Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Fakat sergilenen performans ve istatistikleri açısından bu maç sezonun en etkileyici maçıydı. Süper ligin üstünde her iki takımında kazanma arzusuyla oynadığı seyir zevki yüksek bir mücadele vardı sahada. 

Haftalardır zirveye oynayan rakibi karşısında Beşiktaş yoğun tempoyla maça hızlı başladı. Yeni hocasıyla ilk çıktığı maçta önde basan, 3-4-3 sistemiyle birinci bölgede geri dönüşlerde muazzam ve pozisyon vermeyen, ikinci ve üçüncü bölgede rakibe oyun kurdurmayan bir Beşiktaş izledik. Merkezi  Ghezzal, Josef, Can, Alex ile dörtleyen Beşiktaş kanat varyasyonlarında Rıdvan ve Rosier’i kullandı. Bu sistem oldukça etkili oldu. 

Her maçın bir yıldızı olur açık konuşmak gerekirse bu maçın yıldızı Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael’di. Oldukça kısa sürede takımı hazırlayan Ismael’in mental ve fiziksel olarak Beşiktaş’ı oyunun her bölgesinde iyi konsantre ettiğini açık bir şekilde gördük.

Sezon başından bu yana maçın ilk devresinden sonra oyundan düşen Beşiktaş yerine 90 dakika boyunca oyundan kopmayan güçlü bir takım vardı sahada. Hocanın saha kenarındaki enerjisi maç boyunca takıma sirayet etti. 

İstatistikleriyle, kazanma arzusuyla Beşiktaş’ın her anlamda öne çıktığı bir mücadele oldu. 
Şut sayısı Beşiktaş 15, Trabzonspor 8
Rakip ceza alanında topla buluşma Beşiktaş 28, Trabzonspor 14 ile tüm verilerin neredeyse rakibin iki katı olduğu pozisyonlar izledik. Uzun süredir deplasmanda böyle oynayan bir takım yoktu. 

Buna rağmen kaybedilen iki puanın en temel sebebi; hücum hattında Batshuayi’nin elverişli pozisyonları skora çevirmemesi ve bu maç özelinde hakemin berbat yönetimiyle tüm takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullanmasıdır. 28. dakikada ayağına basılmasına rağmen yere yatmayan oyuna devam etmeye çalışan Batshuayi’nin oyunu Beşiktaş’ın özeti.  
  
Ersin’in yediği goldeki hatalı çıkışı affedilemez nitelikte bir acemilik, rakibin ilk yakaladığı pozisyonda golü bulması ise Cornelius fırsatçılığı. Süper ligin bana göre en iyi oyuncusu Nwakaeme’nin en etkisiz olduğu maçtı. Öte yandan Alex Teixeira dışında takımın geri kalanı siyah beyazlılar adına güçlü performans sergiledi. 

Antrenmanda ve maçta izlediğim kadarıyla Valerien Ismael net düşünen, sınır çizen, güçlü oyun isteyen bir teknik direktör. Kadroya almadığı isimlerle bile bir mesaj veriyor. Açıkçası yıllardır Beşiktaş’ın kangren olmuş sorunlarını çözecek izlenimini veriyor. Mücadele etmeyen, koşmayan, yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen, takım oyunu bozacak şekilde bireysel hareket eden hiçbir oyuncunun futbolda yeri yok. Valerien İsmail de bence tam bir futbol insanı. Hadi bakalım.