[email protected]

Bu yazıda, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in yoluna devam ettiği, Trabzonspor ve Sivasspor’un ise henüz daha sahne almadığı, ancak Konyaspor’un favorisi olduğu maçta rakibi karşısında elenerek, herkesi şaşırttığı bir Avrupa serüvenine şöyle bir göz atmak istiyorum izninizle?

Avrupa yolculuğuna Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’e, deplasmanda oynayıp, 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rotasını UEFA Avrupa Ligi’ne çevirmek zorunda kaldı.

Savaş halinde olması nedeniyle, Polonya’da oynanan ilk maçta alınan golsüz beraberlik, Fenerbahçe camiasını turun Kadıköy’de geçileceğine inandırmıştı. Doğrusunu söylemek gerekirse, Jesus’un oyuncu tercihlerindeki hataları ve biraz da futbol şansının yanında olmayışı Sarı Lacivertli takımı turdan etti.

Bu sonucun ardından, dümenini UEFA Avrupa Ligi’ne kıran Fenerbahçe’nin bu kez rakibi Çekya’dan Slovacko oldu.

Evindeki maçta 3-0’lık bir avantaj elde eden Fenerbahçe deplasmandaki rövanşta 1-1’lik beraberlikle rakibini eleyip, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien’in rakibi oldu. Temsilcimiz bu turu geçmesi halinde gruplarında yer alacak. Aksine bir sonuç Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi gruplarında yoluna devam etmesi anlamına gelecek.

Geçtiğimiz sezonu, lig dördüncüsü olarak tamamlayan Medipol Başakşehir de, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil ediyor. Turuncu Lacivertliler 2. Ön Eleme’de Netanya takımıyla sahasında 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında, ekibini İsrail’de 1-0 yenip yoluna devam etti. Temsilcimiz 3. Ön Eleme Turunda İzlandalı rakibini deplasmanda 3-1, sahasında da 3-0 yendi ve Belçika’nın Royal Antwerp takımıyla play-off oynama hakkını elde etti.

Konferans Ligi’ndeki diğer temsilcimiz Konyaspor, 2. Ön Eleme turunda Belarus rakibi Bate Borisov’u 3-0 ve 2-0 yenerek, Lihtenştayn’ın Vaduz takımının rakibi oldu. İlk maçı deplasmanda 1-1’lik beraberlikle geçen Yeşil Beyazlılar kendi evindeki maçta 4-2 gibi hiç beklenmeyen bir yenilgi aldı ve Avrupa’ya havlu attı.

Şimdi sırada Trabzonspor’un Danimarka’nın Kopenhag takımıyla bugün oynayacağı Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesi var. Ayrıca Sivasspor da İsveç ekibi Malmö ile gruplara kalma mücadelesi verecek.

Buradan tüm takımlarımıza başarılar dilerken, bu sezon kazanılacak tek bir maçın, alınacak tek bir puanın hatta atılacak tek bir golün dahi, ülke puanımız adına çok büyük önemi olduğunun altını çizmek istiyorum.

Bu sezon alacağımız puanlar Türk futbolunun geleceği adına oldukça önemli. Umarım takımlarımızın başarılarıyla mutlanıp, sevinç çığlıkları atacağımız bir sezon yaşarız diyor, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Hoşçakalın…