Beşiktaş’ta sakatlıklar ve eksikler Gaziantepspor’da koronavirüs sıkıntısı derken iki takımda maça ideal 11’inden yoksun başladı. Hal böyle olunca siyah beyazlılar geçtiğimiz hafta Rize deplasmanındaki etkili oyunundan epey uzaktı.

Buna rağmen karşılaşmanın ilk devresinde siyah beyazlılar topun ve oyunun hakimiydi. Topa sahip olan, atak geliştiren fakat bunu uzun süre sonlandıramayan bir Beşiktaş izledik. Bir yandan siyah beyazlı ekibin hücum hattındaki sıkıntısı bir yandan Arda Kardeşler’in atak organizasyonlarında maçı gereksiz durdurması bunun en temel sebebi. 

Beşiktaş sıcak alanda çok pozisyona giriyor fakat bir türlü skora dönüşmüyor. Özellikle Batshuayi son vuruşlarda isabetsiz. İlk devrede siyah beyazlılar bu nedenle 4-5 net pozisyonu değerlendiremedi. İkinci yarının 60. dakikasından sonra Beşiktaş’ta yorgunluklar baş göstermeye başlayınca 61’de yapılan değişiklikle hücum hattı hareketlendi diyebiliriz.

67’de Ghezzal’in sağ çaprazdan attığı şık şut kaleci Günay’dan döndü ve bu kez Batshuayi vuruşu tamamlayarak gole çevirmeyi başardı. Aslında bu golü şık plasesiyle Ghezzal’a yazabiliriz. 

Öte yandan Beşiktaş Gaziantepspor maçı hakem hatalarının bir kez daha ayyuka çıktığı bir maç oldu. Hataları asgariye indirmek için uygulamaya konulan VAR sisteminin en net pozisyonlarda bile devreye girmemesi enteresan. Emirhan İlkhan’a yapılan penaltı ve topsuz alanda Batshuayi’ye yapılan tehlikeli harekette müdahale etmeyecekse bu VAR neye yarar?