Darbeler silsilesinin son ayağı 15 Temmuz girişimini, dünyanın aklını başından alacak bir reaksiyonla püskürten Türk halkı, ikinci zafer dönümünde aynı coşkuyu meydanlara yansıtarak, şuur seviyesindeki zindeliği bir kez daha gösterdi.

Bayrak ve vatan uğruna 251 vatanseverin şehit olduğu hain kalkışmanın meydana getirdiği birlik ve bütünlük kutlama gecesine de damgasını vurdu. Konya’da 15 Temmuz coşkusu günler öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medyada yaptığı organizasyon duyurusuyla başlamıştı. Otobüs seferlerinin ücretsiz olması, bilhassa şehir içinde oluşacak trafik yoğunluğunu önleme anlamında doğru bir adımdı.

Buluşma saatine doğru dostlarla yola çıktığımızda hilal ve yıldız tarihi buluşmayı gerçekleştirip günün anlamına uygun bir gökyüzü tablosu oluşturuyordu. İlerleyen dakikalarda AA’dan Murat Aslan dostumuz Türk Milletinin dillere destan 15 Temmuz kahramanlığını “ilahi tezahür olarak tasvir ettiren” o fotoğrafı sosyal platformda paylaşarak geceye ayrı bir güzellik kazandırdı. Mevlana Meydanı, iki yıl önce olduğu gibi yine insan akınına uğramıştı. Kentte güvenlik seviyesinin de üst seviyede olması dikkatlerden kaçmıyordu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konuşmasında, vatana ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanları dolduran vatandaşların aynı heyecan ve aynı milli duyguları taşıdığına vurgu yaparken, “Bu birlik ve beraberlik hainlere ve onların tasmasını elinde bulunduranlara karşı bir meydan okumadır” tespitinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da vatana ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanları dolduran vatandaşların bugün aynı heyecan ve aynı milli duygularla bir araya geldiğini söyledi.

Milletin, dünyaya bir kez daha önemli bir mesaj verdiğini belirten Sorgun, “Bu birlik ve beraberlik, ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu birlik ve beraberlik hainlere ve onların tasmasını taşıyanlara karşı bir meydan okumadır. Bu coşku, bu kalabalık, ülkemiz üzerinde hesabı olanlara, bütün dünya zalimlerine karşı meydan okumadır.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da Türkiye’nin topyekün işgal edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Sorgun, halkın darbe planlayıcılarına attığı şamarla Haçlı torunlarının 40 yıllık planlarını boşa çıkardığını söyledi.

Konya Valisi Yakup Canbolat 15 Temmuz girişimi tarif ederken, "Düşmanlarımızın, harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva gördüler. Allah’ın lütfu, sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle harekete geçen yüce milletimiz, tankın, uçağın, tüfeğin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiş ve zir zafer kazanmıştır" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı “Bu topraklar, ağır bedeller ödenerek nesilden nesile teslim edildi. 15 Temmuz’da da hainlere karşı tüm milletimiz aynı bilinçle, aynı şuurla dimdik ayakta durdu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımızla, valilerimizle, emniyet müdürlerimizle ve aziz meydanlara inen aziz milletimizle ihanete ‘dur' dedik” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “'Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bayrağımız göklerden inmez, minarelerimiz ezansız kalmaz. 15 Temmuz'da hainler, bu aziz milleti ve aziz milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı unuttular. Halkın, Reisinin talimatıyla meydanları dolduracağını unuttular. Ümmet 15 Temmuz kalkışmasından beri bize dua ediyor. İnşallah gelecek çok daha aydınlık çok daha güzel olacak” şeklinde bir konuşma yaptı.

MHP İl Başkanı Murat Çiçek’de 15 Temmuz’u çok net bir şekilde tanımladı. Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da yeni bir haçlı akınına maruz kaldığını anlatan Çiçek “Bu akın püskürtülmüş olsa da henüz sona ermiş değildir. Türkiye düşmanları pusuda beklemektedir'' diyerek 15 Temmuz şuuru ve direniş bilincinin diri tutulması gerektiğine işaret etti.

BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin de FETÖ tarafından yapılan hainliğin karşısında Türk milletinin kahramanlık ve cesaretinin zirveye çıktığına işaret ederek, “Biz bir oldukça, birlik ve kardeşlik içinde oldukça Allah’ın izniyle bizi kimse yenemez. ‘Namlusunu halka çevirmiş tanka selam durmam’ diyen şuur 15 Temmuz ihanetine karşı galip gelmiştir” dedi.

Şehitler Köprüsü’ndeki zafer kutlamaları dev ekranlara yansıtılıp, Başkan Recep Tayyip Erdoğan kürsüye geldiğinde Milli şairin dediği gibi “toplu vuran sineler” meydanları inletti.

Mutlak galip olan Allah, “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz-Bakara 154”  buyuruyor.  Anadolu, Alparslan cennetmekandan beri yüzlerce yıllık şehitler yurdudur. Anadolu, Allah katındaki ölümsüzler ordusunun yurdudur. Haçlı Ordularının ve yüreğine ihanet işlemiş küffar işbirlikçilerinin bilmediği de budur; Türk ve Müslüman yurdu olmak Anadolu’nun kaderidir. Ne Türk bayrağındaki al renk ile hilal ve yıldız tesadüftür, ne de ilahi kudretin 15 Temmuz akşamın ilk saatlerinden itibaren gökyüzüne nakşettiği Ay ve yıldız tablosu tesadüftür! Anlayın artık; Cennet size haramdır, gidin kendinize eşinecek çöplük bulun! 

Bu vesile ile 15 Temmuz işgal hareketine karşı, cesur duruşları ve kararlı adımları sebebiyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere gergef gergef zafer nakşeden vatansever TSK mensuplarına, Polis teşkilatına, teslimiyetçi olmayan ve ihanete karşı duran çelik yürekli merkez medya çalışanlarına, “Öleceksek bu gece ölelim” diyerek şehadete koşan 251 vatansevere, “Biz ölmeden bu ülkeyi alamazsınız” diyen gazilere, elinde kazma, kürekle işgalcilere karşı direniş gösteren vefakar, fedakar asil Türk Milletine bize Anaolu’yu yeniden kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Allah Anadolu’yu Türk’e daim yurt kılsın.