bilinmeyenden çekinmeyin çünkü gerçek yaşam, bilinmeyene doğru cesurca ilerlemektir.

Eskileri bırakıp, yeniye kucak açmak için akışta olmak ve varoluşun akışına kendini bırakmak gerekir. Yeniden kaçmamak ve umutla geleceğe yüzünü dönmek cesaret ve korkusuzluk belirtisidir. Bu , bir dönüşüme neden olacaktır. Dönüşüm ve değişim içinizdeki koşulsuz sevgiyi ortaya çıkaracak ve tüm dünyayı sevgi yağmurları ile besleyeceksiniz. Sevgi yağmurları, cesaretin bereket dolu okyanusuna sizi götürecek.

Cesurca yaşamayı seçin , o zaman tehlikeleri de göze alırsınız. Risk almak tehlikeleri göze almaktan geçer. Risk almadan sevemezsiniz, sevmek güvenmek, güvenmek de risk almak demektir.

Cesaret ile zeka bir araraya gelirse hayat kutlama içinde yaşanır. Sevgiyi korkusuzca yaşayın, cesaretin sesini duyacaksınız. Mantık bilinenlerle, sevgi ise bilinmeyenlerle ilgilenir. Geçmişten gelen şeylerle ilgilenirseniz zihnin sesini duyarsınız ama şu anı ve şimdiki zamanı doyasıya yaşarsanız zekayı devreye sokarsınız. Zihin ve zeka taban tabana zıttır. Zihin geçmişi tekrarlar ve şimdide kalmaya izin vermez, geleceği görmez.

Korkularınızı cesarete dönüştürün, şimdide kalın. Bulunduğunuz anın farkında olun, coşku içinde geleceğe doğru ilerleyin…