Her insan bu hayatta mutluluğu arar.
Ama bazen yanlış yerlerde, bazen bakar göremez. Bazende gördüğü mutluluk ona yetmez. Belki de ne aradığını bilmez. Bu dünya üç günlük şimdi ne yaptın, yaptın sonrası yok.. Hedef herkesin aynı, aceleye de hiç gerek yok sanırım. Sakın aklından yanlış bir şeyler geçirme. Ama inan yaşadıkça çözümlenmeyecek hiç şeyler yok. 
Eğer uyuşturucu bağımlısı isen tedavisi var. Yeter ki sen tedavi olmak işte, Ailen sana sırt mı çevirdi? bununda çaresi var. sebebi olmadan hiç bir aile çocuğuna karşı kötü olmaz. Ama anlaşamadıkları konular olabilir bunun içinde ailene küsmek yerine, otur düşün mutlaka bir yerde fikirleriniz uyuyacaktır. Buna benzer anlaşmazlık neler var neler. Önemli olan hayatla baş etmek değil mi? Allah bize akıl fikir vermiş, kullanalım diye. Biz ki bu hayata küseceğimize, aklımızı kullanarak, daha iyi durumda olabiliriz. Baktın ki, bazı konularda yeterli gelmiyorsun, araştır. Yeterli gelmediğin konularda, birçok danışman bulabileceğinden eminim. Okullar bunları yetiştrmek için var. sonra bu konuları yazan kitaplar var. Bakın, en kolay yolu seçmeyelim biraz kendimizi zorlayalım 
Herkesin mutlaka acı ve tatlı anıları vardır. Dünyaya geldiysek, bu yaşantılar, mutlaka olacak.. Hiç kimse dört dörtlük dünyaya gelmiyor. İnan ki, neler duydum, neler gördüm, ama çözümü olmayan hiç birşey yok yeterki ölüm olmasın. Yaşam gücünü asla kaybetmeyin ki bizi hayata bağlasın..