Sevgili okurlarım, bazı dostlarım “Neden yazılarını paylaşmaya ara verdin ”  şeklinde  sitemde bulunuyorlar!   Baş etken  sağlık  sorunlarımdır.  Birde   buna  yazma hevesimi  ve gücümü kıran   çeşitli   etkenler eklenince  “Ölene kadar vatana hizmet” sloganım  kesintiye uğradı!..

Üzülerek belirtmeliyim ki   neyi okuyup neyi seyredeceğimizi şaşırmış durumdayız.  Adeta televizyonun okunduğu ve fakat  kaleme alınanların elinin tersiyle  itildiği  bir dönemden geçiyoruz.  Çevresinde olup bitenlerden habersiz   bir gençlik yaratılmaya çalışılıyor. Ne yazık ki bu  uygulamada   başarılı olunduğunu da  belirtmeliyim..

Doğal olarak bu  vurdum duymaz yaklaşım,  benim  gibi   özveriyle kalem kullananlarında   şevkini  kırıyor.  

Biliyorsunuz  bu  dönem; medya sektörünün   görsel iletişim  bombardımanıyla  özümüzdeki iyi nitelikleri  nasıl yitirdiğimizi gösteren    bir dönemdir de!

Medya patronlarının(!) güdümünde  olan ekran cambazları (!)  izleyici oranlarını  ( reyting) artırmak  adına  halkı ana hedeften saptıracak akıl  almaz  rezillikleri beyinlerimize enjekte –zerk-  etmekten çekinmiyorlar!.. Bu  kepazeliğe  verilecek örnekler sayısızdır!.

Yazma gücümü kıran olgulara devam edelim. 

Büyük Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını  şiar edinmiş  vatandaşlar olarak  ne yazık ki  uzun zamandır büyük umutlarla girdiğimiz   seçimlerden  hep boynu bükük çıktık!.

İşte esas   kolumu kanadımı kıran , ümitlerimi yıkan olgu  budur!..

Dile getirdiğim  gerçeklerin  suya yazılmışçasına   kaybolup  gittiğini,   ve   peşimizi bir türlü bırakmayan çarpık ‘Seçim Sistemi’nin , ‘Partiler Yasası’nın  bu sürede bir türlü değiştirilemediğini görmekten  her vatansever insan gibi benimde  sağlığım, umutlarım  ve şevkim   yerlerde!..

Hak etmediğimiz  yaşantıyı bizlere reva görenlerin aynı sıkıntıları yaşamasına şahit olmak  maksadıyla  sağlık sorunlarımı   çözmem gerekiyordu.  Nedenleri budur   yazmayışımın!..

Yukarıda sıraladığım  nedenlerle  eskisi gibi sık  olmamak kaydıyla   sizlerle doğruları paylaşmaya devam edeceğimden hiç şüpheniz olmasın.  

                                                              *****

Malumunuz(!)  yaşadığımız coğrafya,   son derece  stratejik ve jeopolitik   konumdadır. Başka bir deyişle :  “Coğrafi konumumuzun  bizlere   siyasi üstünlük sağlaması  ve   belirlenen  hedeflere  üstün nitelikli bir askeri güçle  ulaşma  imkanını  bahşeder olmasıdır ” diye de açıklanabilir.  Böyle oldukçada emekli olan  her Türk vatanseverinin  ‘Kutsal Topraklarda Olan Hizmeti  Ölene Kadar Olmalıdır!..’ diye değerlendirmekteyim.            

Yazımın  özünü  teşkil eden başlığa bağlı kalındıkça  ve  bu  temel inanç ve düşünce   yaşatıldıkça  ülkemizi  hiçbir  güç, ne yıpratmaya, nede yok etmeye imkan bulamayacaktır.. 

Şimdi siz okurlarımla;  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  tarih sayfalarını süsleyen  önemli  bir  tespitini  paylaşmam  gerekiyor. 

Emekli bir  insanın köşesine çekilip ölümü beklemesini ifade eden kalemşorları  umarım bu açıklama  utandırır. 

Hatırlarsınız!   Televizyonlarda gövde gösterip  ahkam kesen medyanın zehir kusan kalemşorlarını! 

Ne diyorlardı : ​​“Emekli askerlerin, vatanı kurtarmak gibi aktif görevleri olamaz” 

O nedenledir ki yandaş kalemşorların emekliler hakkındaki art niyetli düşüncelerini çürütmek  vatanseverlerin  vazgeçilmez  görevi olmalıdır diyorum.      

Gelelim anekdota:  

“Atatürk , erkanı ile birlikte Behçet Kemal Çağların eseri olan "Çoban" piyesini izledikten sonra   gururla  "İşte ben bu nedenle ülkeyi Türk gençliğine emanet ediyorum" şeklinde düşüncesini beyan ediyor.. Yanında bulunan yaşını başını almış  ve/fakat  aynı yola baş koymuş arkadaşlarının  alındığını hissediyor. 

Yüce Atatürk’ün, yaşlı   konumda olan  dava arkadaşlarının  yüreğine su serpen ve göğsünü kabartan cevabı  art niyetlilere ders olur inşallah!.. 

“Benim anladığım gençlik; bu inkılâbın fikirlerini ve ideolojisini benimseyip gelecek kuşaklara götürecek kimselerdir. Benim nazarımda 20 yaşında bir yobaz  ihtiyar, 70 yaşında bir idealist ise zinde bir gençtir.”    

 İşte o kadar!..