Medya Dünyası 

Üniversite Tv’nin Moderatörü : Eda Alkan 

23 Eylül’de İstanbul Şişli'de doğdu. Terazi burcudur. İlköğreniminin ardından Liseyi Etilerde Levent Kız Meslek Lisesinde okudu. 2010 yılında İstanbul Aydın Üniversitesinden mezun olup yaklaşık 7 sene çeşitli kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik yaptı . Ardından Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi  Sosyal Hizmet bölümü’nü bitirdi. Burada Yoksulluk politikaları, Göç politikaları, Gerontoloji, Demografi, Aile Hukuku, Yerel yönetimler ,Siyaset Bilimi, Kamu yönetimi, Sosyal Refah yaklaşımları, gibi toplumsal ve siyasal bilgiler içeren pek çok ders aldı. Lisans üstü eğitimine İstanbul Aydın üniversitesinde  Sosyal Hizmet anabilimdalında devam etti. Yüksek Lisans yaparken Karşılaştırmalı sosyal politika ve sosyal refah dersi aldı bu dersin kapsamında uluslar arası sağlık politikalarını karşılaştıran bir çalışma yaptı.

Yaşlı refahı alanına ,Sosyal Güvenlik ve Emeklilik konularına ilgi duymaktadır . Sosyal Politika alanında bilimsel çalışmalar yürütmektedir.  Ayrıca Sosyal hizmet uzmanı ve Aile Danışmanı olarak lisans üstü eğitiminde madde bağımlılığı ve davranışsal bağımlılıklar üzerine de eğitim aldı. İlkokuldan üniversiteye eğitiminin her kademesinde sosyal aktiviteler ile ilgilendi diksiyon beden dili ve tiyatro eğitimleri aldı . İstiklal Marşı Okuma  şiir yarışmasında Beşiktaş ta derece kazandı . Çocukluğundan beri bir hobi olarak devam ettirdiği ve genellikle törenleri sunarak ilerlettiği sunuculuk hayalini de şu anda Üniversite tv de moderatör olarak sürdürmektedir. Eda Alkan çok yönlü birikimi , çalışkanlığı , kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Eda Alkan tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Özgün Tarzı ile Başarılı Bir Gazeteci : Nuray Mina 

Nuray Mina 9 Nisan 2000 yılında Ankara'da doğup büyüdü. İlköğrenimini Peyami Safa İlköğretim okulunda tamamladı. Lise eğitimi ile beraber yapmayı çok istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi. TRT’de görev yapan çok önemli isimlerden diksiyon dersleri aldı. Mesleğe dair uygulamaya dair pratik metotlar öğrendi. Üniversite eğitimi için hazırlıklarını sürdüren Nuray Mina bunun yanında alaylı olarak medya ve iletişime dair çok önemli deneyimler elde etti. Mono Dergide medya çalışmalarını sürdüren Nuray Mina burada farklı konularda yazılarını okuyucularıyla buluşturmaktadır. Ayrıca Nuray Mina birbirinden farklı konu ve konuklarla röportajlar hazırlamaktadır. Nuray Mina dergi dünyasında yazı ve röportajlarıyla dikkat çekmiştir. Kendine özgü tarzını yazılarında yansıtan Mina röportajların soruları ve görsellerinde de kendi tarzını yansıtmaktadır. Nuray Mina bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü röportaj tarzı , özgün stili gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Nuray Mina tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Neshe’ye Bir Gecede İki Ödül 

‘’Hijo de la Noche’’ şarkısıyla dünya çapında büyük ilgi gören Neshe, bir gecede iki ödül almanın mutluluğunu yaşadı.  5. Uluslararası Kalite Ödülleri En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı ve 3. Uluslararası Altın Medya Ödülleri En İyi Uluslararası Şarkı dallarında ödüle layık görülen Neshe, sahne performansı, dansları ve sempatisiyle gecenin en dikkat çeken ismi oldu. Geceye katılan sanatçılar ise, ‘’Neshe’yi dünya tanımalı’’ şeklinde yorumlar yaparak övgülerini dile getirdiler. Neshe uzun vadede ülkemizi yurtdışında temsil edecek önemli bir isim olacağını adeta kanıtlıyor.  Dünyanın dört bir yanından yabancı prodüktörlerle çalışan Neshe, çok yakında yeni şarkılarıyla hayranlarının karşısında olacak.

Ece Pirim’e Mesleki Başarı Ödülü 

2022 GELİN DAMAT DERGİSİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.Başarılı ve güzel sunucu Ece Pirim’e bir ödül daha. Medya dünyasının önemli ismi Ece Pirim bu kez Gelin Damat Dergisi tarafından mesleki başarı ödülüyle ödüllendirildi. Ece Pirim geceye şıklığı ve güzelliğiyle de damga vurdu.  Gelin Damat Dergisi tarafından Ferhat Muğurtay organizatörlüğünde gerçekleşen Gelin Damat Dergisi Ödül töreninin sunuculuğunu Pınar Altuğ Atacan ve Burak Törün üstlendi. 63 ayrı kategoride ödülün sahiplerini bulduğu gece İstanbul Adile Sultan Sarayı'nda görkemli bir davetle gerçekleşti. Cemiyet, iş, sanat ve medya dünyasının ünlü isimlerini buluşturan ödül töreninde;  Nur Ertürk , Ece Pirim, Zahide Yetiş, Gülşah Saraçoğlu, Yasemin Yılmaz, Serdar Uzuntaş’ın yanı sıra TEMA Vakfı ve LÖSEV'de ödüle layık görüldü. Gelin Damat Dergisi İmtiyaz Sahibi Ferhat Muğurtay açıklamasında "Dergimizin 19. yılında ödül törenimizin ise 5. yılındayız. Bugün 2022 yılında çıkış yapan ve yıllarca sektörde faaliyet gösteren başarılı kişi ve kurumları ödülleri ile buluşturduk. Ödül sahiplerinin başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum"dedi.

Best Marmara : İlknur Yürekal 

28 Eylül 1998’de İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi. Üsküdar Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Ayrıca oyunculuktaki eğitimini tamamlamak için Sinematek Akademi’de kamera önü oyunculuk dersleri aldı. Eğitimler sonrasında geçtiğimiz yaz Kartal Çidamlı’nın Yönettiği psikolojik gerilim tarzı bir filmde rol aldı. Bu süreçte oyunculuğun yanı sıra modellikle ilgili teklifler alan İlknur Yürekal bu mesleğe dair sektördeki önemli isimlerden birisi olan Asil Çağıl’dan modellik , yürüyüş , zarafet dersleri aldı. Yine Asil Çağıl’ın önerisi ile Best Model Of Turkey yarışmasına katıldı ve Best Marmara 2022 ödülüne layık görüldü. Çok küçük yaşlardan beri oyunculuğa ilgisi bulunan İlknur Yürekal hem oyunculuk hem modellikteki yeteneği , çalışkanlığı , özgün oyunculuğu , düzgün fiziği ve başarılı modelliği gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. İlknur Yürekal tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Haftanın Rotası ile Kübra Şenkal 

Kübra Şenkal , 1993’te Elazığ’da doğdu. İlkokul  ve ortaokulu Elazığ’da okuduktan sonra babasının tayini sebebi ile Malatya’ya taşındı.  Lise öğrenimine Malatya’da devam etti. Daha sonra mali müşavir olma hayali ile lisans maliye bölümünü okudu.  Öğrenimine devam ederken mali müşavirliğin severek zevkle  yapabileceği  bir meslek olmadığını düşündü.  İnsan her zaman mutlu olabileceği bir işi yapmalı düşüncesiyle bu alanda çalışmayı sürdürmedi.  Mezun olduktan sonra 2016 yılında evlenip Kayseri’ye yerleşti.  2020 yılında yeniden Malatya’ya taşındı  ve şehrinde yapılması gereken şeyler neler  yaşadığı  şehre Malatya’ya farklı nasıl katkı sağlanılır düşüncesi ile anne ve çocuk üzerine çok az etkinlik yapıldığını gözlemledi.  Dijital bir çağın ön planda olacağı vizyonu ile  MALATYA BİLGİ PLATFORMU adında bir İnstagram hesabı oluşturdu.  Kısa zaman içerisinde birçok kitleye ulaştı ve sosyal medyayı doğru kullandığından ötürü birçok etkinliğe çalıştaylara davet edildi.  Küçük çaplı birkaç anne çocuk etkinliği düzenledi.   Daha sonra Malatya’da bulunan bir tv kanalından iş teklifi aldı ve medya sektörüne giriş yaptı. Bu alandaki yeteneği de süreç içinde keşfetti.  Tv programcılığı sunuculuğun severek yapabileceği meslek olduğunu anladı.  Şu an Kübra Şenkal Halen Vuslat Tv’de Haftanın Rotası adlı programı hazırlayıp sunmaktadır. Programda her hafta rotasınını farklı bir sektöre çevirip o sektörle ilgili detayları izleyiciye aktarmaktadır. Kübra Şenkal bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunum tarzı ve programcılığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Kübra Şenkal tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Yeni Kitabı Marge İle Çok Yakında Okuyucusu ile Buluşacak : Özlem Gezgin

Özlem Gezgin 9 Ağustos 1996 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. Halukündeğer Anadolu Lisesinde 5 yıl İngilizce-Almanca yabancı dil eğitim gördü. Oradan mezun olduktan sonra Bilecik Üniversitesi moda tasarım bölümüne kaydoldu ve okulu dondurdu. Lise yılları esnasında Galatasaray spor kulübünde iki yıl (2010-2011) basketbol oynadı. 2012’de Ups Spor kulübünün kadrosunda olan Jade Dans okulunda bir yıl kadar modern dans eğitimi aldı. Sonrasında oyunculuk yapmak istediğine karar verdi  ve okulları araştırmaya başladı. Akademi 35 buçukta oyunculuk etiğimi ve sahne sanatları derslerine katılarak eğitimini tamamladı. 2015 yılında sunucu olarak Uçankuş Tv medya ailesine dahil oldu. Yedi ay sunuculuk/ spikerlik yaptı. Kamera önünde olmaktan inanılmaz haz alıyordu. Bu süreçte cast ajanslarıyla irtibat halinde olup sektörden haberdar olmaya devam etti. Yine 2015 yılında Ay yapımın yapımcılığını üstlendiği Medcezir dizisinde iki bölüm yer aldı. 2015 Eylül ayında Star tv’de yayınlanan Ortaks yapımın yapımcılığını üstlendiği Kiralık aşk dizisine Nazlıcan karakteriyle dahil oldu. 2016 Nisan ayında yine Star tv’de yayınlanan Gold film tarafından yapılan, Hanım köylü dizisinde Songün karakterine hayat verdi. Ağustos 2017 yılında Atv’de yayınlanan, Koliba film tarafından yapılan Kanatsız kuşlar dizisine dördüncü bölümden itibaren Aylin karakteri olarak dahil oldu. 2018 aralık ayında fox tv’de yayınlanan Anamız var Tv filmi ile seyirciyle buluştu. Bu sırada Balkonda Sanat bünyesine dahil olup, Asuman Çakır’ın yazıp yönettiği Kondela’nın sessizliği adlı oyunda rol alıp  sahneye çıkma fırsatı yakaladı. Özlem Gezgin 2022 Yılı Eylül Ayında Altın Kayısı Ödüllerinde halk oylamasıyla Yılın En İyi Kadın Oyuncusu seçilmiştir.  Popüler pek çok projede yer alan Özlem Gezgin önümüzdeki günlerde Marge isimli bir kitap çıkarmaya hazırlanmaktadır. Özlem Gezgin oyunculuğa dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü oyunculuğu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Özlem Gezgin tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.   

Serpil Gülsever İle Lezzetli Sofralar 

Serpil Gülsever 1978 Sivas doğumludur. İlköğrenim ve lisenin ardından iş yaşamına atılan Serpil Gülsever eşinin tayin durumundan dolayı yerleştiği Malatya’da 5 yıl boyunca bir araştırma şirketinde süpervizör olarak çalıştı. Bu süreçte Sosyal medyada serpilce hobi adıyla bir instagram sayfası açarak burada hobilerini , yaptığı yemekleri ve sunumları paylaştı. Yöresel yemeklere her daim ilgisi bulunan Serpil Gülsever ilk olarak Er Tv’de Malatya’nın Lezzetleri programına katıldı. Sonrasında 2021 Yılında Er Tv Program Müdürü Burak Altun’un teklifi üzerine Malatya’nın Lezzetleri programını sunmaya başladı. Malatya’nın maharetli bayanlarının evlerine misafir olarak çok güzel programlar yaptı.2022-2023 yayın döneminde de Lezzetli Sofralar programını yapmayı sürdürmektedir.Misafir olduğu kişilere çiçeğini hediyesini alıp oturdukları semte giden Gülsever ; Mahalle sakinleriyle yemekler hakkında röportajlarını yapıp misafir olacağı eve çıkarak tanışma faslından sonra mutfakta bir çeşit yemeğin tarifini sohbet muhabbet eşliğinde verdikten sonra masaya geçip bu yemekleri tadıyor.  Malatya’nın misafirperver bayanları program için bir çeşit yemekle kalmayıp yaptıkları güzel yemeklerinde sunumunu yapıyorlar. Her Salı saat 20.00 de yayına giren Lezzetli Sofralar programı Bölgede ve Malatya’da çok sevilen bir program oldu. Uydu üzerinden tüm Türkiye’de izlenen program gurbetteki Anadolu insanı içinde çok özel. Serpil Gülsever Programın en sevdiği tarafının güzel insanlarla tanışmak olduğunu belirtirken  Program sayesinde  güzel arkadaşlık ve dostlukların kurulduğunu söyledi. Sosyal medya da program oldukça ilgi gördü. Serpil Gülsever farklı alanlardaki birikimi , çok yönlülüğü, mesleki yeteneği , kendine özgü sunuculuk tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Serpil Gülsever tüm bu nitelikleriyle gelecek te de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.