Süper Lig’de sezonun ilk yarısına dair, takımlarımızın ve futbolcuların istatistikleri belli oldu.

Süper Lig’in ilk yarı istatistikleri ve medya yansımaları oldukça ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Süper Lig, başlangıç tarihi olan 11 Ağustos’tan bugüne dek 23 bin 61 haberle konuşuldu. İlk yarının başladığı günden itibaren medyanın en çok konuştuğu takım 47 bin 990 habere konu olan Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ı 45 bin 510 haberle Fenerbahçe, 44 bin 221 haberle Galatasaray, 16 bin 739 haberle Medipol Başakşehir ve 16 bin 374 haberle Kayserispor takip etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verilerinden elde edilen bilgilere göre, ilk yarının en çok kırmızı kart gören takımı, beş kırmızı kartla Beşiktaş olurken, tek kırmızı kart görmeyen ekip ise ilk yarıyı lider bitiren Medipol Başakşehir oldu.

İnanılmaz çekişmeli ilk yarısı

2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nda, son yılların en çekişmeli ilk yarısı geride kaldı. Ligin ilk yarısını 36 puanla Başakşehir lider olarak tamamladı. 37 golle Galatasaray ilk yarının en golcü takımı olurken, kalesinde 16 gol gören Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımı oldu. Kalesinde 34 gol gören Osmanlıspor, ilk yarının en çok gol yiyen takımı oldu.Sezonun ilk yarısında konuk olduğu takımlara en fazla gol alan takım ise Aytemiz Alanyaspor oldu.Deplasmanda rakip fileleri 17 kez havalandıran Alanyaspor, bu alanda en çok gole sahip olan takım ünvanına sahip oldu.Ligin en çok isabetli orta yapan futbolcusu 59 isabetli ortayla Ricardo Quaresma olurken, Serkan Kırıntılı 69 kurtarışla ligin en çok kurtarış yapan kalecisi oldu.

Gol krallığı koltuğunda üç isim var

Hayli gollü haftaların yaşandığı, Süper Ligin ilk yarısında gol krallığı koltuğunda 14 maçta 14 golü bulunan Trabzonsporlu Burak Yılmaz oturuyor. Göztepeli Adis Jahovic’in 16 maçta 14 golü bulunurken, Galatasaraylı Gomis 17 maçta 14 gole imza attı.

Hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da, hedefteki isimler, hakemlerimizin performansları incelendiğinde, ligin ilk yarısında en çok penaltı çalan hakemin 12 maçta sekiz kez beyaz noktayı gösteren Ali Palabıyık olduğu belirlendi. Sezonun ilk yarısında kartına en çok başvuran hakem, yönettiği 12 maçta 59 sarı iki kırmızı kart gösteren Fırat Aydınus oldu.

Evet, ikinci yarının başlamasına sayılı günler kala, ligimizde yaşanan ve bir çırpıda karşımıza çıkan rakamsal değerler bunlar. Bakalım sezon tamamlandığında, bu rakamlar hangi seviyelere ulaşmış olacak.

Kalın sağlıcakla…