Kitap Dünyası 

BUKRA – Ömürkapan

Araştırmacı yazar ve Bilge Adam Bilişim Grubu Yöneticisi Mustafa Acungil’ in Fantastik Kurgu Roman Serisinin ilki “BUKRA- Ömürkapan” adlı eseri Tuti kitap’ tan çıktı. 15 asra yayılmış bir ömrün hikayesi. Yaşlı çöl gezgini Bukra’ dan tarih profesörü Kemal bey’e. Yazar bu fantastik kurgu romanda okuyucuya asırlar süren bir yaşamın heyecanlı ve gizemli kapılarını aralıyor. Asırlar önce kendisine bağışlanan tek bir yaşamla neredeyse en güzel yaşlara kadar gençleşebilen Bukra bağışlanan ömür tükenince kendi çabasıyla ömür alabilecek mi? Büründüğü son karakter Kemal Bilge’nin kimliğinde ölmeyi başarabilecek mi? Araştırmacı Yazar Mustafa Acungil tarafından kaleme alınan BUKRA-Ömürkapan isimli bu fantastik kurgu roman günümüz ve geçmiş arasında koşut bir sarmalda ilerliyor. Heyecanlı, gizemli ve akıcı kurgusuyla okuyucunun bir solukta okuyacağı bir eser.

Ya Sevmeyenler Haklıysa ? 

Başarılı yazar Wahire Mine Çiftçi’nin Ya Sevmeyenler haklıysa adlı kitabı Gece Kitaplığı’ndan çıktı. Kitap basın bülteninde şu cümleler yer alıyor : “Ben kendi kendime ne çok şey zannettim-diy-di... Mesela ses tonu kalp mesajı gibiydi. Hayat buluyordum güya! Oysa teselli ikramiyesi kadarmış sesi! Her şeyin bir nedeni vardı. Ben buna inanlardanımdır! Dere kurbağasını prens ettik. Pirüpak duygularımı tarumar etti kendileri! Oysa beyni kepenk indirmişti, kapalıydı alıcıları, 'ahh benim karın ağrım', her dişi görüşte ağzını bayram tavası gibi açmalarını iştirak edemedim. Sahipsiz kutup ayısını ehlileştiremedim ben! Sahi siz Boşa kürek çekmek nedir bilir misiniz? Sonsuz tahammül sunsanız da kıskanırlar, kısıtlarlar sonra da her şeyi kendileri yaparlar. ''Karakterlerinin dibi korkunç bir bataklık.'' İşte kaliteli aptallar, ver ha maval okurlar. Çaresiz kalıp , kaçmak koşmak nedir iyi bilir bazı insanlar. Ben ağır teşebbüsüm, onun hayatına! Sır gibi dert kadın oldum ona! Hiç ama hiç gelemeyenlerin, bekleyenleri de var! Kırmayın insanları! Ya sevmeyenler haklıysa?” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Müzik Dünyası 

Banu Karaca ile Dünya Müziği! 

Başarılı ve güzel şarkıcı Banu Karaca her Cuma Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında hizmet veren “Ouzo Roof Restaurant”’ta sahne alıyor. 

Dramatik Soprano Banu Karaca İle Dünya Müziği

Klasik müzikten Grek müziğe uzanan birçok tarzda ve dilde geniş bir repertuvara sahip Banu Karaca, her Cuma Ouzo Roof Restaurant’ta sahne alacak. Mustafa Çeceli’nin aranjesini yaptığı ‘Nilüfer’ single şarkısı ile halk oylamasıyla ‘Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı’ seçilen Banu Karaca; yerli-yabancı pop müzikten, Türk sanat müziğine, Greek müzikten Latin müziğe, operadan tangoya dek uzanan repertuvarıyla Anadolu Yakası’nın gecelerine renk katacak. Banu Karaca her sahnesinde şıklığı ve güzelliği ile de dikkat çekiyor. Her tarzı kendine özgü stilinde icra eden Banu Karaca, Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında Marina’nın benzersiz manzarası eşliğinde hizmet veren Ouzo Roof Restaurant’ta sevenlerine keyifli dakikalar yaşatacak. Geçmişten günümüze ulaşan ve sevilen şarkılar ile Banu Karaca’nın etkileyici sesi, Kalamış Marina’nın muhteşem manzarasıyla birleşiyor ve sizleri hem kulağa hem göze hitap edecek bir eğlenceye davet ediyor. Akdeniz ağırlıklı Kıyı Ege ve Anadolu halk mutfağı konsepti ile Ouzo Roof Restaurant’ta misafirler, sevdikleriyle beraber müzik eşliğinde eğlencenin tadını çıkarıyor. 

Dilek’ten İngilizce Konser! 

Güzel şarkıcı Dilek geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Al Sharoq adlı mekanda İngilizce konser verdi. Son dönemde sahne çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren başarılı şarkıcı Sahnede kendi şarkılarının yanı sıra Tarkan’dan şarkılar söyledi. Dünya Starlarının şarkısını canlı performansla seslendiren Dilek Rihanna ve Justin Bieber şarkılarıyla dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Şıklığı ve güzelliğiyle de büyük beğeni toplayan Dilek dans performansı ile de dikkat çekti. Dilek’in sahne çalışmaları önümüzdeki günlerde devam edecek. 

Medya Dünyası 

 Canan Arslan Sağlıklı Pazarlar ile Kanal D’de! 

Canan Arslan Profesyonel sunuculuk kariyerine 1999 yılında başladı.  Uzun yıllar TRT’de haber spikerliği yapan Arslan, özel sunuculuk çalışmalarına da devam etti. Kamu Kurumları ve Özel Sektör tarafından düzenlenen; konferans, panel, açılış töreni, lansman ve toplantıların sunuculuğunu üstlendi. Halen Kanal D’de pazar sabahları yayınlanan sağlık programı “Sağlıklı Pazarlar”ın sunuculuğunu yapmakta.  Sunuculuğunu Canan Arslan ve Op.Dr. C.Genco Çetinkanat’ın üstlendiği programda sağlık ile ilgili her şey en güncel hali ile ekrana geliyor. Sağlıklı Pazarlar’da sağlık konusunda en güncel konular ve sağlık alanında gerçekleşen yenilikler masaya yatırılıyor. Sağlıklı Pazarlar her pazar saat 08.30’da Kanal D’de.

Serpin Alparslan ile Sabah Ekranı Ekotürk Tv’de! 

Başarılı ve güzel sunucu Serpin Alparslan hafta içi her sabah 06.30’dan itibaren Sabah Ekranı ile Ekotürk Tv ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Türkiye güne nasıl başlıyor? Gazetelerde öne çıkan manşetler neler? Günün haberlerinin anlatımıyla Sabah Ekranı, Serpin Alparslan’ın sunumuyla hafta içi her sabah Ekotürk TV’de. Serpin Alparslan’ın kendine özgü sunumu ile Sabah Ekranı’nı mutlaka izleyin! 

Ekrana Yepyeni Bir İkili Geliyor : Özlem Çelik ve Çiğdem Korkmaz 

Son dönemde şarkıları ile büyük başarı yakalayan Özlem Çelik ve televizyon çalışmaları ile tanınan başarılı sunucu Çiğdem Korkmaz 4 teker 1 yer projesi ile çok özel bir televizyon programı yapacaklar. Programın demo çekimleri öncesi geçtiğimiz günlerde fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekimleri de oldukça keyifli geçti. Özlem Çelik  “ Hep birlikte gezip , görüp eğleneceğiz Harika ve enerji dolu bir program olacak . özellikle son zamanlarda hayatın içinden samimi , sıcacık , yüzümüzü güldüren insanlara ve programlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Hiç bilmediğimiz bir köy , kasaba , farklı yaşamlar ve dünyalar . Hem komik , hem eğlenceli hemde hayatın bambaşka yaşandığı belki zorluklar çekerek ama mutlu ve elindekiyle yetinmeyi bilen , işte böyle insanları tanıma fırsatı yakalayacağız onların penceresinden dünyaya bakmak hepimize çok iyi gelecek.” diye konuştu. Çiğdem Korkmaz ise 4 Teker 1 Yer’in telifleri kendisinde olan yıllarda televizyonda da yaptığı bir proje olduğunu belirterek mesleğe bir süre ara vermiştim geri dönünce güçlü bir şeyle dönmek istedim diye konuştu. Özlem Çelik’le çok iyi bir ikili olacaklarını düşündüğünü bu yüzden Özlem Çelik ile devam etme kararı aldığını söyleyen Korkmaz Özlem Çelik’in de bu projeyi kabul etmesiyle start verdik. 4 Teker 1 Yer instagram sayfamızda açıldı. Yeni gelişmeler , rotamız , kamera arkası ve birçok eğlenceli anı kaçırmamak için takipte kalın diye konuştu. Harika ikili fotoğraf çekimleriyle de dikkat çekti. Özlem Çelik ve Çiğdem Korkmaz sempatik tavırları ve güzellikleriyle de dikkat çekerken pozitif enerjileriyle programın da neşe dolu geçeceğinin sinyallerini verdiler. Çiğdem Korkmaz ve Özlem Çelik ile 4 Teker 1 Yer çok yakında! 

Tiyatro Dünyası 

 

Seninle Evlenir miyim? 

Bu Tiyatro’dan şarkılı, türkülü iki perdelik komedi. Şebnem Özinal ve Yosi Mizrahi’nin rol aldığı oyun, kadın erkek ilişkilerine mizah penceresinden bakıyor.

Baran ağzı laf yapan, mahalle kültürü ile yetişmiş biridir. Okumayı sevmez, kültürel etkinliklere ilgisi pek yoktur. Ama konu at yarışı olunca akan sular durur. Arabesk müziğe bayılır ve Fenerbahçelidir. Matbaada çalışan Baran, mesleğinde çok yeteneklidir. Bıraksalar kağıttan adam bile yapabilir. Cansu ise okumayı ve kültürel etkinlikleri sever. Bir beyaz yakalıdır ve işinde başarılıdır. Son derece saf bir yapıya sahip olan Cansu Galatasaray taraftarıdır. Birbirlerine zıt karakterlere ve yaşam tarzlarına sahip olan Baran ve Cansu bir gün vapurda karşılaşırlar. Bu karşılaşmadan ikisi de farklı hisler ile ayrılır. Baran ilk görüşte aşık olmuş, Cansu da ilk bakışta nefretin ne olduğunu anlamıştır. Baran planlı bir şekilde yalanlar söyleyerek kendini bambaşka biri olarak tanıtır. Cansu bu yalanlara inanır ve yeni bir aşk başlar. Peki ya yalanlar ortaya çıkınca neler olur? Cevabı sahnede.

Tanışma, heyecan içinde gerçekleşen ilk buluşma, kıskançlık, aldatma, evlilik hazırlıkları, düğün, evlilikte akrabaların çiftlere etkisi, bir birlikteliği yürütmenin zorlukları gibi konuların tümü komedi dozu yüksek bir üslup ile sahneye taşınıyor.

Kahkaha garantili bu oyunda, usta oyuncular Yosi Mizrahi ve Şebnem Özinal iki saat boyunca deyim yerindeyse döktürüyorlar. Barbaros Uzunöner’in yazıp yönettiği oyun, müzikleri ve sahneleniş tekniği ile kaliteli bir komedi vaat ediyor. Seyredenlere, “Sanki bizi anlatıyorlar.” dedirten oyun aşk hayatında yaşanan ne kadar komiklik varsa sahnede sergiliyor.

RADYO D’nin medya sponsorluğunda sahnelenen oyun aşkın komik halini gösteriyor ve diyor ki “Var mısınız birlikte aşka gülmeye! “ 

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile...