Değerli okuyucular,

Bu hafta memleketim Şanlıurfa da bulunan Şehit ve Aileler Derneğini ziyaret ettik. Dernek başkanı Mehmet Yavuz Beyefendi, 1999 yılında Bingöl' e bağlı Yedisu ilçesinde PKK ile girdiği çatışmada gazi olarak çıkmıştır. 2018 yılından beri Şanlıurfa Şehit Aileler Derneğinin başkanlığını yapmaktadır. Toplum Kuruluşların içinde en önemli bir dernek olan Şehit ve Gazi derneğini ziyaret ederken bir anne olarak yüreği yanan annelerin acılarını bir kez daha yüreğimizin derinliğinde hissettim.

Yurdumuzu can pahasına koruyan ve asker ocağında her tehlikeye karşı vatanını koruyan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Evet, şehit ailelerinin devlet daima yanında fakat toplum olarak da sevgi ve saygıyla onların yanında olmalıyız. Artık bunu anlamamız lazım ki bu vatan hepimizin. Gözünü bu topraklara diken ve bu toprakları bölmek isteyen içerdeki ve dışarıdaki hainlere karşı birlik ve beraberliğimizi koruma günüdür bugün. 50 küsur yıla yakındır Türkiye'nin başına bela olan PKK artık kimin tarafında yönetildiği herkes tarafından bilinmektedir. Ve insanlar artık çocuklarını PKK' ya karşı korumaktadır. Eskisi gibi gençleri kandırıp dağa çıkarmak o kadar kolay değil. Bu nedenle yavaş yavaş artık PKK çökme durumuna gelmiştir.

Artık Kürtler, PKK örgütünün kürt halkına hitap eden onların sorunlarına çözüm getiremeyen, proje üretmeyen bir ABD ve Rusya tarafından yönetilen bir örgüt olduğunun bilincine varmış durumdalar.

Hem bu vatanın ekmeğini yiyeceksin, hemde bu vatana düşman olacaksın. Bunu hiç kimse kabul edemez.

Artık nereden geldiğimizi bilme vakti gelmedi mi? Geldi geçti bile... Geç olmadan bundan sonra evlatlarınızı PKK batağına düşürmeyin.

Kardeş kardeşi birbirine öldürtmeyin! Bunlar Orta Doğu' ya sahip olmak isteyen ABD ve Rusya' nın oyunlarıdır.

Dernek başkanı Mehmet Yavuz Beyefendiye ziyaret esnasında 2019 yılında çıkan "Kanatsız Uçanlar" kitabımızı da imzalı olarak hediye ettik. İlgi ve misafirperverliğinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Bir kez daha Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz.

Allah'a emanet olun.