Almanya’nın Dormagen kentinde inşa edilen Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Süleymaniye Camisi'ne aşırı sağcılar tarafından ırkçı bir saldırı gerçekleştiriliyor.
Caminin duvarlarına Nazi bayrağı çizimleri ile sloganlar yazan ırkçı saldırganları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlatılmış hem de ne geniş çaplı, ne kadar ilgili bir soruşturma. Faillerin bulunmasına yardımcı olacak kişilere tamı tamına 500 avro yanlış duymadınız ‘BEŞYÜZ AVRO’ ödül koymuş Almanya Devleti…
Aynı zamanda, aynı tarihte Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund'ta forma giyen Marco Reus’u ehliyetsiz araç kullanmaktan 540 bin avro para cezası ile cezalandırmış.
Tabi Almanya da ehliyetsiz araba kullanmaya, İslam mabedine saldırmaktan tam tamına 1000 kat daha önem veriliyor.
Son aylarda birçok AB üyesi ülke IŞİD tehdidi bahanesiyle İslam karşıtı yasalar çıkararak Müslümanların en temel haklarını sınırladığını yakından takip ediyoruz.
Türkiye’ye ve Türklere yönelik saldırılarını artıran Almanya ise devlet destekli neo-ırkçılığın bayraktarlığını yapan ülke olarak öne çıkıyor.
Türklere ait ev ve camilerin sistematik şekilde kundaklandığı Almanya’da “Müslümanlar dışarı!” sloganıyla tanınan ırkçı PEGIDA grubuna hükümet ses çıkarmaz iken, Noel ilahileri eşliğinde “Avrupa’da İslam’ı ve Şeriatı istemiyoruz!” pankartları ile yapılan 17 bin kişilik yürüyüşe Protestan Kilisesi çok cılız bir şekilde tepki göstermekle yetindi.
Hristiyan alemine karşı bir yürüyüş olsa Sultanahmet meydanında bırakın 17 bin kişiyi bin kişi toplansa, “Hristiyanlar dışarı ve sizleri istemiyoruz” diye pankart taşısa diyanet bunu cılız bir sesle mi tepki gösterir yoksa hoşgörü dini olmamızı bir kez daha gösterir mi?
Tabi ki gösterir hatta diyanet yetmez, emniyet tomalarla vişneli, kayısılı, karabiberli çeşit çeşit gazlar ile bin kişiyi anasından doğduğuna pişman eder.
Unutmadan yazımın başında bahis ettiğimiz esas konumuza dönelim. İstanbul’da bir kiliseye Almanya’da camimize yapılan saldırı gibi bir tecavüz olduğunu düşünelim.
Almanya’nın suçluların yakalanması için ihbar edene vaat ettiği gibi 500 avro bir ödül kesinlikle koymayız.
Çünkü biz devlet olarak uyuşturucu ihbar edene o ödülün en az 4 katını ödüyoruz.
Kiliseleriniz burada güven altında siz bizim camilerimize saldırtmaya devam etseniz de, etmeseniz de güven altında…