Değişim eskilerin yıkılması ve yenilerin yapılmasından ibarettir. Değişim içsel bir devrim niteliğindedir. Önce içsel değişim yaşanmalıdır ki bu değişim dış dünyayı da aydınlatsın. 

Köklü bir değişimin gerçekleşmesi için değişim içten başlamalı dışa doğru yönlenmelidir. Böyle bir değişim olması için farkındalık yükselmesidir. Bu yükselen farkındalığı birey, Değişim yönünde kullanmalıdır.

Değişimin sürekli ve dinamik olması için Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim programları uygulanmalıdır. Içsel simya dediğimiz bu yöntembilim sayesinde birey özdoğasının derinliklerine iner ve özüyle bağlantıya geçer .

Değişim Sanatı hem içsel hem de dışsal değişimi kapsar. Birey bütünlük içinde bir değişim gerçekleştirir. Sessizlik ve ses, karanlık ve ışık, gece gündüz ayrı olarak algılanmaz, bir bütün olarak görülür.  Böylece doğal değişim gerçekleşir ve içsel, dışsal zenginlik başlar. 

Eğer dengeli değişim içinde olursanız içinizdeki potansiyel güçler uyanır ve Değişim için uygulanır. 

Zıtlıklar tamamlayıcı olarak kullanılır ve avantaja çevrilir. Her negatifte pozitif görülmeye başlar. Böylece negatifler avantaja dönüşür.  Yaşamın her boyutu mutlak kabullenme içinde yaşanırsa hayat dolu dolu her an Değişim içinde yaşanır.

O zaman geçmiş gelecek şimdi birleşir ve her şey tam da şu anda yaşanır. Çünkü tek gerçek an, şu andır. 

Bütünsel değişim sayesinde hayat da bütünlük ve mutluluk içinde yaşanacak. Hayati doyasıya yaşamak için zıtlıklarla savaşmamak gerekir tam tersi onları kucaklamak ve Değişim aracı olarak kullanmak gerekir. 

O zaman varoluş da kutlama içinde yaşanacak ve sizi kucaklayacaktır. Varoluşun akışına kendinizi bırakın ve savaşmayın. Mutlak kabulleniş, tüm sorunların çözümünü içinde barındırır.

Hiç bir şeyi reddetmeyin ve o zaman değişim her an yaşamınızda deneyimlerinizi artıracak. Eğer kutsal birşey varsa o da bütünsel yaşamdır. 

Hayatınızı bütünlük içinde tam bir teslimiyet içinde yaşayın. Bunun için de bütünsel bir değişim şarttır. Bütünsel değişim sayesinde hayat zenginleşir ve artık fakirlikten korkmazsınız çünkü içsel zenginlik yaşanır. 

Bütünsel değişimin önemini anlayan insan bu hayatta en önemli insandır.