Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları,

İçine istediğiniz her türlü malzemeyi yerleştirebileceğiniz nefis bir sandwich yada poğaçayı denemek ister misiniz ?

Günün her saatinde atıştırmalık olarak yada kahvaltı ve çay saatlerimizin değişmez ikramıdır poğaçalar..

Yumuşacık ve bayatlamayan hamuru ile mutfaklarımız da bulunan bu enfes lezzetler yapımının pratikliği ile ilk tercih ettiklerimizdir.

Haydi gelin hep birlikte hazırlıyalım.Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 2 ad yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 ajda çay bardağı ılık süt
  • 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un (hafif ele yapışan kıvamda mayalanacaktır.)
  • ARA KATLAR İÇİN:
  • İsteğe bağlı olarak,kaşar peyniri yada beyaz peynir,salam,domates,yeşil salata vs...
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • YAPILIŞI:
  • Un hariç diğer malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
  • unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ve iki katına çıkan hamurunuzu tezgaha alarak tekrar yoğurun.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayın.
  • Hamur bezelerini çay tabağından biraz büyükçe açın ve sıvıyağ sürün.
  • Yarım ay şeklinde kapatın tekrar sıvıyağ sürün ve tekrar üçgen olacak şekilde kapatın.
  • Bu şekilde hamur bezelerinizin hepsini hazırlayın ve fırın tepsisine dizin.
  • Tepsi mayası için 20 dakika bekletin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25-30 dakika (üzerleri kızarana kadar)pişirin.
  • İçlerine yerleştireceğiniz malzemeleri hazırlayın.
  • Sandwich'ler ılık hale gelince ara katları açılacaktır.Bu katlara peynir,salam ve yeşil salata vs yerleştirin ve servis tabağına alarak ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...